Skocz do zawartości

PSX EXTREME 328 + KALENDARZ GRACZA 2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Grześ napisał(a):

Zacznijcie od wyjaśnienia użytkownikom ppe.pl, że w gazecie nie piszą te same osoby, co na portalu i że nie jest wypełniona clickbaitami tylko dobrą publicystyką. Za każdym razem jak pojawia się tam news o nowym numerze to 99% komentarzy z dużą ilością plusów brzmi mniej więcej "przez lata kupowałem, ale jak mam czytać wypociny z ppe tylko na papierze to szkoda mi 25 zł".

O, tototo. I to nie tylko użytkownicy pepełe, ale ludzie niezwiązani z tematem tak uważają, że "przecież to jedno i to samo, jakieś bajty i gównoartykuły". I trzeba tłumaczyć, że nie, ale zawsze znajdzie się taki fifarafa co powie "ale tu jest Zax i tam jest Zax, więc to to samo" i żadne tłumaczenie nie pomoże. Niestety PPE zrobiło szmatławcowi koło pióra bardziej niż by się mogło wydawać.

• This 1
Opublikowano

Czekam na recenzje Fantasian choc juz zakupilem bo nie omijam gier od Sakaguchiego. Co prawda jeszcze nie gralem bo sie wciagnalem w Stellar blade i przechodze go trzeci raz na platyne. Mam jeszcze na swieta od żony Warhammer SM 2. Fantasian kolejny w kolejce. Potem nic nie mam do ogrania nowego poki co. Moze nadrobie cos z xboxa 360 bo tu stos gier czekam. 

Czekam tez na artykul o final fantasy 9. To jedna z moich ukochanych czesci. Zaraz po 10 razem z 7.

Opublikowano
59 minut temu, Bzduras napisał(a):

O, tototo. I to nie tylko użytkownicy pepełe, ale ludzie niezwiązani z tematem tak uważają, że "przecież to jedno i to samo, jakieś bajty i gównoartykuły". I trzeba tłumaczyć, że nie, ale zawsze znajdzie się taki fifarafa co powie "ale tu jest Zax i tam jest Zax, więc to to samo" i żadne tłumaczenie nie pomoże. Niestety PPE zrobiło szmatławcowi koło pióra bardziej niż by się mogło wydawać.

Dokładnie tak. Nie chciałem wklejać twarzy Rogera, bo nie wiem czy się obrazi, ale tak to wygląda od wielu lat

image.png.7b44e8830fca73977f83bb312d021b2a.png

Opublikowano (edytowane)

Myślę że przeciętny pochłaniacz klikbajtów na ppe nie kojarzy za bardzo kim jest Roger czy Zax. Tutaj pokutuje chyba sytuacja sprzed jakiegoś czasu, że rozważana byla zmiana nazwy portalu, ale PPE / Portal PSX Extreme utrwaliło się już na tyle, że za późno na zmiany.

Więc chichot losu nastąpił i portal który kiedyś pchał pismo do przodu, teraz go być może w oczach niektórych ciągnie w dół. :reggie:

Edytowane przez LeifErikson
Opublikowano

O, już nowy numer się grzeje? Ale to wszystko zasuwa. Smakowicie. ;)

Z tych ciekawszych:

2024 rok pod lupą i TOP 100 gier 2024 roku - to już ta pora.

Jeszcze więcej Wiedźmina - a jakże. Może po lekturze tego zabiorę się za Rozdroże Kruków. W sumie smutno przeczuwałem że dostaniemy okładkę z Ciri na styczeń.

Dalej z fajnych mamy recenzje. Tu już coś się znajdzie jak zawsze.

Wodny świat - nienawidzę wodnych światów. I skakanych. Do poczytania.

Cartoon Zgredwork - za biedny byłem na CN. Za to miał go mój kuzyn Przemek (pomyślę o nim przy czytaniu).

Retrocenzja - tym razem Far Cry. Nie przepadam za serią ale z radością poczytam.

Kto wrobił królika Rogera? - jeden z tych filmów których nie widziałem ale jako tako znam. Poznam lepiej po lekturze.

Final Fantasy IX – egzystencjalna nostalgia - motyw muzyczny z spaceru Vivim po Alexandrii mam w głowie do dziś. To jeden z tych bardziej dziwnych FF. Mmm, smakołyk.

Soul Reaver – seria na granicy światów - też koniecznie.

Koniecznie tak jak reszta stałych rubryk. I nawet Myszaq się odnalazł! :D

Na koniec okładka. Cóż, o miesiąc za późno i taka sobie. Ale powyższe tematy mi to zrekompensują (+kalendarz). Już teraz dzięki w ciemno za kolejny mocny numer.

• Lubię! 1
Opublikowano

Mam nadzieję, że w kolejnym numerze będzie coś o RE4. Zaraz na początku stycznia skończy 20 lat. 

W4S0.gif

Zresztą 2005 to był w ogóle mocny rok. God of War, Devil May Cry 3, Shadow of the Colossus, Psychonauts, Splinter Cell Chaos Theory, The Warriors, PoP The Two Thrones, Burnout Revenge, Wipeout Pure i pewnie jeszcze o czymś zapomniałem.

• Plusik 2
Opublikowano
21 godzin temu, Perez napisał(a):

Wiesz, paradoksalnie to jest ciekawe, bo mi się wydaje, że już sporo o tym kalendarzu było - kiedy itd. (w numerze info, na socialach), a wciąż sporo pytań jest, stąd zastanawiam się, na ile tu wciąż jest potencjał, aby to mocniej reklamować

Nie wiem, ale dużo ludzi to dziś… kurde no nie chce tu nikogo obrażać, ale patrzą na obrazki, nie na tekst. Mam na olx wystawiony przedmiot: 3 zdania w opisie, ostatnie zdanie brzmi „wysyłka za pobraniem +20 zł”, a debile pytają czy wysyłam za pobraniem. 
Może na post wrzuć samą grafikę kalendarza z wielką datą premiery :)

Opublikowano

Najważniejsze, żeby jakościowo kalendarz był lepszy od tegorocznego. 

Jestem w stanie wybaczyć zdecydowanie słabszy wybór artów. Yasuke zamiast Ghost of Yotei boli najbardziej. Do tego jeszcze brak Pan Kojima Game i Metroid Prime 4. Zamiast tego Ciri, w którą nie zagramy przez najbliższe 4 lata :frog:

Rozumiem, że co roku musi być jakiś tytuł CD Projektu, nawet jeśli niczego akurat nie wydają