Homelander 2 209 Opublikowano piątek o 05:42 Opublikowano piątek o 05:42 Kolejna bomba Capcomu z TGA i kolejna, której chyba nikt się nie spodziewał, a każdy potrzebował Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano piątek o 07:04 Opublikowano piątek o 07:04 To i Okami 2 to są rzeczy, na których pojawienie się postawiłbym zero złotych. Pięknie, teraz proszę tylko tego nie zepsuć. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano piątek o 07:31 Opublikowano piątek o 07:31 Wspaniale ze to sie dzieje. Czekam mocno! Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano piątek o 07:33 Opublikowano piątek o 07:33 Nie wiem czy to się sprzeda. Dziwne ze nie mamy jednak Dino Crisis, no ale zobaczymy. Cytuj
XM. 11 018 Opublikowano piątek o 07:39 Opublikowano piątek o 07:39 ZERO PODJARY. Maja lepsze IP, a wzięli te które jest przeorane przez Nioh do porzygu. Cytuj
łom 2 005 Opublikowano piątek o 07:46 Opublikowano piątek o 07:46 Capcom tak długo zwlekał z Onimushą że jak oglądałem trailer to w głowie tylko miałem jakie to podobne do chińskich gierek z pokazów. Jeśli część ekipy odpowiedzialna za DMC opracuje system walki to będzie przyjemnie bo w oryginalnej jedynce nie był on zbyt skomplikowany (właściwie polegał tylko na odpowiednim timingu i używaniu speciali). Ja tam czekam bo Onimushę 1 a w szczególności 2 bardzo lubię (3 to dla mnie średniak) i przynajmniej design miejscówek i potworków powinien trzymać poziom. Cytuj
Josh 4 773 Opublikowano piątek o 08:05 Opublikowano piątek o 08:05 Jak dla mnie najlepsza gra pokazana na TGA Giereczka ma wyjść w 2026, więc będzie równo 20 lat od kiedy ukazała się ostatnia Onimusha. Capcom, ufam ja dla Ciebie i wiem że nie zrobisz z tego po prostu kolejnego Nioha. Ciekawe czy ten ziomek z trailera to Samanosuke. Jeżeli tak, to może to być reboot, bo w Dawn of Dreams wyglądał już zupełnie inaczej. 1 Cytuj
Mari4n 464 Opublikowano piątek o 08:11 Opublikowano piątek o 08:11 W życiu nie myślałem że jeszcze kiedyś zobaczę Onimushę. Oby tego nie skasztanili. Cytuj
Szermac 2 849 Opublikowano piątek o 08:13 Opublikowano piątek o 08:13 Z Phantom Blade 0 wychodzącym wcześniej może być ciężko, no ale to capgodsy. Cytuj
Pupcio 18 602 Opublikowano piątek o 08:18 Opublikowano piątek o 08:18 Czas nadrobić kolejną serie capgods 1 Cytuj
Plackus 438 Opublikowano piątek o 08:18 Opublikowano piątek o 08:18 Capcoma powinien dostać osobny temat jak rockstar albo cdp. Robią giereczki taśmowo i pamiętają o jakości Cytuj
Szermac 2 849 Opublikowano piątek o 08:20 Opublikowano piątek o 08:20 2 minuty temu, Pupcio napisał(a): Czas nadrobić kolejną serie capgods Czy ten zagrajmer w ogóle grał kiedyś w gry ? :o 2 1 Cytuj
Pupcio 18 602 Opublikowano piątek o 09:03 Opublikowano piątek o 09:03 49 minut temu, Szermac napisał(a): Czy ten zagrajmer w ogóle grał kiedyś w gry ? :o Ograniczony budżet, granko na oryginałach, bycie dzieckiem. Te wszystkie czynniki doprowadziły do zagrajmerskiej tragedii. Grało się co popadnie co w rączki wpadnie Cytuj
XM. 11 018 Opublikowano piątek o 09:06 Opublikowano piątek o 09:06 Szczerze mówiąc niewiele straciłeś. Dobre gry i tyle - czwórka i dwójka super, 1 średnia, trójka dla mnie osobiście najchujowsza i nie pamiętam nic z tej gry prócz Żana Renault i cutscenki robionej dwa lata na cgi. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano piątek o 09:10 Opublikowano piątek o 09:10 Jedynka swoja droga ma remaster latajacy za 40zl na promkach wiec to mozna nadrobic latwo. Cytuj
Josh 4 773 Opublikowano piątek o 09:25 Opublikowano piątek o 09:25 (edytowane) Godzinę temu, Pupcio napisał(a): Czas nadrobić kolejną serie capgods Najpierw Silent, teraz Onimusha. Zaraz się dowiem, że w Pac-mana albo Tetrisa też nie grałeś Ale dobrze chociaż, że masz świadomość swoich niedoskonałości i chcesz się poprawić, taką postawę zawsze będę szanował Cytat Szczerze mówiąc niewiele straciłeś. Dobre gry i tyle - czwórka i dwójka super, 1 średnia, trójka dla mnie osobiście najchujowsza i nie pamiętam nic z tej gry prócz Żana Renault i cutscenki robionej dwa lata na cgi. Wszystkie są świetne, Poopcio nie słuchaj go. Jedynka zestarzała się jak pierwsze RE: fatalny voice acting, krótki czas zabawy i bardzo ograniczone mechaniki, ale klimat ma najlepszy (najbardziej horrorowy) z całej serii, a przez statyczne kamerki gra się w to niemal identycznie jak w Residenta. Dwójka sztos, najlepsza Onimusha, nieliniowe story z bardzo dobrze napisanymi postaciami, zajebisty feudalny klimacik, motyw z handlowaniem itemami, przyjemny poziom trudności. Trójka niestety już w dniu premiery była zacofana (przypominam że wyszła w tym samym czasie co Ninja Gaiden na Xboxa), a klimat jest beznadziejny, niemniej to w dalszym ciągu jest świetna gierka, która ma swoje mocne strony i motywy nieobecne w żadnej innej odsłonie. Dawn of Dreams zaraz za Dwójką: najdłuższe, najbardziej rozbudowane, najlepiej zagrane i udźwiękowione Nioh w serii. Do Onimushy wracam co najmniej raz w roku (za chwilę odświeżam po raz kolejny) i zawsze bawię się doskonale. Edytowane piątek o 09:38 przez Josh 1 Cytuj
Jukka Sarasti 378 Opublikowano piątek o 11:24 Opublikowano piątek o 11:24 Dla mnie ogłoszenie targów, zwłaszcza, że remaster jedynki chyba się jakoś super nie sprzedał i nie spodziewałem się powrotu marki. Chciałbym, żeby nie szli w slashera czy soulslike, a zamiast tego była współczesna inkarnacja Warlords - dużo eksploracji, zagadek, horrorowaty sznyt i do tego system walki, który ma na siebie jakiś indywidualny motyw. Cytuj
Beelzeboss 324 Opublikowano piątek o 12:28 Opublikowano piątek o 12:28 trailer smierdzi soulsami Cytuj
Masamune 181 Opublikowano piątek o 13:44 Opublikowano piątek o 13:44 Czyżby Samanosuke Akechi ?! Tak czy inaczej - BOMBA! Cytuj
SlimShady 3 434 Opublikowano piątek o 17:19 Opublikowano piątek o 17:19 Cała trylogia bardzo dobra, a CGI wypierdalają z butów prawie wszystko, co wyszło do tej pory, ale ciekawi mnie jak z tego wybrną w nowej odsłonie, bo to jednak był unikat. Taki survival horror, ale z mieczykiem i magią, coś co jest tak dziwne, że nie wierzę, że ktoś mógł na to wpaść, i jeszcze w miarę solidnie zrealizować. Cytuj
lukas_k96 310 Opublikowano sobota o 20:53 Opublikowano sobota o 20:53 Nigdy nie grałem w Onimushę, więc nie mam porównania i odniesienia, ale chętnie zagram, bo wygląda bardzo interesująco. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi