Skocz do zawartości

GOTY 2024 - forumkowy ranking

Temat zostanie automatycznie zablokowany o 17:00

Square

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GOTY: FF7 Rebirth - nie mogło byc inaczej i mimo tego że tegorocznych gier nie ograłem za dużo to niewiele by to zmieniło, ta gra to nie tylko moje goty, a najlepsza gra od... FF7 (a możliwe że najlepszą w ogóle).

Runner up: Astro bot, piękna platformówka, która mogłaby być jeszcze lepsza jakby była po prostu trochę trudniejsza, tego mi zabrakło, poza tym to sztos. 

• Plusik 1
Opublikowano

GOTY - Silent Hill 2. Przed premierą nie wierzyłem w Bloobera, a to co mi pokazywali napełniało serducho zamiast hajpem - niepokojem i pachniało zbeszczeszczonym dzieciństwem. Ale fajnie jest się czasami pomylić, bo pełna produkcja wzięła mopa, wiadro, szczotę i nie tylko pozamiatała, ale też umyła podłogę. Detergentem czy mną - to już tajemnica. Niesamowity klimat, niesamowita pieczałowitość w przełożeniu ponad dwudziestoletniego klasyka na współczesny język gamingu, cudowna muzyka i prezencja. Nie wierzyłem, dopóki nie włożyłem palca w ranę. Czapki z głów i przy okazji fak w stronę TGA, które nawet nie dało nominacji tej produkcji. A powinno, bo Silent od Polaków to jedna z najlepszych rzeczy, jaka spotkała tę serię w całej jej historii.

Runner up 1: STALKER 2 - powoli wygrzebujący się z problemów technicznych STALKER już teraz gniecie swoim niepodrabialnym klimatem Zony i życia w niej. Wszystko to, za co kochałem jedynkę swego czasu jest tutaj na swoim miejscu i po tylu latach odpalenie dwójki było niemal jak powrót do domu. Ciepłe kapcioszki trochę wyładniały, ktoś odmalował ściany i położył świeży dywanik, ale to nadal ten sam dom. Technikalia i parę durnotek designerskich jednak skreślają jej szanse na zdobycie u mnie GOTY, mimo tego to nadal kawał naprawdę mięsistej gierki, którą mogę w ciemno każdemu polecić.

Runner up 2: Hades 2 - już we wczesnym dostępie kontynuacja Hadesa ma ogrom zawartości, a to, w co zdążyłem pograć pokazuje tylko, że jest na co czekać. Do tej gry po prostu przyjemnie się wraca i za każdym razem czeka na mnie coś nowego - dialog, przedmiot, upgrade, mechanika... Niby niewielka gra, ale czuć w tym pasję i serducho każdego z twórców pracujących przy tym tytule. Wydrapię wam oczy i utopię (na śmierć).

Rozczarowanie roku: meh, w sumie to nie wiem. Wpisałbym PS5 Pro, ale nie jestem targetem więc się nie zawiodłem na tym sprzęcie. Dobry to był rok, rozczarowała jedynie psycha jaczesa :frog:

Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025: Final Fantasy VII Rebirth - wszyscy chwalą, bardzo dużo ludków wpisuje do tegorocznego GOTY, a ja spokojnie sobie czekam na wersję na blaszkę. Jeszcze niecały miesiąc, ale już przebieram nóżkami.

Na czym grasz: PC, Xbox Series X, Switch OLED, Steam Deck LCD. I czasami w Balatro na telefonie, ta gra to zło.

• Plusik 6
Opublikowano

GOTY - Silent Hill 2

Runner up 1 - Stellar Blade

Runner up 2 - Final Fantasy VII Rebirth

Rozczarowanie roku - PS5 Pro

Wyczekiwany tytuł - Death Stranding 2

Na czym grasz - PS5 Pro, Steam Deck, Xbox Series X

• Plusik 2
Opublikowano
2 godziny temu, Bzduras napisał(a):

przy okazji fak w stronę TGA, które nawet nie dało nominacji

Dokładnie, chociaż z drugiej strony oglądałem już rankingi (np Gameranx) gdzie wogóle tej gry nie uwzględniono. 

Jako ciekawostka u Rysława i UV też w dziesiątce nie ma ;)

Dziwne trochę jednak 

Opublikowano
1 godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

Dokładnie, chociaż z drugiej strony oglądałem już rankingi (np Gameranx) gdzie wogóle tej gry nie uwzględniono. 

Jako ciekawostka u Rysława i UV też w dziesiątce nie ma ;)

Dziwne trochę jednak 

Tutaj jest najlepszy tracker, 6 nagród GOTY dla Silenta, co na razie daje całkiem wysokie 6 miejsce, z różnych krajów, w tym prestiżowe IGN Japan. https://goty.gamefa.com/year/2024/

Co ciekawe Indiana ma już 4, z czego jedno z Eurogamer Poland i tam pokonał Silenta 2 i Frostpunka 2, więc bardzo patriotyczne top3  https://www.eurogamer.pl/top-20-gier-2024-roku-wedlug-eurogamerpl:). 

Opublikowano
12 hours ago, Amer said:

GOTY: Silent Hill 2 Remake
Runner up: Black Myth Wukong
Rozczarowanie roku: Warhammer 40,000: Space Marine 2
Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025: Witchfire
Na czym grasz: PC

Ciekawe te rozczarowanie. Chętnie bym coś więcej poczytał

Opublikowano

GOTY - Silent Hill 2 chociaz za przesadzona ilosc walki w drugiej polowie gry wahalem sie czy nie zamienic pozycja z Astro

Runner Up - Astro Bot

Rozczarowanie roku - PS5 Pro

Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025 - GTA VI i Indiana na PS5

Platformy - PS5

• Plusik 1
Opublikowano

GOTY - Like a Dragon: Infinite Wealth

Runner up 1 -  Final Fantasy VII Rebirth

Runner up 2 - Silent Hill 2 Remake

Rozczarowanie roku - PS5 Pro

Wyczekiwany tytuł - Death Stranding 2, MH Wilds, Indiana Jones na PS5, Hades 2 na komsole

Na czym grasz - PS5, Switch 

• Plusik 2
  • Lubię! 1
Opublikowano

GOTY - Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Runner Up - Like a Dragon: Infinite Wealth

Rozczarowanie - Xbox za całokształt twórczości

Wyczekiwane na 2025 - MGS3 remake, Metroid Prime 4, GTA6

Platformy - XSX, Switch

• Plusik 1
  • beka z typa 1
Opublikowano

GOTY - Call Of Duty Black Ops 6 (MULTIPLAYER)

Runner up #1 - Black Myth: Wukong

Runner up #2 - brak

Rozczarowanie roku - nic mnie nie rozczarowało (rozczarowania były bolesne, ale w zeszłym roku, np Starfield)

Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025+ - Kingdom Come 2

Na czym grasz? - PS5 only

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

GOTY - Final Fantasy VII Rebirth - cały czas w to gram, mam już 300h i końca nie widać. Próbuję robić platynę, ale Odyn w wyzwaniach Chadleya daje mi popalić :) Nie zrażam się i próbuję dalej. Wspaniała gierka. 

Runner Up - Silent Hill 2 Remake - wyśmienite odpicowanie klasyka z PS2. Nie jestem psychofanem tej gry jak niektórzy, ale dobrze mi się w to grało.

Rozczarowanie - PS5 Pro i mania liczenia klatek przez "graczy" - nie mogę słuchać tego bełkotu o jakimś rozmazywaniu czy braku płynności. Chyba macie coś z oczami albo zjebane telewizory. Natomiast kupowanie pro, śro, deluxe itd. to dawanie przyzwolenia na podnoszenie cen za plastik wszelaki i inne durne praktyki producentów konsol i deweloperów. 

Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025 - nowa wersja Metal Gear Solid 3. Trójka to jedna z najlepszych gier w historii i najlepsza gra na PS2, więc czekam niecierpliwie.  Nie wiem po co tutaj dajecie GTA 6, jak i tak nie wydadzą tego w 2025 roku.

Czekam też na Indianę Jonesa, bo gram na PS5. Zazdroszczę gierki posiadaczom Xboxów, bo jestem psychofanem uniwersum ;)

Edytowane przez [InSaNe]
  • Plusik 4
  • Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

GOTY: FF7 Rebirth

Runner up: Like a Dragon: IW

Rozczarowanie: Metaphor

Najbardziej wyczekiwana gra: MGS Delta i Hades 2 (pełniak).

Gram na: PS5, NS, X series X.

Niestety nie grałem w Wukonga, Stellar i Astro Bota. Dopiero je ogram w 2025.

Metaphor jedynie dobry - dlatego rozczarowanie.

Edytowane przez michu86-
  • Plusik 3
Opublikowano (edytowane)

* GOTY: Astro Bot - za ten fun z gierkowania:)

* Runner Up: Banishers: Ghost od New Eden - niesamowity klimat

* Rozczarowanie roku: PS5PRO - jako posiadacz premierowego Fata z napędem nie widzę żadnych argumentów przemawiających za "przesiadką"

* Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025: Kingdom Come Deliverance 2 - to już niedługo:banderas:. Poza tym Death Stranding 2 i GTA 6 (chociaż to raczej 2026)

* gram na PS5

Edytowane przez Paolo1986
  • Lubię! 1
Opublikowano
2 godziny temu, michu86- napisał(a):

GOTY: FF7 Rebirth

Runner up: Like a Dragon: IW

Rozczarowanie: Metaphor

Najbardziej wyczekiwana gra: MGS Delta i Hades 2 (pełniak).

Niestety nie grałem w Wukonga, Stellar i Astro Bota. Dopiero je ogram w 2025.

Metaphor jedynie dobry - dlatego rozczarowanie.

Oczywiście, pisałem o jakiś GTA6, a przecież zaraz powinien w końcu wyjść hades 2. Z tego czekania zamroziłem oczekiwania by je obudzić na premierę ;]

Opublikowano
  • GOTY - Stellar blade
  • Runner up - Granblue fantasy relink, final fantasy 7 rebirth
  • Rozczarowanie roku - gry na switcha
  • Najbardziej wyczekiwany tytuł - Metroid prime 4, marzenie FF9 remake i stellar blade 2 oraz ostatni FF7 remake 3
  • Na czym grasz? - aktualnie na zmiane ps5 i xbox360 
Opublikowano

--- GOTY?

Balatro

--- Runner up?

Silent Hill 2 Remake

oraz

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom 

--- Rozczarowanie roku?

Brak

--- Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025+?

GTA VI

--- Na czym grasz?

PlayStation 5 oraz Switch

Opublikowano
  • GOTY - Silent Hill 2 Remake
  • Runner up - Stellar Blade, Indiana Jones
  • Rozczarowanie roku - ogólnie stan konsol obecnej generacji. To, co obecnie wyczynia Sony oraz kierunek, w którym zmierza Xbox, napełnia mnie niesmakiem
  • Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025+ - Ghost of Yotei, MGS3 Delta
  • Na czym grasz? - PS5, PC, Steam Deck