Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 15.02.2025 o 12:05, Perez napisał(a):

A co do już obecnych to skoro swoich facjat nie chcecie podrzucić to może jakieś foty archiwalne któryś ma z tych starych czasów z kompem w tle? :) 

Nie dowiozę zdjęcia, przepraszam. Siekło mnie wczoraj jakieś paskudne choróbsko i leżę bez życia w łóżku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobry! Update, bo dawno nie było - +1600 egz. wpadło, a z istotnych informacji dorzuciliśmy 8 stron, a i tak ze wszystkim ciężko się upchnąć :) 

1. wersja limitowana - 400 egz.
2. Duke Nukem - 254
3. Diablo - 234
4. Doom - 218
5. Quake - 187
6. Fallout - 163
7. Tomb Raider - 160

Podziękował jak zawsze za zamówienia :) Numer idzie sprawnie, w niedzielę wysyłka do druku, okolice 12-13 marca u mnie i ruszamy z wysyłką, tak że max do 20.03 naaaaaajpóźniej, zgodnie z planem, będzie temat opanowany. 

• Plusik 5
  • Lubię! 4
Opublikowano
W dniu 25.02.2025 o 20:51, Perez napisał(a):

Dobry! Update, bo dawno nie było - +1600 egz. wpadło, a z istotnych informacji dorzuciliśmy 8 stron, a i tak ze wszystkim ciężko się upchnąć :) 

1. wersja limitowana - 400 egz.
2. Duke Nukem - 254
3. Diablo - 234
4. Doom - 218
5. Quake - 187
6. Fallout - 163
7. Tomb Raider - 160

Podziękował jak zawsze za zamówienia :) Numer idzie sprawnie, w niedzielę wysyłka do druku, okolice 12-13 marca u mnie i ruszamy z wysyłką, tak że max do 20.03 naaaaaajpóźniej, zgodnie z planem, będzie temat opanowany. 

Nie tak źle :lapka: budujecie już sporą bibliotekę tych wydań specjalnych. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a):

Nie tak źle :lapka: budujecie już sporą bibliotekę tych wydań specjalnych. 

Jest naprawdę spoko :) Obawiałem się większego "zmęczenia materiału", a w sumie przedsprzedaż idzie OK, jeszcze trochę promo nas czeka w przyszłym tygodniu tym ostatnim przedsprzedażowym. A też te kolejne specjale cały czas ciągną wcześniejsze - na Fejsie wrzucałem info, że w samym tylko lutym zeszło 100 egz. Amigi, 100 egz. PS3 i 70 egz. Arcade (tu już Mortal i Pac-Man wyprzedane) i to właśnie tak na oko z 95% są numery dodawane do PC Extreme. A do tego coś tam z PDF-ów, ale to - podobnie jak przy miesięczniku - raczej symboliczna sprzedaż, ale zawsze jest, zwłaszcza że to bezkosztowo - żadnych kopert, kosztów wysyłek. 

Opublikowano

Numer zamknięty, poszło do druku. 140 stron, ponad 550k znaków. Jutro/pojutrzę się ogarnę to wrzucę finalny spis i kilka rozkładów :)  Wspominki ciut przycięte, ale weszły wszystkie - 7 dłuższych i na deser @grzybiarz z fotką :) 

Podziękował serdecznie, 1800 egz. już przebite, tak że pewnie skończymy przedsprzedaż za tydzień w okolicach 1900-2000 egz. 

• Lubię! 7
  • Haha 2
Opublikowano
6 godzin temu, rodi84 napisał(a):

Perez, a może zrobiliście dreamcast extreme tylko porządniej?

W sensie jak porządniej? Chodzi Ci o lift tej werji, która jest?

Opublikowano
2 godziny temu, Perez napisał(a):

W sensie jak porządniej? Chodzi Ci o lift tej werji, która jest?

Pójdę nawet bardziej odważnie i powiem, że zrobienie numeru od nowa. Lepiej dobrane gry do recenzji, a przede wszystkim więcej dłuższych recek lepsza szata graficzna, mniej baboli. Makaron zasługuje!

• Lubię! 1
Opublikowano
1 minutę temu, rodi84 napisał(a):

Pójdę nawet bardziej odważnie i powiem, że zrobienie numeru od nowa. Lepiej dobrane gry do recenzji, a przede wszystkim więcej dłuższych recek lepsza szata graficzna, mniej baboli. Makaron zasługuje!

Hmm, nie wiem, na ile udałoby się z tego wycisnąć dużo więcej, żeby kogoś tym (ponownie) zainteresować. Zresztą zaraz by było, że co to za skok na kasę, że "dopiero co kupione" :). Moooooże kiedyś, ale póki co jest sporo tematów, których w ogole nie ruszaliśmy. 

3 minuty temu, Mari4n napisał(a):

Wygląda zacnie. Już niedługo wysyłka :ohboy:

Mam nadzieję, że drukarnia dowiezie terminy i gdzieś ok. 13 marca ruszymy. 

Natomiast przy okazji - dogaduję też Empik i są dość mocno zainteresowani, więc możliwe, że to wydanie (a może i kolejne) będzie też dostępne stacjonarnie, natomiast nawet jeśli, to pewnie najwcześniej gdzieś od połowy kwietnia, czyli miesiąc po przedsprzedazy online. 

Daję znać, bo temat stosunkowo świeży, a jak wypali no to nie chcę, żeby ktoś potem narzekał, że "po co 5 zł przepłacał w przedsprzedaży jak stacjonarnie będzie". 

• Plusik 1
Opublikowano
4 godziny temu, Perez napisał(a):

Natomiast przy okazji - dogaduję też Empik i są dość mocno zainteresowani,

zajebiście. Casuale mogą się trafić. Cda ma te swoje retro w salonikach i empikach.  A że to nie miesięcznik to leży długo. 

Ps. No i powiem kuzynowi „weź idź do empiku i otwórz PC extreme na stronie xyz” :)

Opublikowano
1 godzinę temu, BRY@N napisał(a):

Lepiej powiedz "idź kup" :sonkassie:

Dokładnie! A nie @grzybiarz kuzyna wyśle, ten poprzegląda, wymiętoli, nie kupi, a potem zwroty do nas wrócą i połowa do wyrzucenia, bo "przejrzane" ;)

• Haha 3
  • This 1