łom 2 054 Opublikowano czwartek o 10:12 Opublikowano czwartek o 10:12 Info z Hyde Parku Rogera + recka we 'właśnie ukończyłem' to combo którego się nie spodziewałem zobaczyć w jednym numerze Cytuj
oFi 2 512 Opublikowano czwartek o 10:46 Opublikowano czwartek o 10:46 Piechota dorobił się złego brata bliźniaka? 1 Cytuj
iluck85 2 983 Opublikowano czwartek o 10:55 Opublikowano czwartek o 10:55 Spacer z córką zaliczony i o kiosk zahaczyliśmy. Kalendarz już dumnie wisi na ścianie pomiędzy kuchnią, a korytarzem- papier to dzień do nocy względem ubiegłorocznego. Numer przekartkowany i dla mnie grubas, więcej dookoła growych tematów i podsumowań. Cytuj
Perez 1 866 Opublikowano czwartek o 11:06 Autor Opublikowano czwartek o 11:06 20 minut temu, oFi napisał(a): Piechota dorobił się złego brata bliźniaka? Ech te babole to czasami jakiś komos... X lat wszystko git, nagle tu jakieś cuda. Zaraz śledztwo, co tam Romek nakombinował. Cytuj
Bzduras 12 810 Opublikowano czwartek o 11:16 Opublikowano czwartek o 11:16 9 minut temu, Perez napisał(a): Zaraz śledztwo, co tam Romek nakombinował. Za dużo kresek. Hehe. 2 Cytuj
PiotrekP 1 938 Opublikowano czwartek o 11:17 Opublikowano czwartek o 11:17 Albo trenował przed sylwestrem Cytuj
oFi 2 512 Opublikowano czwartek o 12:42 Opublikowano czwartek o 12:42 Numer przeczytany. Kmiotem nie zamierzam być ..... ba nawet został wspomniany znowu w szmatławcu (i to w felietonie o TOMB RAIDERZE). Fame doyebany (zasłużenie). Okładka top - ale to już wiele ludzi wspomniało na poprzednich stronach. Opisze moje odczucia na świeżo w przystępnej formie: Recki jak zwykle TOP (Dżujo w tym numerze sporo materiału dostarczył). Behemoth miałem brać na premierę ale widać, że studio chyba powinno skupić się na zombiaczej treści, z której zasłyneli. Japonia i Polska zawsze czytam od deski do deski Zapowiedzi i kwestie komiksografik - bawią za każdym razem nas staruchów z piwnicy. Aloha to już tradycja. House Flipper 2 nie rozumiem fenomenu, ale za to mamy fajna okładkę z tego tytułu! Kocham wiedźmina ale komiksy mi nie podeszły Top 10 2024 zgredów trochę przegięcie. Spójrzcie na forumkowe głosowanie od @Square - można się zainspirować. Top 100 to jeszcze większe przegięcie xD - taki Solar Crown czy Concord to powinien być na cmentarzu a nie w topkach jakichkolwiek "pixel - fuc*ing" - dzięki za research. Interesuję się rajtuzową branżą ale jest tyle sprzecznych sygnałów dlaczego filmy CGI dzisiaj wyglądają jak ściek, że ciężko o prawdziwe informacje. Headshot - sam o tych tematach myślałem na przestrzeni tego roku, fajnie poczytać wasz punkt widzenia na tematy wszelakie około gierkowe. Wyrazy współczucia dla osób co musiały grać w takie crapy i recenzować jak m.in. Spirit Mancer czy Fantasian Neo Dimension, czyli gry nawet poniżej średniej Wodne światy - to był zawsze arcyciekawy temat w świecie developerów i spore wyzwanie z implementacją. Można dosłownie powiedzieć "temat rzeka" różnych podejść do fizyki podczas pływania w grach. Cartoon zgredwork - obejrzycie sobie na tubie jak Genndy Tartakovsky z marszu rysuje postacie i o nich opowiada - pasja z jaką to robi jest niesamowita. Tekst to potężna dawka nostalgii. Historia Until dawn - gra wyprzedzała swoje czasy grafiką i ciekawymi mechanikami. Dostała całe 5 stron. Szkoda, że rozgrywka to taki jednostrzałowiec (jak wszystkie gry tego typu). Tomb raider anioł chaosu - nie przeczę, że jest to materiał, który mi tą edycję PE sprzedał. Kiedy to było? PS2? Mógłbym przysiąc, że Angel of darkness to tytuł zamykający bilbiotekę PS2 a nie otwierający ją. Z tekstu Grabarczyka wynika, że w Core Design było wiele person z innowacyjnym podejściem do gejmingu - gorzej z zarządzaniem tymi pomysłami. Nie wiem ile materiału z tej historii jeszcze masz ale historia TR:AOD rozbudziła mą ciekawość by powęszyć głębiej. Extreme plus - Pan Steve Jobs to ciekawa persona i cieszę się, że w materiale dodatkowym napisaliście o mniej znanych faktach z życia tego Pana oraz pokazaliście, że Steve jednak był od początku bardziej uprzywilejowaną osobą, która wykorzystała swoja pozycję by sięgnąć gwiazd w sprzęcie użytkowym IT Felietony końcowe - zawsze dużo wnoszą do numeru. The thing ląduję do mojej wish listy dzięki Walkiewiczowi (nigdy nie grałem!). Głos ludu Paolo w duecie z Joshem w statusach - przyznam, że nietypowe zestawienie. Za to w "właśnie ukończyłem" należycie trafił Łom ze swą recką Kessena II. Listy do HIVa. Forma trochę wyższa niż poprzednio. Podpis o tym, że źrodełko wysycha zwiastuje po mału chyba koniec działu i zastąpieniu go czymś/kimś innym? I wisienka na torcie - redaktor naczelny zawsze w formie. Nie wiem jak Ty to robisz Roger ale ten twój felieton na koniec numeru to jest zawsze skrojony pode mnie w dosłownie każdym numerze. Jak to było - "Wielkie umysły myślą podobnie" ? A czekajcie - kalendarz. Widać, że to przez prezesa ręce przeszło. Papier grubszy, wygląda na solidny i miły w dotyku. Moja ulubiona grafika trafiła na koniec niestety z panią Falką ale początek z Henrykiem też daję rade na tle słowiańskiego (czeskiego?) lasku. Ostatni kalendarz był jakości papieru gazetki zakupowej z biedronki - na szczęście udało mu się dotrwać do końca roku na lodówce jakimś cudem bez obrażeń przy zmienianiu kartek. Dzięki i widzimy się w lutym z workiem premier. 2 4 Cytuj
Nemesis 1 279 Opublikowano czwartek o 12:46 Opublikowano czwartek o 12:46 Oj tak, ten projekt w sumie zabił Core Design i tylko kilka osób pozostawało w studio aż po grób (firmy, offkoz). ]] Easter egg z Kmiotem musiał się znaleźć, tak się honoruje Czytelników stojących na straży jakości) i pięknie dziękuję za dobre słowa) 1 1 Cytuj
Grześ 422 Opublikowano czwartek o 12:47 Opublikowano czwartek o 12:47 Ten tekst o wysychającym źródełku widnieje tam już od dawna i na razie udaje się wydrukować parę listów na miesiąc Cytuj
sph! 923 Opublikowano czwartek o 13:53 Opublikowano czwartek o 13:53 Spokojnie, święta były. Jak będzie trzeba to HIV przedrukuje kartki świąteczne. 2 Cytuj
Square 8 767 Opublikowano czwartek o 14:28 Opublikowano czwartek o 14:28 @Zax wiem, że nie przeczytasz, ale coop na 4 graczy zawsze był w BL, więc nie wiem o jakim wracaniu mowa. Cytuj
Shen 9 738 Opublikowano czwartek o 15:13 Opublikowano czwartek o 15:13 Nie wiem kto to Kubica ale dzięki za tekst o moim ulubionym Final Fantasy Wiem juz kogo nienawidzic za skakanke. Całkiem dobrze się wstrzelił ten tekst czasowo. Gra wyszła w listopadzie 2000, pamiętam jak męczyłem pirata u którego kupowałem gry, żeby mi ściągnął jak najszybciej. Niestety dopiero w połowie grudnia ogarnął. Za to wydanie z drukowaną okładką i płytkami z grafikami. Pamiętam jak rodzice ogarniali stół na wigilie, a ja cisnąłem już trzecie cd. Trzymam tego pirata do dziś z sentymentu. 6 1 Cytuj
tajmeniczy czyletnik 31 Opublikowano czwartek o 15:17 Opublikowano czwartek o 15:17 Melduję otrzymanie tego numeru pocztą PL. Nawet się nie spodziewałem tak prędko, a pewnie już rano 328 był w skrzynce. Cytuj
Ken Adams 289 Opublikowano czwartek o 15:21 Opublikowano czwartek o 15:21 Mala rzecz a cieszy ale kupilem dzisiaj gazetke w lokalnym kiosku jak czlowiek a zwykle jak tam pytalem o pe es iks ekstrim to pani byla jak CO Wybrane grafiki kalendarza sa tak efekciarskie, ze nawet pomyslalem ale fajny bylby z tego plakat, dwa razy A tak na przyszlosc przypominam, ze 10 marca jest swieto nintendowcow a w kalendarzu dla graczykow ani wzmianki Sam numer, po przejrzeniu, jak juz ostatnio przywyklem, nasterydowany ciekawa zawartoscia, kiedy nie wiadomo co wrzucic na pierwszy strzal to jest bardzo dobrze Niedawno tu wspomnialem, ze chcialbym artykul dotyczacy czastek h2o w gierkach i prosze jest! Zapewne to zbieg okolicznosci ale i tak dzieki. Cytuj
Shen 9 738 Opublikowano czwartek o 15:27 Opublikowano czwartek o 15:27 Co to jest święto nintendowców? Cytuj
janol 433 Opublikowano czwartek o 16:56 Opublikowano czwartek o 16:56 Co to jest święto nintendowców?28 czerwca Cytuj
K.Adamus 695 Opublikowano czwartek o 17:32 Opublikowano czwartek o 17:32 Hej, ja tak z innej beczki i pewnie można przerzucić ten temat gdzie indziej, ale w sumie kwestia dotyczy nowych numerów więc ... Mam ziomka, który nie siedzi na forum ale z PSXem jest od lat (w sumie poznałem go na Extreme Party, swój chłop) i prosił, by się spytać - nie chce ktoś może za free (no, za koszt paczkomatu) ostatnich ponad stu numerów? Kolega miejsca nie ma a pragnie, by ktoś z sercem do pisma przygarnął bo szkoda mu się pozbywać. Są w tym jakieś specjale chyba, na pewno nr zerowy. Jak coś piszcie na priv, rozsylajcie wici. Nie chodzi o żaden detal, tylko hurtowo, żeby ktoś przygarnął do siebie te kilka pudel Cytuj
Grześ 422 Opublikowano czwartek o 17:38 Opublikowano czwartek o 17:38 (edytowane) Po przeczytaniu o powrocie Ściery poczułem się jak w chwili, gdy po raz pierwszy zobaczyłem trailer FF VII Remake albo MGS Delta Edytowane czwartek o 17:41 przez Grześ Cytuj
grzybiarz 10 332 Opublikowano czwartek o 17:55 Opublikowano czwartek o 17:55 20 minut temu, K.Adamus napisał(a): ostatnich ponad stu numerów? Szkoda że nie pierwszych Ale najlepiej chyba na grupce retro porobić jakieś paczki to i trochę kasy wpadnie. Po 20 numerów albo rocznikami? 1 Cytuj
oFi 2 512 Opublikowano czwartek o 17:59 Opublikowano czwartek o 17:59 16 minut temu, Grześ napisał(a): Po przeczytaniu o powrocie Ściery poczułem się jak w chwili, gdy po raz pierwszy zobaczyłem trailer FF VII Remake albo MGS Delta Powrót byłby dość ciekawy, nawet w formie 3 groszy w jakieś recenzji. Czyżby wrócił do gierek? To chyba by piekło zamarzło Cytuj
K.Adamus 695 Opublikowano czwartek o 18:22 Opublikowano czwartek o 18:22 24 minuty temu, grzybiarz napisał(a): Szkoda że nie pierwszych Ale najlepiej chyba na grupce retro porobić jakieś paczki to i trochę kasy wpadnie. Po 20 numerów albo rocznikami? Pierwsze sto to sam bym wziął Tu chyba nie ma jakichś chęci zarobkowych, po prostu potrzeba szybkiego zwolnienia miejsca. No nic, jak ktoś coś, to zapraszam do rozmowy, niech wisi, może akurat... Cytuj
tomoman 4 Opublikowano czwartek o 18:31 Opublikowano czwartek o 18:31 Ło matko, ten tekst o hejterach W4, no spoko, ale nie spodziewałem się w piśmie dla młodzieży 40plus, że ktoś będzie znowu dzielił ludzi na dwa obozy. Generalni widzę, że jak się komuś coś nie podoba to automatycznie jest się incelem albo prawakiem. Dla mnie ten trailer ok, ale piszczenie i wyzywanie od inceli jak ktoś ma inne zdanie… no ale może się …uja znam, bo kupuję psxa tylko od 1 numeru i niezbyt mi się podobają takie teksty. I serio nie wiem jaką drogą poszedł cdp, bo to poznamy dopiero po jego kolejnych grach. Patrząc na dosyć spektakularne odejścia, możemy założyć, że najważniejsi twórcy to po części nowa ekipa i pewnie fani świata mają pewne obawy - po tym co zrobił netlix wcale się nie dziwię. Generalnie tekst na poziomie tekstów z Kotaku hejtujących Wukonga, bo w grze nie ma kobiet i główny twórca to zbokol - co zasadniczo w obu przypadkach okazało się kłamstwem. Chodzi mi o to, że wymagałbym bardziej rzetelnych tekstów na argumenty, a nie na emocje i wyzwiska, bez analizy problemu. Za to na plus w numerze recki i tekst o FF i ten tekst o MS2024 - mam niestety te same odczucia, że gracze sobie a duże firmy sobie. 3 Cytuj
MYSZa7 8 968 Opublikowano czwartek o 20:07 Opublikowano czwartek o 20:07 Wrócił fajny zapaszek papieru, no i kalendarz na pewno wleci na ścianę w pracy. Cytuj
K.Adamus 695 Opublikowano czwartek o 21:04 Opublikowano czwartek o 21:04 2 godziny temu, K.Adamus napisał(a): Pierwsze sto to sam bym wziął Tu chyba nie ma jakichś chęci zarobkowych, po prostu potrzeba szybkiego zwolnienia miejsca. No nic, jak ktoś coś, to zapraszam do rozmowy, niech wisi, może akurat... Szybki update, najpewniej już po temacie. Dzięki i sorry za spamowanie, możemy wrócić do zachwytów nad tym jak sztywny jest i jak intensywnie pachnie! Kalendarz, rzecz jasna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi