Skocz do zawartości

GOTY 2024 - forumkowy ranking

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie mi chodziło, że nie wziąłeś udziału.

• Odpowiedzi 252
  • Wyświetleń 19,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bez zbędnych frazesów przedstawiam skromne podsumowanie wyników głosowania na Najmilszą Grę 2024. Udział wzięło 98 użytkowników (90 rok temu), więc bardzo dobra frekwencja (100+ za rok?)   G

• GOTY  - Stellar mesjasz blade Runner up  - Astro bot Runner up #2  - Metro awakening Rozczarowanie roku  - Metaphor: ReFantazio Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025+  - No r

• messer88
    messer88

Na wstępie chciałem zaznaczyć że piszę tego posta z pozycji ogrania większości Goty tytułów w tym roku.  Jedyne Goty to meta... a to nie tak.    GOTY - STELLAR BLADE    Runner up -

Opublikowano

Ale jaki ma to związek? Nie trzeba przecież brać w czymś udziału, by być zaskoczonym wynikami

Opublikowano

No nie trzeba. Ale jakoś wydaje się bardziej wiarygodne pisanie z perspektywy głosującego, niż kogoś kto olał, a teraz ma sporo do powiedzenia. 

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, ASX napisał(a):

Ale jaki ma to związek?

Żaden, po prostu pytam czemu Don nie brał udziału. Tak samo ty.

Opublikowano
14 minut temu, Square napisał(a):

Tak samo ty.

No ja nie brałem, bo pisałem już w innym temacie że ograłem zbyt mało gier w tym roku. I uznałem że mój głos nie byłby uczciwy wobec mnie samego, gdybym na siłę wskazywał GOTY i inne pozycje nie ogrywając uprzednio tych wszystkich gier w które chciałbym zagrać. 

Ale miło mi że tak o mnie pamiętasz :)

Opublikowano
7 godzin temu, Square napisał(a):

Ogólnie mi chodziło, że nie wziąłeś udziału.

Z roku 2024 przeszedłem/ograłem tylko 3 gry, reszta produkcji była starsza, więc nie głosowałem. W sumie chyba jak co roku.

Opublikowano
  • Autor
41 minut temu, ASX napisał(a):

Ale miło mi że tak o mnie pamiętasz :)

Nie pamiętałem, chyba balon zwrócił uwagę i na tym etapie już byłem po prostu ciekaw :cfaniak:

Opublikowano
Godzinę temu, Homelander napisał(a):

No nie trzeba. Ale jakoś wydaje się bardziej wiarygodne pisanie z perspektywy głosującego, niż kogoś kto olał, a teraz ma sporo do powiedzenia. 

To nie można być zdziwionym, że największy hit Atlusa z ocenami na poziomie 92/100 nawet się nie załapał? No przepraszam, następnym razem administrator musi zrobić zamkniętą grupę ;)

Edytowane przez SnoD

Opublikowano
6 minut temu, Square napisał(a):

Nie pamiętałem, chyba balon zwrócił uwagę i na tym etapie już byłem po prostu ciekaw :cfaniak:

A to akurat nie widziałem. Na ale akurat to mnie nie dziwi, na mojego największego fana zawsze mogę liczyć 

Opublikowano

Też uważam że zwykła punktacja byłaby lepsza, Runner up brzmi jak nagroda pocieszenia. Można jedynie pomyśleć nad dodatkowymi kategoriami. 

Opublikowano
  • Autor

Może wróci jak będzie zainteresowanie.

O jakimś spóźnionym GOTY też można pomyśleć, dla tych to ogrywają z opóźnieniem. Dla mnie w tym roku byłby to Death Stranding.

Opublikowano

Forumowy wniosek okołogrowy po głosowaniu: krowy które dużo ryczą mało mleka dają :sonkassie:

Opublikowano
4 minuty temu, Square napisał(a):

O jakimś spóźnionym GOTY też można pomyśleć, dla tych to ogrywają z opóźnieniem. Dla mnie w tym roku byłby to Death Stranding.

można się wpisać w temat 

Opublikowano
14 minut temu, messer88 napisał(a):

można się wpisać w temat 

Ja bym to połączył w 1 plebiscyt, bo tutaj mało kto zaglądo, patrząc na popularność, mało ludzi zaglądo (sorry słaby jestem w zaimkach :D)

# (Spóźnione 2025 + średniak 2025)

9 godzin temu, SnoD napisał(a):

W Metaphora jeszcze nie grałem, ale recenzje i odbiór na premierę były mocarne. Dlatego zdziwiłem się, że gra się nie załapała.

Gra z jakiegoś powodu w opiniach powodowała dosyć skrajne emocje po premierze, niektórzy nawet po ich przeczytaniu zrezygnowali z forumingu :D. Dla mnie powód nieznany, bo mnie się akurat bardzo podobała, razem z Rebirth i Dżakuzą mocarz w gatunku jRPG tego roku. 

Opublikowano
Teraz, Moldar napisał(a):

Spóźnione goty o ile brzmi spoko tak może się okazać ze na 90 glosujących będzie 90 gier ;)

No co Ty, wygra

Spoiler

W3

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał(a):

A to akurat nie widziałem. Na ale akurat to mnie nie dziwi, na mojego największego fana zawsze mogę liczyć 

To było proste pytanie z mojej strony kapitanie. Dlaczego tak dwóch aktywnych na forum gości w temacie Xbox nie oddało głosu. Teraz już wiem, że mało gier ograliście. Może za rok się uda zagłosować! 

Opublikowano
2 godziny temu, Moldar napisał(a):

Spóźnione goty o ile brzmi spoko tak może się okazać ze na 90 glosujących będzie 90 gier ;)

To, że na forum nie bierze się pod uwagę remasterów wydanych w danym roku to kuriozum. Dla kogoś jest to zawsze nowa gra, a lepszy uczciwie udany głos za remaster kilkuletniej gry niż (nie)branie udziału aby zagłosować na coś tylko dlatego, że po raz pierwszy pojawiło się w danym roku. Uważam, że naprawdę warto się nad tym pochylić, może to lekko zmienić rozkład głosów, ale przynajmniej będzie zgodne ze stanem faktycznym opinii forumowiczów.

Opublikowano
  • Autor

Nie bierzemy pod uwagę remasterów czy innych portów po latach.

Opublikowano
Godzinę temu, balon napisał(a):

To było proste pytanie z mojej strony kapitanie. Dlaczego tak dwóch aktywnych na forum gości w temacie Xbox nie oddało głosu. Teraz już wiem, że mało gier ograliście. Może za rok się uda zagłosować! 

Oddam Ci córkę z autyzmem i za rok powiesz mi ile udało Ci się gier ograć :Cell:

Opublikowano
1 hour ago, SnoD said:

Oddam Ci córkę z autyzmem i za rok powiesz mi ile udało Ci się gier ograć :Cell:

Współczuję i rozumiem gniew i frustrację, sam mam niepełnosprawną córkę i wiem jak ciężko poukładać priotytety. Z drugiej strony jednak każdy ma jakąś historię, jakieś problemy i takie pasywno-agresywne teksty są nie fair.