Skocz do zawartości

PSX EXTREME 328 + KALENDARZ GRACZA 2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Konsolajt chyba tym razem aż nadmiernie surowy z tą szóstką dla remasterów Soul Reaverów (sam bym chyba wystawił 7, gdybym się miał w ocenianie pobawić) nie zamierzam jednak "płakać" o tę ocenę ani pisać kontrrecenzji bo i nigdy miłośnikiem ww. sagi nie byłem, gierkom z uniwersum SR'a zawsze brakowało czucia ciężaru postaci (typowa przypadłość produkcji ze stajni Crystal Dynamics) co nadawało takiej charakterystycznej "śmieciowej" (nadmiernie lekkiej) fizyki i animacji, za którą nie przepadam.

Opublikowano
2 godziny temu, Nomen dubium napisał(a):

Konsolajt chyba tym razem aż nadmiernie surowy z tą szóstką dla remasterów Soul Reaverów (sam bym chyba wystawił 7, gdybym się miał w ocenianie pobawić) nie zamierzam jednak "płakać" o tę ocenę ani pisać kontrrecenzji bo i nigdy miłośnikiem ww. sagi nie byłem, gierkom z uniwersum SR'a zawsze brakowało czucia ciężaru postaci (typowa przypadłość produkcji ze stajni Crystal Dynamics) co nadawało takiej charakterystycznej "śmieciowej" (nadmiernie lekkiej) fizyki i animacji, za którą nie przepadam.

Nie jestem pewien czy surowy, 6 = ponadprzeciętna. Do poziomu 7 (Dobra) trochę zabrakło, choć przyznam że wstępnie chciałem wystawić 5 (średnia), szczególnie po zaliczeniu Soul Reaver i kilkunastu bugów. Ponowny kontakt z drugą częścią podbił ocenę, oraz dodatki. Choć warto zaznaczyć że ten pakiet nie pozwala "ukończyć" historii Raziela, co jest moim zdaniem dziwną decyzją.

Opublikowano

Ciekawe o czym będzie pisał Alien jak wróci na łamy Szmatławca? Z tego co pamiętam, jego przygoda z grami zakończyła się na 7 generacji i nawet w retro już później nie grał. Czyżby dawna zajawka odżyła? Oby uraczył Czytelników czymś interesującym i nie było to TOP 30 gier na Amigę czy wspominki z wyjazdów na kemping w latach 90tych z czterema CRT w maluchu, granie w Syndicate i jedzenie makaronu przez kilka dni. To już kiedyś było, chcę coś nowego :D

Spoiler

Skoro Ściera wraca, to może zaproponujcie też Shivie aby skrobnął od czasu do czasu jakiś tekst? Albo chociaż też legendarny i nieopublikowany hyde park? :Coolface:

• Haha 1
Opublikowano

Za rzadko zdarza mi się pisać o samej treści. Przeczytałem sobie dzisiaj wszystkie felietony (krótsze i dłuższe) i choć @Roger ma fajnie katastroficznie ubrane przemyślenia, które działają na mnie jak wabik (ostatnio jest coraz lepszy w te klocki!), Mielu zgarnia w tym numerze puchar za ściśnięcie swej myśli w 2,5 tysiąca znaków jak Szef. Pięknie to współgra z moimi własnymi postanowieniami na najbliższe kilkanaście miesięcy. Cheers, Mielu! (Dlaczego nie masz na forum konta, które nazywa się „Mielu”? Teraz muszę Ci to samo napisać na Messengerze)