Perez 1 934 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia PC Extreme - wydawnictwo specjalne redakcji magazynu PSX Extreme Przedsprzedaż w promocyjnej cenie 29,99 zł potrwa do 9 marca. Od 10 marca regularna cena 34,99 zł. Wysyłka zamówionych egzemplarzy zaplanowana jest najpóźniej do 20 marca. Sklep PSX Extreme - https://www.psxextreme.pl/tag-produktu/pc-extreme/ Allegro - https://allegro.pl/uzytkownik/N3Media Dostępne okładki: edycja limitowana ograniczona do 400 egz. Diablo Doom Duke Nukem 3D Fallout Quake Tomb Raider Po Amiga Extreme, Arcade Extreme i PS3 Extreme nadszedł czas na kolejne wydanie specjalne od ekipy PSX Extreme. Tym razem zabierzemy Was we wczesne lata 80. i rozkwit w latach 90., grając w przeboje wyłaniające się z epoki MS-DOS i niebieskich okienek Norton Commandera. Doom, Duke Nukem 3D i WarCraft dały dawnym PC kopa do szybkiego rozwoju i ekspansji. Biurowe maszyny z bursztynowymi monitorami, których ekrany zazwyczaj wypełniały litery, powoli zyskiwały nowe moce, a rynek zweryfikował najpierw dominację 8-bitowców, potem Amig i konsol do gier. Witajcie w epoce, w której pecety dopiero rozgrzewały się do PC master race, a biura i pracownie komputerowe powoli przekształcały się w firmowe salony gier, gdzie warto było bywać (grywać) po godzinach. Całość (ledwie) zmieści się na 132 stronach kolorowym drukiem. Do wyboru dajemy Wam sześć wersji okładek z kultową klasyką (Diablo, Doom, Quake, Duke Nukem 3D, Fallout, Tomb Raider) plus jedną, limitowaną wersję, nad która prace trwały dosłownie do ostatniej chwili. Aby dobrze odrobić lekcję z tej epoki gier, najpierw trzeba było zebrać drużynę. Do współpracy ze stałą ekipą PSX Extreme (m.in. Dżujo, Ural, Konsolite, Adamus, Graba), udało się namówić Sir Haszaka, Borka, Alexa, Pawła Schreibera, Pawła Gawilkowskiego, Patrola, Bartka Kluskę i Sosa, a wszystko pod czujnym okiem redaktora prowadzącego Bartka „Voyagera” Dramczyka. Będzie więc coś fajnego o strategiach, shooterach, przygodówkach i oldschoolowych komputerach. A plany mamy ambitne: ponad 50 recenzji gier z epoki MS-DOS uzupełnionych o hity z późniejszych (windowsowych) lat początki prasy komputerowej i growej stawiającej w centrum PC niezwykła galeria zdjęć i opowieść o pierwszym PC dla graczy – IBM PCjr IBM PC – jaki był, jak jest, dokąd zmierza gry z wczesnej epoki pecetów nośniki danych i monitory – jak ewoluowały jak zmieniało się brzmienie PC, czyli krótka, acz złożona historia od brzęczyka po dźwięk 5.1 Deluxe Ski Jump - małyszomania która trwa do dziś Sierra i spółka – czyli przygody sterowane myszą największe strategie epoki MS-DOS klony Dooma i inne boomer shootery historia początków Apogee Software Book 8088 i Pocket 386 – testujemy współczesne klony klasycznych PC walkthrough i solucja do pierwszego zestawu map Dooma shareware (z ujęcia izometrycznego) historia studia Looking Glass przegląd gier dołączonych do… Windowsa emulacja PC w Windows oraz na Androidzie, czyli jak zrobić sobie oldschoolową konsolę z laptopa i smartfona wywiady i rozmowy: Marcin Miąsik, Roland Pantoła, Jussi Koskela, Jordan Mechner zaglądamy do Muzeum Komputerów Osobistych i rozmawiamy z jego dyrektorem do tego wspominki, felietony, hyde park i inne głupotki (na przykład o tym, czym wkurzały stare pecety) Edycja limitowana okładki PC Extreme 1 8 Cytuj
aux 3 813 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia (edytowane) Zobacz Perez - to są jakiejś jaja, dopiero co wrzucone aukcje i już limitkę kupiło ponad 200 osób, coś tu nie gra Edytowane 23 stycznia przez aux Cytuj
sph! 952 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Lara Croft jest obowiązkowa podczas zamawiania, żeby Was nie posądzali o waginosceptycyzm. Cytuj
PiotrekP 2 025 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Limitkę właśnie zamówiłem na allegro. Cytuj
łom 2 088 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Coś jest nie tak z podglądem ogólnym, pokazuje sprzedaż TRa i limitki na 256 a jak wejdziesz w produkt to jest odpowiednio 1 i 20 sprzedanych. Cytuj
Benson 24 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 22 minuty temu, Perez napisał(a): Sklep PSX Extreme - https://www.psxextreme.pl/tag-produktu/pc-extreme/ Link przerzuca do PS3 Extreme. 1 Cytuj
Vanixo 2 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Fioletowy ksiaze z The Rogue ktory po updejcie juz nie jest fioletowy Cytuj
Ukukuki 7 345 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Link nieprawidłowy jak coś. Kupiłem wszystkie okładki xd Cytuj
Benson 24 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Limitka bardzo fajna, ale jednak wygrał Doom Cytuj
Perez 1 934 Opublikowano 23 stycznia Autor Opublikowano 23 stycznia Link fix, dzięki! @aux @łom nie patrzcie na te statsy, to każdorazowa przeprawa z Allegro - ja tego obejść nie umiem, a jak rozmawiałem z nimi przy okazji Arcade Extreme to oni pomóc też nie potrafili. Z grubsza chodzi o to, że przy czasopismach (i wielu innych produktach) wymagają, aby łączyć je z już dodanymi produktami w Katalogu. OK, tu dodaje nowy produkt, dodałem Diablo, utworzyłem produkt i mogłem połączyć 4 kolejne, bo max to 5. Ale już dwóch pozostałych nie da rady, bo jest limit, więc łączę to już z innymi numerami i wtedy pobiera dane stamtąd. Optymalnie byłoby dodawać osobno każdy numer, no ale się nie da, bo według Allegro one są takie same (data, numer, parametry różne) i cisną na Katalog. A tam znowu limit :D. I to taka rzeźba. Ogólnie Katalog ma sens, bo chodzi o to, że jak 10 osob sprzedaje ten sam np. odkurzacz to kupujący ma zebrane oferty w jednym miejscu. No ale u nas to niby ten sam produkt, ale jednak inny, ale inna okładka to nie jest powodem, aby zakładać osobny produkt. Uff, zakręcone. 2 Cytuj
Ukukuki 7 345 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 1 minutę temu, Perez napisał(a): Link fix, dzięki! @aux @łom nie patrzcie na te statsy, to każdorazowa przeprawa z Allegro - ja tego obejść nie umiem, a jak rozmawiałem z nimi przy okazji Arcade Extreme to oni pomóc też nie potrafili. Z grubsza chodzi o to, że przy czasopismach (i wielu innych produktach) wymagają, aby łączyć je z już dodanymi produktami w Katalogu. OK, tu dodaje nowy produkt, dodałem Diablo, utworzyłem produkt i mogłem połączyć 4 kolejne, bo max to 5. Ale już dwóch pozostałych nie da rady, bo jest limit, więc łączę to już z innymi numerami i wtedy pobiera dane stamtąd. Optymalnie byłoby dodawać osobno każdy numer, no ale się nie da, bo według Allegro one są takie same (data, numer, parametry różne) i cisną na Katalog. A tam znowu limit :D. I to taka rzeźba. Ogólnie Katalog ma sens, bo chodzi o to, że jak 10 osob sprzedaje ten sam np. odkurzacz to kupujący ma zebrane oferty w jednym miejscu. No ale u nas to niby ten sam produkt, ale jednak inny, ale inna okładka to nie jest powodem, aby zakładać osobny produkt. Uff, zakręcone. Dalej źle działa link xd Cytuj
Perez 1 934 Opublikowano 23 stycznia Autor Opublikowano 23 stycznia 4 minuty temu, Ukukuki napisał(a): Dalej źle działa link xd Wina Stoenu! 5 godzin bez prądu, musiałem już paczkę lodów zjeść, bo się topiły. Poprawiony i drugi link (pierwszy też był zły). Cytuj
LeifErikson 1 137 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Limitka zamówiona. Wziąłbym też GTA, ale nie ma, no to nie wziąłem. Cytuj
Jożin z Bażin 12 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Limitka kupiona , chyba pierwszy raz ze wszystkich specjali zdążyłem się na nia załapać Cytuj
Perez 1 934 Opublikowano 23 stycznia Autor Opublikowano 23 stycznia Bardzo dziękuję Ogólnie trudno porównywać, bo co wydanie, to różne zamieszania były, jak Amiga bez sklepu, ale póki co chyba rekordowo - w godzinę ok. 200 egz. Limitki już 90 sztuk (80 Allegro i ponad 10 sklep). 1 Cytuj
Lipa 521 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Perez, Tyś to miał zgrać z wrzutką lutowego numeru PSX co by do Smarta byłaA tak zaś trza z limitką kombinować xd Cytuj
Perez 1 934 Opublikowano 23 stycznia Autor Opublikowano 23 stycznia 6 minut temu, Lipa napisał(a): Perez, Tyś to miał zgrać z wrzutką lutowego numeru PSX co by do Smarta była A tak zaś trza z limitką kombinować xd Z tym to ciężko, bo tak naprawdę ta przedsprzedaż powinna być z tydzień temu, ale nawet jakby nie patrzeć, to zapowiedź lutego najwcześniej za tydzień i od biedy wtedy by mógł wlecieć na Allegro, a to znowu skraca czas przedsprzedaży, a jednak te 1,5 miecha to takie minimum jak obserwuję. 1 Cytuj
Shen 9 976 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Zamówione limitki do kolekcji, chociaż tematyka mnie nie interesuje i pewnie nie przeczytam tak jak Amigi. Cytuj
triboy 1 041 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Głosowałem na Doom'a, ale limitka wygrała Zamówione przez sklep. Tam chyba Wam się najbardziej opłaca? Cytuj
Słupek 2 204 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia również zamówione (Duke) ale będzie tylko zimne przekartkowanie, kilka niuchow farby i pod łóżko Cytuj
Perez 1 934 Opublikowano 23 stycznia Autor Opublikowano 23 stycznia 12 minut temu, triboy napisał(a): Głosowałem na Doom'a, ale limitka wygrała Zamówione przez sklep. Tam chyba Wam się najbardziej opłaca? Tak, niezmiennie, tam tylko symboliczna prowizja dla PayU za płatności online. Na Allegro trochę więcej wychodzi. 1 Cytuj
PiotrekP 2 025 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia W sklepiku już limitki nie było jak kupowałem. W sumie spoko wygląda, jakby już nie było to wziąłbym Dooma. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi