marcinwks 1 004 Opublikowano czwartek o 19:44 Opublikowano czwartek o 19:44 Wczoraj zacząłem drugi rozdział, ale końcówka pierwszego to Cytuj
SnoD 2 373 Opublikowano wczoraj o 11:54 Opublikowano wczoraj o 11:54 Narracyjnie gra odstawia o milę większość nowych produkcji. Chłonę fabułę i wszystkie dialogi. Pod względem rozgrywki to jest taka polska Persona Cytuj
_Red_ 12 096 Opublikowano wczoraj o 12:23 Opublikowano wczoraj o 12:23 Nawet to zbieranie wskazówek, ze gdzies odbywa się turniej piłki nożnej czy degustacja alkoholi niby takie fetch questowe, ale daje trochę historii, ładne szkice i ilustracje, no i expa. Poki co rewelacja, mogliby z tego serial zrobić. Oczywiście Żebrowski albo Kot jako Wiktor Czy jakies walki potem staną się trudne? W sensie, pasuje mi ten poziom bo nie chcialbym powtarzac jakiejś dlugiej potyczki, ale Szujski (xd) jest po chwili tak przekokszony Personkami i skillami, ze ciężko przegrać walkę nawet z dwiema falami po 4 wrogów i ich salutorem w tle rzucajacym debuffy. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 453 Opublikowano wczoraj o 14:49 Opublikowano wczoraj o 14:49 2 godziny temu, _Red_ napisał(a): Nawet to zbieranie wskazówek, ze gdzies odbywa się turniej piłki nożnej czy degustacja alkoholi niby takie fetch questowe, ale daje trochę historii, ładne szkice i ilustracje, no i expa. Poki co rewelacja, mogliby z tego serial zrobić. Oczywiście Żebrowski albo Kot jako Wiktor Czy jakies walki potem staną się trudne? W sensie, pasuje mi ten poziom bo nie chcialbym powtarzac jakiejś dlugiej potyczki, ale Szujski (xd) jest po chwili tak przekokszony Personkami i skillami, ze ciężko przegrać walkę nawet z dwiema falami po 4 wrogów i ich salutorem w tle rzucajacym debuffy. No w tej grze chyba wyjątkowo ciężko jest zginąć, z drugiej strony jakoś nie mam ochoty zmieniać poziomu na wysoki, bo na zbalansowanym dobrze się to chłonie. Rzeczywiście czuć w tej grze ducha SMT i Person :). Cytuj
_Red_ 12 096 Opublikowano wczoraj o 17:15 Opublikowano wczoraj o 17:15 A no i fajne jest to, ze Wiktor to nie pizda tylko chetnie podejmuje wyzwania pięściarskie. Czasem przydałoby się, by po walce było widać więcej skruchy napastnikow, bo zwykle leżą nieprzytomni i tyle. A lekko drygnąłby na jakies reakcje typu "panie demon, oszczędź, jo przepraszam, jo nie wiedzioł". Walki są niezłe przemyslane, ale potem za bardzo nowych strategii nie widać - na start usunięcie cechy odpowiednim pokemonem, rzucenie cierpienia, czasem oslabianie skupienia (gdy wróg ma mało, np 2-3, bo więcej to mi szkoda czasu i rund, wolę tłuc w tym czasie), a pod quick attack mam upgrade '60% szansy na opóźnienie reakcji wroga', więc zwykle oklepanko wchodzi szybko i łatwo. Śledztwa są super przemyślane, jak ten z seryjnym mordercą na Powiślu i zmęczonym życiem policjantem, ktory chciał to szybko zamieść pod dywan. Mam już chwile na liczniku a dopiero robie Akt 2 i odkrywają się ciągle nowe dzielnice. Poleciłem gre kumplowi, który tęskni za Warszawą po niedawnej wyprowadzce i zobaczymy jaka będzie reakcja niebawem. Cytuj
SnoD 2 373 Opublikowano wczoraj o 17:35 Opublikowano wczoraj o 17:35 Największą wadą tej gry jest, że kiedyś się skończy Cytuj
Rozi 767 Opublikowano wczoraj o 18:12 Autor Opublikowano wczoraj o 18:12 5 godzin temu, _Red_ napisał(a): Czy jakies walki potem staną się trudne? Będą, a najtrudniejsza walka w grze jest w jednym z zakończeń. Pod koniec czasami kończyłem walki z życiem wiszącym na włosku. No i będziesz miał więcej salutorów z innymi umiejętnościami, które czasami działają negatywnie na gracza. 1 Cytuj
SnoD 2 373 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Te dodatkowe, poboczne śledztwa są naprawdę bardzo dobrze rozpisane. Do tego pojawiają się w nich wątki wpływające na rozwiązanie, które normalnie nie byłyby takie oczywiste. Duże uznanie dla scenarzystów gry. 1 Cytuj
marcinwks 1 004 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Skończyłem w weekend, zadowolony z siebie, że zrobiłem sporo misji pobocznych. Mina mi zrzedła dopiero kiedy sprawdziłem brakujące trofiki za misje dodatkowe. Niektórych osób w opisie pucharków, to nawet nie spotkałem na swojej drodze. Thaumaturge to dla mnie top3 gier ub.r. i mam nadzieję, że to nie koniec z tym uniwersum dla twórców. Abaurycy Niedzic? Mistrz. Cytuj
SnoD 2 373 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Z dostępnych statystyk Steam wynika, że sprzedaż była raczej słaba. Na konsolach pewnie nie lepiej. Z ofert pracy wynika, że studio teraz pracuje nad projektem razem z CDP, więc chyba są po prostu ich podwykonawcą przy którejś z gier Redów. Cytuj
_Red_ 12 096 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jak postąpiliscie z: Spoiler Żydem i Golemem? Zrobilem dwie dostępne opcje na szybko, by wpadły oba pucharki, ale z każdym wyborem czuje się źle xd Cytuj
marcinwks 1 004 Opublikowano 59 minut temu Opublikowano 59 minut temu 34 minuty temu, _Red_ napisał(a): Jak postąpiliscie z: Pokaż ukrytą zawartość Żydem i Golemem? Zrobilem dwie dostępne opcje na szybko, by wpadły oba pucharki, ale z każdym wyborem czuje się źle xd Tak jak się z nim umówiłem podczas rozmowy. Spoiler On bierze golema i ściąga klątwę. Zdziwiło mnie, że takie rozwiązanie prowadziło do braku jakiejkolwiek walki. 1 Cytuj
_Red_ 12 096 Opublikowano 38 minut temu Opublikowano 38 minut temu Finalnie zostałem przy drugiej opcji i kontynuuje fabułę z tym sejvem. Spoiler Gliniany pokemon jest zbyt fajny, by go nie uzyskać. Dodatkowo nie wyciągając skazy z Spoiler siostry zachowuje ona swój przedsiebiorczy charakter. Doczytalem jedynie, że potem Spoiler Żyd nie przeżyje:( Ale siorka i pokemon do pełnej kolekcji ważniejsze. Cytuj
KrYcHu_89 2 453 Opublikowano 20 minut temu Opublikowano 20 minut temu 2 godziny temu, SnoD napisał(a): Z dostępnych statystyk Steam wynika, że sprzedaż była raczej słaba. Na konsolach pewnie nie lepiej. Z ofert pracy wynika, że studio teraz pracuje nad projektem razem z CDP, więc chyba są po prostu ich podwykonawcą przy którejś z gier Redów. Przecież oni robią teraz Remake W1 (na narzędziach z UE5 + assetach z W4). Z jednej strony fajnie, z drugiej Traumaturg jest tak dobry pod względem writingu, że mam nadzieję, że kroją coś jeszcze minimum tak ciekawego w kategorii AA. https://www.foolstheory.com/games/the-witcher/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi