Homelander 2 515 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Kolejna bomba Capcomu z TGA i kolejna, której chyba nikt się nie spodziewał, a każdy potrzebował Cytuj
Bzduras 13 091 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 To i Okami 2 to są rzeczy, na których pojawienie się postawiłbym zero złotych. Pięknie, teraz proszę tylko tego nie zepsuć. Cytuj
pawelgr5 1 605 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Wspaniale ze to sie dzieje. Czekam mocno! Cytuj
Figaro 8 404 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Nie wiem czy to się sprzeda. Dziwne ze nie mamy jednak Dino Crisis, no ale zobaczymy. Cytuj
XM. 11 298 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 ZERO PODJARY. Maja lepsze IP, a wzięli te które jest przeorane przez Nioh do porzygu. Cytuj
łom 2 122 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Capcom tak długo zwlekał z Onimushą że jak oglądałem trailer to w głowie tylko miałem jakie to podobne do chińskich gierek z pokazów. Jeśli część ekipy odpowiedzialna za DMC opracuje system walki to będzie przyjemnie bo w oryginalnej jedynce nie był on zbyt skomplikowany (właściwie polegał tylko na odpowiednim timingu i używaniu speciali). Ja tam czekam bo Onimushę 1 a w szczególności 2 bardzo lubię (3 to dla mnie średniak) i przynajmniej design miejscówek i potworków powinien trzymać poziom. Cytuj
Josh 5 259 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Jak dla mnie najlepsza gra pokazana na TGA Giereczka ma wyjść w 2026, więc będzie równo 20 lat od kiedy ukazała się ostatnia Onimusha. Capcom, ufam ja dla Ciebie i wiem że nie zrobisz z tego po prostu kolejnego Nioha. Ciekawe czy ten ziomek z trailera to Samanosuke. Jeżeli tak, to może to być reboot, bo w Dawn of Dreams wyglądał już zupełnie inaczej. 1 Cytuj
Mari4n 600 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 W życiu nie myślałem że jeszcze kiedyś zobaczę Onimushę. Oby tego nie skasztanili. Cytuj
Szermac 3 063 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Z Phantom Blade 0 wychodzącym wcześniej może być ciężko, no ale to capgodsy. Cytuj
Pupcio 19 163 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Czas nadrobić kolejną serie capgods 1 Cytuj
Plackus 464 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Capcoma powinien dostać osobny temat jak rockstar albo cdp. Robią giereczki taśmowo i pamiętają o jakości Cytuj
Szermac 3 063 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 2 minuty temu, Pupcio napisał(a): Czas nadrobić kolejną serie capgods Czy ten zagrajmer w ogóle grał kiedyś w gry ? :o 2 1 Cytuj
Pupcio 19 163 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 49 minut temu, Szermac napisał(a): Czy ten zagrajmer w ogóle grał kiedyś w gry ? :o Ograniczony budżet, granko na oryginałach, bycie dzieckiem. Te wszystkie czynniki doprowadziły do zagrajmerskiej tragedii. Grało się co popadnie co w rączki wpadnie Cytuj
XM. 11 298 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Szczerze mówiąc niewiele straciłeś. Dobre gry i tyle - czwórka i dwójka super, 1 średnia, trójka dla mnie osobiście najchujowsza i nie pamiętam nic z tej gry prócz Żana Renault i cutscenki robionej dwa lata na cgi. Cytuj
pawelgr5 1 605 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Jedynka swoja droga ma remaster latajacy za 40zl na promkach wiec to mozna nadrobic latwo. Cytuj
Josh 5 259 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 (edytowane) Godzinę temu, Pupcio napisał(a): Czas nadrobić kolejną serie capgods Najpierw Silent, teraz Onimusha. Zaraz się dowiem, że w Pac-mana albo Tetrisa też nie grałeś Ale dobrze chociaż, że masz świadomość swoich niedoskonałości i chcesz się poprawić, taką postawę zawsze będę szanował Cytat Szczerze mówiąc niewiele straciłeś. Dobre gry i tyle - czwórka i dwójka super, 1 średnia, trójka dla mnie osobiście najchujowsza i nie pamiętam nic z tej gry prócz Żana Renault i cutscenki robionej dwa lata na cgi. Wszystkie są świetne, Poopcio nie słuchaj go. Jedynka zestarzała się jak pierwsze RE: fatalny voice acting, krótki czas zabawy i bardzo ograniczone mechaniki, ale klimat ma najlepszy (najbardziej horrorowy) z całej serii, a przez statyczne kamerki gra się w to niemal identycznie jak w Residenta. Dwójka sztos, najlepsza Onimusha, nieliniowe story z bardzo dobrze napisanymi postaciami, zajebisty feudalny klimacik, motyw z handlowaniem itemami, przyjemny poziom trudności. Trójka niestety już w dniu premiery była zacofana (przypominam że wyszła w tym samym czasie co Ninja Gaiden na Xboxa), a klimat jest beznadziejny, niemniej to w dalszym ciągu jest świetna gierka, która ma swoje mocne strony i motywy nieobecne w żadnej innej odsłonie. Dawn of Dreams zaraz za Dwójką: najdłuższe, najbardziej rozbudowane, najlepiej zagrane i udźwiękowione Nioh w serii. Do Onimushy wracam co najmniej raz w roku (za chwilę odświeżam po raz kolejny) i zawsze bawię się doskonale. Edytowane 13 grudnia 2024 przez Josh 2 Cytuj
Jukka Sarasti 497 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Dla mnie ogłoszenie targów, zwłaszcza, że remaster jedynki chyba się jakoś super nie sprzedał i nie spodziewałem się powrotu marki. Chciałbym, żeby nie szli w slashera czy soulslike, a zamiast tego była współczesna inkarnacja Warlords - dużo eksploracji, zagadek, horrorowaty sznyt i do tego system walki, który ma na siebie jakiś indywidualny motyw. Cytuj
Beelzeboss 339 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 trailer smierdzi soulsami Cytuj
Masamune 196 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Czyżby Samanosuke Akechi ?! Tak czy inaczej - BOMBA! Cytuj
SlimShady 3 496 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Cała trylogia bardzo dobra, a CGI wypierdalają z butów prawie wszystko, co wyszło do tej pory, ale ciekawi mnie jak z tego wybrną w nowej odsłonie, bo to jednak był unikat. Taki survival horror, ale z mieczykiem i magią, coś co jest tak dziwne, że nie wierzę, że ktoś mógł na to wpaść, i jeszcze w miarę solidnie zrealizować. Cytuj
lukas_k96 337 Opublikowano 14 grudnia 2024 Opublikowano 14 grudnia 2024 Nigdy nie grałem w Onimushę, więc nie mam porównania i odniesienia, ale chętnie zagram, bo wygląda bardzo interesująco. Cytuj
XM. 11 298 Opublikowano 4 lutego Opublikowano 4 lutego Premiera 2026 + remaster dwójki w tym roku. Cytuj
Figaro 8 404 Opublikowano 4 lutego Opublikowano 4 lutego Planuję ograć jedynkę w tym roku - capcom w starym stylu i krotki czas gry <3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi