Skocz do zawartości

Onimusha: Way of the Sword

Homelander

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Capcom tak długo zwlekał z Onimushą że jak oglądałem trailer to w głowie tylko miałem jakie to podobne do chińskich gierek z pokazów. Jeśli część ekipy odpowiedzialna za DMC opracuje system walki to będzie przyjemnie bo w oryginalnej jedynce nie był on zbyt skomplikowany (właściwie polegał tylko na odpowiednim timingu i używaniu speciali). Ja tam czekam bo Onimushę 1 a w szczególności 2 bardzo lubię (3 to dla mnie średniak) i przynajmniej design miejscówek i potworków powinien trzymać poziom.

Opublikowano

Jak dla mnie najlepsza gra pokazana na TGA  :pepegasm: Giereczka ma wyjść w 2026, więc będzie równo 20 lat od kiedy ukazała się ostatnia Onimusha. Capcom, ufam ja dla Ciebie i wiem że nie zrobisz z tego po prostu kolejnego Nioha. 

Ciekawe czy ten ziomek z trailera to Samanosuke. Jeżeli tak, to może to być reboot, bo w Dawn of Dreams wyglądał już zupełnie inaczej. 

• This 1
Opublikowano
49 minut temu, Szermac napisał(a):

Czy ten zagrajmer w ogóle grał kiedyś w gry ? :o 

Ograniczony budżet, granko na oryginałach, bycie dzieckiem. Te wszystkie czynniki doprowadziły do zagrajmerskiej tragedii. Grało się co popadnie co w rączki wpadnie:rayos:

Opublikowano

Szczerze mówiąc niewiele straciłeś. Dobre gry i tyle - czwórka i dwójka super, 1 średnia, trójka dla mnie osobiście najchujowsza i nie pamiętam nic z tej gry prócz Żana Renault i cutscenki robionej dwa lata na cgi.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Pupcio napisał(a):

Czas nadrobić kolejną serie capgods :boomer:

Najpierw Silent, teraz Onimusha. Zaraz się dowiem, że w Pac-mana albo Tetrisa też nie grałeś :/

Ale dobrze chociaż, że masz świadomość swoich niedoskonałości i chcesz się poprawić, taką postawę zawsze będę szanował

Cytat

Szczerze mówiąc niewiele straciłeś. Dobre gry i tyle - czwórka i dwójka super, 1 średnia, trójka dla mnie osobiście najchujowsza i nie pamiętam nic z tej gry prócz Żana Renault i cutscenki robionej dwa lata na cgi.

Wszystkie są świetne, Poopcio nie słuchaj go. Jedynka zestarzała się jak pierwsze RE: fatalny voice acting, krótki czas zabawy i bardzo ograniczone mechaniki, ale klimat ma najlepszy (najbardziej horrorowy) z całej serii, a przez statyczne kamerki gra się w to niemal identycznie jak w Residenta. Dwójka sztos, najlepsza Onimusha, nieliniowe story z bardzo dobrze napisanymi postaciami, zajebisty feudalny klimacik, motyw z handlowaniem itemami, przyjemny poziom trudności. Trójka niestety już w dniu premiery była zacofana (przypominam że wyszła w tym samym czasie co Ninja Gaiden na Xboxa), a klimat jest beznadziejny, niemniej to w dalszym ciągu jest świetna gierka, która ma swoje mocne strony i motywy nieobecne w żadnej innej odsłonie. Dawn of Dreams zaraz za Dwójką: najdłuższe, najbardziej rozbudowane, najlepiej zagrane i udźwiękowione Nioh w serii. Do Onimushy wracam co najmniej raz w roku (za chwilę odświeżam po raz kolejny) i zawsze bawię się doskonale.

:obama::banderas::reggie:

Edytowane przez Josh
  • Plusik 1
Opublikowano

Dla mnie ogłoszenie targów, zwłaszcza, że remaster jedynki chyba się jakoś super nie sprzedał i nie spodziewałem się powrotu marki. Chciałbym, żeby nie szli w slashera czy soulslike, a zamiast tego była współczesna inkarnacja Warlords - dużo eksploracji, zagadek, horrorowaty sznyt i do tego system walki, który ma na siebie jakiś indywidualny motyw.

Opublikowano

Cała trylogia bardzo dobra, a CGI wypierdalają z butów prawie wszystko, co wyszło do tej pory, ale ciekawi mnie jak z tego wybrną w nowej odsłonie, bo to jednak był unikat. Taki survival horror, ale z mieczykiem i magią, coś co jest tak dziwne, że nie wierzę, że ktoś mógł na to wpaść, i jeszcze w miarę solidnie zrealizować.