Skocz do zawartości

Laptop do Gier!!

damianos27

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, damianos27 napisał(a):

Witam!! poleci ktoś dobrego laptopa do gier kompletnego do ceny 5000zł 

W tej cenie to nie będzie mega dobry ale rozejrzyj się za RoG Strix

Opublikowano
W dniu 3.01.2025 o 21:50, Ukukuki napisał(a):

W tym budżecie to chyba cokolwiek od topowych producentów jak Dell, Asus, Lenovo, Acer z RTX4060. Laptopy z RTX 4070 zaczynają się od 6000. 

Z jakiej marki najlepiej?

W dniu 3.01.2025 o 23:36, Rozi napisał(a):

To raczej pytania o streamowanie gier w chmurze.

Masakra, Forum, ten gość strimuje w chmurze jak casual, haha

Hehe 

Opublikowano
8 godzin temu, damianos27 napisał(a):

Z jakiej marki najlepiej?

Hehe 

Ja polecam Asusa i Della, nigdy z nimi nie miałem problemów. Asus ma tanią serię laptopów TUF. Tanie są też HP ale miałem tylko służbowy, nigdy do gier. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 3.01.2025 o 19:23, damianos27 napisał(a):

Witam!! poleci ktoś dobrego laptopa do gier kompletnego do ceny 5000zł 

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-asus-tuf-gaming-a15-fa507nv-lp023w-15-6-ips-144hz-r7-7735hs-16gb-ram-512gb-ssd-geforce-rtx4060-windows-11-home

Ja tego mam i jestem zadowolony. Cena troche wyzsza, ale mysle, ze w granicach tolerancji. 

Edytowane przez Pierre Deck
Opublikowano (edytowane)

Osobiście posiadam od miesiąca lenovo loq 15iax9 z RTX 3050 . Opinie na internecie ma bardzo dobre , więc nie ma sensu bym się o nim się rozpisywał. Jakość , wydajność i cena to atuty tego laptopa, które skłoniły mnie do jego zakupu.

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-lenovo-loq-15iax9-15-6-ips-144hz-i5-12450hx-24gb-ram-512gb-ssd-geforce-rtx3050-windows-11-home

Edytowane przez xenomorph
Opublikowano
6 godzin temu, xenomorph napisał(a):

Osobiście posiadam od miesiąca lenovo loq 15iax9 z RTX 3050 . Opinie na internecie ma bardzo dobre , więc nie ma sensu bym się o nim się rozpisywał. Jakość , wydajność i cena to atuty tego laptopa, które skłoniły mnie do jego zakupu.

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-lenovo-loq-15iax9-15-6-ips-144hz-i5-12450hx-24gb-ram-512gb-ssd-geforce-rtx3050-windows-11-home

3050 to bardzo bardzo słaba propozycja a kolega ma jednak budżet pozwalający na zakup 4060 czy po dopłacie kilkuset złotych 4070.  

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ukukuki napisał(a):

3050 to bardzo bardzo słaba propozycja a kolega ma jednak budżet pozwalający na zakup 4060 czy po dopłacie kilkuset złotych 4070.  

Zależy jak dla kogo , osobiście jakość gier takich jak Space Marine 2 czy Forza Motorsport naprawdę jest miła dla oka , osobiście jego bym nie wybrał gdyby nie cena , jakość jak i opinie jak pisałem wyżej. Każdy wybiera sprzęt pod siebie i pod swoje wymagania. Ja tylko zaproponowałem sprzęt godny uwagi, który radzi sobie naprawdę dobrze z nowymi produkcjami , jak choćby też BeamNGdrive w które ciora syn a jak wiadomo wymagania tej gry aby działała płynnie i z ładną oprawą graficzną są duże.

Edytowane przez xenomorph
Opublikowano
2 godziny temu, xenomorph napisał(a):

Zależy jak dla kogo , osobiście jakość gier takich jak Space Marine 2 czy Forza Motorsport naprawdę jest miła dla oka , osobiście jego bym nie wybrał gdyby nie cena , jakość jak i opinie jak pisałem wyżej. Każdy wybiera sprzęt pod siebie i pod swoje wymagania. Ja tylko zaproponowałem sprzęt godny uwagi, który radzi sobie naprawdę dobrze z nowymi produkcjami , jak choćby też BeamNGdrive w które ciora syn a jak wiadomo wymagania tej gry aby działała płynnie i z ładną oprawą graficzną są duże.

Może ja mam złe wrażenia ale miałem kilka miesięcy w laptopie na wyjazdy 3050 z 4GB pamięci i działało to bardzo słabo, może tutaj na 6GB jest lepiej . W każdym razie jak budżet pozwala to lepiej brać 4060. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 8.01.2025 o 08:59, Pierre Deck napisał(a):

Też polecam, bo mam właśnie od wczoraj (a właściwie to żona dostała prezent na okrągłe urodziny ;)).

Jest obecnie dostępny w euro za 5 stówek mniej, czyli dokładnie tyle ile kolega ma budżetu, a do tego właśnie zauważyłem, że ten w ME ma dysk 512 gb, kiedy mój ma 1tb :reggie:

https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/acer-laptop-acer-nitro-v-r7-16gb-1tb-4060-w11_1.bhtml

Edit: Właśnie jeszcze dojrzałem, że ten Pierre wszy to Asus, a mój to Acer, no ale bebechy praktycznie te same.... oprócz dysku :turned:

Edytowane przez Luqat