Skocz do zawartości

The Thaumaturge

Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nawet to zbieranie wskazówek, ze gdzies odbywa się turniej piłki nożnej czy degustacja alkoholi niby takie fetch questowe, ale daje trochę historii, ładne szkice i ilustracje, no i expa.

Poki co rewelacja, mogliby z tego serial zrobić. Oczywiście Żebrowski albo Kot jako Wiktor :nosacz:

Czy jakies walki potem staną się trudne? W sensie, pasuje mi ten poziom bo nie chcialbym powtarzac jakiejś dlugiej potyczki, ale Szujski (xd) jest po chwili tak przekokszony Personkami i skillami, ze ciężko przegrać walkę nawet z dwiema falami po 4 wrogów i ich salutorem w tle rzucajacym debuffy.

• Plusik 1
Opublikowano
2 godziny temu, _Red_ napisał(a):

Nawet to zbieranie wskazówek, ze gdzies odbywa się turniej piłki nożnej czy degustacja alkoholi niby takie fetch questowe, ale daje trochę historii, ładne szkice i ilustracje, no i expa.

Poki co rewelacja, mogliby z tego serial zrobić. Oczywiście Żebrowski albo Kot jako Wiktor :nosacz:

Czy jakies walki potem staną się trudne? W sensie, pasuje mi ten poziom bo nie chcialbym powtarzac jakiejś dlugiej potyczki, ale Szujski (xd) jest po chwili tak przekokszony Personkami i skillami, ze ciężko przegrać walkę nawet z dwiema falami po 4 wrogów i ich salutorem w tle rzucajacym debuffy.

No w tej grze chyba wyjątkowo ciężko jest zginąć, z drugiej strony jakoś nie mam ochoty zmieniać poziomu na wysoki, bo na zbalansowanym dobrze się to chłonie. 

Rzeczywiście czuć w tej grze ducha SMT i Person :). 

Opublikowano

A no i fajne jest to, ze Wiktor to nie pizda tylko chetnie podejmuje wyzwania pięściarskie. Czasem przydałoby się, by po walce było widać więcej skruchy napastnikow, bo zwykle leżą nieprzytomni i tyle. A lekko drygnąłby na jakies reakcje typu "panie demon, oszczędź, jo przepraszam, jo nie wiedzioł".

Walki są niezłe przemyslane, ale potem za bardzo nowych strategii nie widać -  na start usunięcie cechy odpowiednim pokemonem, rzucenie cierpienia, czasem oslabianie skupienia (gdy wróg ma mało, np 2-3, bo więcej to mi szkoda czasu i rund, wolę tłuc w tym czasie), a pod quick attack mam upgrade '60% szansy na opóźnienie reakcji wroga', więc zwykle oklepanko wchodzi szybko i łatwo. 

Śledztwa są super przemyślane, jak ten z seryjnym mordercą na Powiślu i zmęczonym życiem policjantem, ktory chciał to szybko zamieść pod dywan.

Mam już chwile na liczniku a dopiero robie Akt 2 i odkrywają się ciągle nowe dzielnice. Poleciłem gre kumplowi, który tęskni za Warszawą po niedawnej wyprowadzce i zobaczymy jaka będzie reakcja niebawem.

Opublikowano
5 godzin temu, _Red_ napisał(a):

Czy jakies walki potem staną się trudne?

Będą, a najtrudniejsza walka w grze jest w jednym z zakończeń. Pod koniec czasami kończyłem walki z życiem wiszącym na włosku. No i będziesz miał więcej salutorów z innymi umiejętnościami, które czasami działają negatywnie na gracza.

• Dzięki 1
Opublikowano

Te dodatkowe, poboczne śledztwa są naprawdę bardzo dobrze rozpisane. Do tego pojawiają się w nich wątki wpływające na rozwiązanie, które normalnie nie byłyby takie oczywiste. Duże uznanie dla scenarzystów gry.

• Plusik 1
Opublikowano

Skończyłem w weekend, zadowolony z siebie, że zrobiłem sporo misji pobocznych. Mina mi zrzedła dopiero kiedy sprawdziłem brakujące trofiki za misje dodatkowe. Niektórych osób w opisie pucharków, to nawet nie spotkałem na swojej drodze. :)

Thaumaturge to dla mnie top3 gier ub.r. i mam nadzieję, że to nie koniec z tym uniwersum dla twórców.

Abaurycy Niedzic? Mistrz. 

Opublikowano

Z dostępnych statystyk Steam wynika, że sprzedaż była raczej słaba. Na konsolach pewnie nie lepiej. Z ofert pracy wynika, że studio teraz pracuje nad projektem razem z CDP, więc chyba są po prostu ich podwykonawcą przy którejś z gier Redów.

Opublikowano

Jak postąpiliscie z:

Spoiler

Żydem i Golemem?

Zrobilem dwie dostępne opcje na szybko, by wpadły oba pucharki, ale z każdym wyborem czuje się źle xd

Opublikowano
34 minuty temu, _Red_ napisał(a):

Jak postąpiliscie z:

Pokaż ukrytą zawartość

Żydem i Golemem?

Zrobilem dwie dostępne opcje na szybko, by wpadły oba pucharki, ale z każdym wyborem czuje się źle xd

Tak jak się z nim umówiłem podczas rozmowy.

Spoiler

On bierze golema i ściąga klątwę. Zdziwiło mnie, że takie rozwiązanie prowadziło do braku jakiejkolwiek walki.

• Dzięki 1
Opublikowano

Finalnie zostałem przy drugiej opcji i kontynuuje fabułę z tym sejvem.

Spoiler

Gliniany pokemon

jest zbyt fajny, by go nie uzyskać.

Dodatkowo nie wyciągając skazy z

Spoiler

siostry

zachowuje ona swój przedsiebiorczy charakter.

Doczytalem jedynie, że potem

Spoiler

Żyd nie przeżyje:( Ale siorka i pokemon do pełnej kolekcji ważniejsze.

Opublikowano
2 godziny temu, SnoD napisał(a):

Z dostępnych statystyk Steam wynika, że sprzedaż była raczej słaba. Na konsolach pewnie nie lepiej. Z ofert pracy wynika, że studio teraz pracuje nad projektem razem z CDP, więc chyba są po prostu ich podwykonawcą przy którejś z gier Redów.

Przecież oni robią teraz Remake W1 (na narzędziach z UE5 + assetach z W4). 

Z jednej strony fajnie, z drugiej Traumaturg jest tak dobry pod względem writingu, że mam nadzieję, że kroją coś jeszcze minimum tak ciekawego w kategorii AA. 

https://www.foolstheory.com/games/the-witcher/