Lukanus 0 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Witam, kupiłem nie dawno kontroler DualSense, żeby używać go na komputerze, nie znam się na tym za bardzo ale kiedy go podłączam kontroler tak jak by nie jest poprawnie rozpoznawany przez system gdyż w ogóle nie działa (nie reaguje), sytuacja się zmienia kiedy włączam Steam, wtedy nagle zaczyna działać w grach i po za nimi, jest w tedy w pełni nadający się do obsługi pod warunkiem że WŁĄCZE STEAM i potem mogę go nawet wyłączyć kontroler dalej działa po prostu do póki go nie odłączę od komputera co zwyczajnie oznacza że kontroler będzie działał na komputerze pod warunkiem że wcześniej włącze Steam, nie wiem czy tak powinno być bo wydaje mi się że kontroler powinien działać od razu po podłączeniu do komputera i żaden program chyba nie powinien być zależny od tego czy będzie działał, być może to dlatego że Microsoft nie wspiera natywnie Sony ale nie jestem tego pewny, dodam również że nie mogę używać kontrolera przez bluetooth, ponieważ wtedy już w ogóle nie reaguje mimo to że w systemie kontroler jest pokazany jako "połączony" słyszałem że do działania kontrolera bezprzewodowo potrzebny jest program DS4Windows, zainstalowałem go ale on nic nie zmienił w ogóle nie wykrywa kontrolera, wykrywa tylko wtedy jak podłącze kontroler przez kabel usb ale nic to nie daje gdyż wtedy tak jak wspominałem wcześniej kontroler podłączony przewodowo nie zaczyna u mnie działać do póki nie włącze Steam, wydaje mi się że nie jest to do końca normalne, bardzo był bym wdzięczny za udzielenie odpowiedzi (używam kabla usb-c do usb-c) Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi