Skocz do zawartości

GOTY 2024 - forumkowy ranking

Temat zostanie automatycznie zablokowany o 17:00

Square

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, messer88 napisał(a):

Przelatując przez posty to Indiany też sporo widać. 

Tak Indiana (i dobrze) mocno widoczny ale chyba jednak na tle SH2, FF czy Astro mniej go, choć jakby został goty to by krzywdy nie było. Dla mnie Indiana to pierwszy runner up, bo jednak Astro to Astro. 

Opublikowano

Byłem na tyle pojebany i podliczyłem stan goty. Póki co:

Spoiler

1. Silent Remake 2 - 18 głosów

2. Final Remake VII - 14 głosów

3. Astro - 10 głosów

4. Indiana - 8 głosów 

5. Stellar cycki - 7 głosów

6. Balatro - 5 głosów

7. Metaphor - 3 głosy

8. Małpa - 3 głosy 

9. Space Marine - 2 głosy 

10. Helldivers 2 - 1 głos 

11. Stalker 2 - 1 głos

12. Like a Dragon - 1 głos

13. Elden dlc - 1 głos 

14. Call of Duty black ops - 1 głos 

15. Banishers - 1 głos 

16. Tsukihime - 1 głos

ukryte, żeby nie psuć zabawy :sapek:

Opublikowano
  • GOTY - Balatro - rzecz oczywista
  • Runner up - Prince of Persia: The Lost Crown, The Legend of Zelda: Echeos of Wisdom
  • Rozczarowanie roku - Undisputed. Jako fan boksu śledziłem ten tytuł od pierwszych zapowiedzi, kupiłem w EA i, jako że nie mam PC to specjalnie na tę okoliczność kupiłem dostęp do Geforce Now. To dobra gra, ale zupełnie bez duszy, bardzo uboga jeśli chodzi o zawartość i ogólnie trochę niedorobiona (serio, jedna animacja wyliczenia po nokaucie?!). Fight Night Champion nadal niepobity na rynku gier bokserskich.
  • Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025 - GTA VI
  • Na czym grasz? - PS5, Switch, XSX, SD, PC via GFN
Opublikowano (edytowane)

GOTY -  Final Fantasy VII Rebirth

Ta gra mnie wciągnęła jak mało co. Od dawna nie chciało mi się w nic tak grać. Wszystko mi się tam podobało, mimo że ma drobne wady, to wszystkie wybaczyłem. 

Sposób prowadzenia historii, to jak są napisane postaci, MUZYKA, konstrukcja świata, side-questy - wszystko to top. Czuć było, że twórcy wsadzili serce i zrobili grę w jaką sami by chcieli zagrać. 

Runner up - Astro Bot

Czysty fun i byłby GOTY gdyby nie FFVIIR. Widać serce w tej grze. Mario może czuć się zagrożony bo dawno żadna platformówka tak nie dowiozła. Świetnie zaprojektowane poziomy, sterowanie i gameplay z górnej półki i taka grafika!

Rozczarowanie roku - napędy do PS5pro, brak zapowiedzi Switcha 2, brak trailera GTA VI i Pokemon ZA

Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025 - Ghost of Yotei

Tsushima to GOAT z PS4, liczę że tutaj pobiją sami siebie i dostarczą grę dekady. GTA lepiej niech się przesunie na Q1 2026.

Na czym grasz? - PS5, XSX, Switch

Edytowane przez _mike
  • Plusik 1
Opublikowano

GOTY: Stellar Blade - w demo w zasadzie wleciałem w ciemno, nawet chyba nie widziałem żadnego zwiastunu przed premierą. Po sprawdzeniu wersji próbnej wsiąkłem od razu, bo siadło mi wszystko, od bohaterki, oprawy AV, a na świetnym gameplayu kończąc.

I choć wiele rzeczy można poprawić, to pierwsza duża gra studia dostarczyła mi ok 250h zabawy, i jeszcze trochę do tego dojdzie.

Runner Up: Prince of Persia: The Lost Crown - podobnie jak że Stellarem tylko tutaj widziałem pierwszy zwiastun, w którym odrzucił mnie podkład muzyczny (jakieś rapsy chyba to były). Na samym początku roku wpadło demo i już człowiek wiedział, że jest zajebiście, bo Książę oferuje mega płynną, wciągającą rozgrywkę, balansującą pomiędzy fajnymi walkami i wymagającymi sekcjami platformowymi.

Astro Bot - na premierę PS5 człowiek ograł pokazówkę pada jaką było Astro's Playroom i od razu zapragnął dużej gry z uroczym robocikiem. Po czterech latach Astro powrócił i nie zawiódł, kolejny raz dostarczając napływ nostalgii w postaci odnajdywania botów z różnych gier, w które zagrywaliśmy się na PlayStation:psclassic:. Różnorodność światów i mechanik nie pozwala się nudzić, jedynie przyczepić się można do znikomego poziomu trudności i gorszego wykorzystania pada niż w Playroom.

Rozczarowanie: z gier nic mnie nie rozczarowało (no Astro mógł być trudniejszy, i mieć więcej czasówek), więc muszę wpisać PS5 Pro i ogólną postawę Sony. Zaczynając od ceny nowej wersji konsoli, jej wykorzystanie przez devów, przez dostępność napędów, brak większej ilości szlagierów, po cyrk w postaci kasowania gaasów. No nie wyszło im delikatnie mówiąc.

Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025+: najbardziej czekam na Borderlands 4, po masie godzin spędzonych w trzeciej części nie mogę się doczekać kontynuacji. A szykuje się kilka fajnych ulepszeń przy minimum tak samo miodnym gameplayu.

W tym roku ograłem po raz pierwszy Death Stranding, który wciągnął mnie dużo bardziej niż się mogłem tego spodziewać odpalając grę pierwszy raz w styczniu 2022, także Death Stranding 2 też jest na celowniku.

Gdzieś tam tli się GTA6, na które w porównaniu do V mam :hype:, ale to chyba będzie na liście dopiero za rok.

Na czym grasz: PS5.

• Plusik 1
Opublikowano

GOTY: Astro Bot

Runner Up: Prince of Persia: The Lost Crown

Rozczarowanie: Balatro

Wyczekiwany tytuł 2025: GTA VI

Na czym grasz: PS5 Pro, Switch, PC, PS3, PS Vita