Postal 677 Opublikowano poniedziałek o 14:54 Opublikowano poniedziałek o 14:54 @Perez Będzie ten numer w Empikach? Bo coś wspominałeś a nie pamiętam na czym stanęło. Cytuj
Perez 2 083 Opublikowano poniedziałek o 14:59 Autor Opublikowano poniedziałek o 14:59 3 minuty temu, Postal napisał(a): @Perez Będzie ten numer w Empikach? Bo coś wspominałeś a nie pamiętam na czym stanęło. Taki plan, są zainteresowani, więc spróbujemy. Gorzej jak nie pyknie i będę miał pół garażu w tym wydaniu. Tylko jak coś to gdzieś tak najwcześniej od połowy kwietnia. Cytuj
Konsolite 613 Opublikowano poniedziałek o 15:20 Opublikowano poniedziałek o 15:20 20 minut temu, Perez napisał(a): Taki plan, są zainteresowani, więc spróbujemy. Gorzej jak nie pyknie i będę miał pół garażu w tym wydaniu. Tylko jak coś to gdzieś tak najwcześniej od połowy kwietnia. Będzie czym palić 1 Cytuj
PiotrekP 2 131 Opublikowano poniedziałek o 18:40 Opublikowano poniedziałek o 18:40 Majówkowa kiełbasa z grilla, z dodatkowym aromatem Szmatławca. Czy tam PC Extreme. Cytuj
Perez 2 083 Opublikowano poniedziałek o 18:55 Autor Opublikowano poniedziałek o 18:55 14 minut temu, PiotrekP napisał(a): Majówkowa kiełbasa z grilla, z dodatkowym aromatem Szmatławca. Czy tam PC Extreme. Taa, a to te numery, które faktycznie dają farbą, więc by można nieźle przy takim grillu się załatwić Cytuj
Konsolite 613 Opublikowano poniedziałek o 18:56 Opublikowano poniedziałek o 18:56 1 minutę temu, Perez napisał(a): Taa, a to te numery, które faktycznie dają farbą, więc by można nieźle przy takim grillu się załatwić Bóg rozpozna swoich 1 Cytuj
Ukukuki 7 546 Opublikowano poniedziałek o 19:25 Opublikowano poniedziałek o 19:25 Chyba dobry wynik? Nie pamiętam już ile poprzednich numerów schodziło/ Cytuj
grzybiarz 10 414 Opublikowano poniedziałek o 20:19 Opublikowano poniedziałek o 20:19 No właśnie też mi się wydaje że na tle Saturna czy arcade to chyba lepszy wynik. Trza by zbierać statystki preorderów. Nagle się okazuje że w konsolowym psx extreme, PC extreme ma największą sprzedaż 1 Cytuj
LeifErikson 1 147 Opublikowano poniedziałek o 20:26 Opublikowano poniedziałek o 20:26 No to planujcie już tam #2 skupiony na latach 00-05. Cytuj
Danny85 1 Opublikowano poniedziałek o 20:27 Opublikowano poniedziałek o 20:27 To ja już wolę C64 Extreme. To jest dopiero kopalnia tematów. Ile tam gier wyszło. Cytuj
Ukukuki 7 546 Opublikowano poniedziałek o 20:31 Opublikowano poniedziałek o 20:31 4 minuty temu, LeifErikson napisał(a): No to planujcie już tam #2 skupiony na latach 00-05. Wcześniej pasowało by wyczyścić 1995-99 xd Cytuj
grzybiarz 10 414 Opublikowano poniedziałek o 20:34 Opublikowano poniedziałek o 20:34 5 minut temu, Danny85 napisał(a): To ja już wolę C64 Extreme. To jest dopiero kopalnia tematów. Ile tam gier wyszło. Nie no, to już przesada. Te wszystkie zx extreme i amstrad extreme to chyba już nisza. Cytuj
Shen 10 393 Opublikowano poniedziałek o 20:36 Opublikowano poniedziałek o 20:36 16 minut temu, grzybiarz napisał(a): No właśnie też mi się wydaje że na tle Saturna czy arcade to chyba lepszy wynik. Trza by zbierać statystki preorderów. Nagle się okazuje że w konsolowym psx extreme, PC extreme ma największą sprzedaż Namów kuzyna, żeby kupił, a nie tylko zmacal w empiku, żeby poprawić wynik Cytuj
sph! 1 002 Opublikowano poniedziałek o 20:43 Opublikowano poniedziałek o 20:43 6 minut temu, grzybiarz napisał(a): Nie no, to już przesada. Te wszystkie zx extreme i amstrad extreme to chyba już nisza. Oni już nie żyją. C64 Extreme od biedy bym kupił, ale... najpierw SNES! Mega Drive! Jak mi kiedyś kumpel pożyczył na 2-3 dni Pegasusa, to baaaardzo mi to popsuło granie na C64. Na szczęście potem dostałem peceta. Cytuj
Perez 2 083 Opublikowano poniedziałek o 21:22 Autor Opublikowano poniedziałek o 21:22 1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a): Chyba dobry wynik? Nie pamiętam już ile poprzednich numerów schodziło/ Amiga - 2120 Arcade - 1916 PS3 - 2349 (realnie ok. 2280; info poniżej) PC - 2152 Natomiast nie dam ręki uciąć, czy przy poprzednich się nie walnąłem, bo dopiero po czasie zauważyłem, że w zestawieniu Allegro jest filtr usuwający z podsumowania sprzedaży anulowane zamówienia - dla przykładu teraz przy PC jest tego 40 egz. No ale jakby nawet, to jakieś symboliczne różnice rzędu 2% (PC ma już wynik dobry). Natomiast ogólnie wyszło bardzo fajnie, bo udało się pojawić w kilku nowych miejscach (GOL, GOG, PurePC), co trochę świadomość istnienia tych wydawnictw zwiększyło, bo niektórzy pierwszy raz na oczy widzieli, i zdecydowanie rekordowa jest też sprzedaż starszych wydań - 170 egz. Amigi, 130 egz. Arcade, 175 egz. PS3 i lekko ponad setka wydań PSX Extreme. Już się tak zakręciłem w akcji, że muszę jakieś wspólne stany magazynowe ogarnąć dla Allegro i sklepu, bo ostatnio jak przysiadłem posprawdzać, ile tych starszych poschodziło, to już niektóre na styk były :D. Np. wyzerowały się okładki Another i Monkey z Amigi oraz Mortal, Pac-Man i Street Fighter z Arcade, a myślałem, że to tak będzie sobie "kapać", że na rok styknie. Te 3 okładki z Arcade już dodruk trzeba sieknąć, bo wciąż ktoś pyta o nie, zwłaszcza Mortala. No i tu przy PC Extreme max jestem ciekaw tego Empiku, na ile te ich prognozy się sprawdzą i faktycznie coś się sprzeda. 4 2 Cytuj
Pix 1 103 Opublikowano poniedziałek o 21:45 Opublikowano poniedziałek o 21:45 Ogólnie widzę, że sprzedaż preorderów mniej więcej taka sama. Fajnie, że się liczby utrzymują, ale z drugiej strony widać, że raczej nie udaje się dotrzeć do nowych klientów. Cytuj
Shen 10 393 Opublikowano poniedziałek o 21:59 Opublikowano poniedziałek o 21:59 No liczby trochę smutne jak na prawie 40 milionowy kraj, ale szef chyba umiarkowanie zadowolony, więc jakiś czas jeszcze mozemy się cieszyc papierem. Za 6 dni rocznica przejęcia pisma przez nowego wydawce. Cytuj
Perez 2 083 Opublikowano poniedziałek o 22:16 Autor Opublikowano poniedziałek o 22:16 Eee, czemu? Ja to jestem jak najbardziej zadowolony - taka sprzedaż w dużej mierze pokrywa koszt druku, reklamy i redakcji. A drukujemy tym razem więcej na potrzeby Empiku, więc i cena lepsza druku i inny potencjał sprzedażowy. @Pix z nowymi Klientami zależy jak patrzeć - na PurePC było widać, że wiele osób pierwszy raz spotkało się z naszymi specjalami. To też pokazuje spore zainteresowanie wcześniejszymi numerami, bo najwyraźniej kogoś zainteresowały, kto wcześniej o tym nie wiedział, że tego tyle poszło. Tak że ja uważam, że grupa potencjalnych odbiorców rośnie, a sam potencjał jest naprawdę duży, tylko kwestia dotarcia. No ale to jest typowa akcja „maraton, a nie sprint” Na socialach też ostatnio aktywniej działamy, szukamy różnych współprac i gdzieś tam to sobie kroczek po kroczku zatacza szersze kręgi. 2 Cytuj
PiotrekP 2 131 Opublikowano wczoraj o 07:23 Opublikowano wczoraj o 07:23 Nie ma co narzekać. Ile tytułów padło przez ostatnie lata, nie tylko u nas? Jest stabilnie, skoro Perezowi specjale nadal się jak widać kalkulują. Cytuj
Square 8 995 Opublikowano wczoraj o 09:38 Opublikowano wczoraj o 09:38 11 godzin temu, Pix napisał(a): Ogólnie widzę, że sprzedaż preorderów mniej więcej taka sama. Fajnie, że się liczby utrzymują, ale z drugiej strony widać, że raczej nie udaje się dotrzeć do nowych klientów. Jak się utrzymuje to nowi klienci się pojawiają, bo nie każdy kupuje wszystkie wydania. Cytuj
iluck85 3 195 Opublikowano wczoraj o 09:58 Opublikowano wczoraj o 09:58 19 minut temu, Square napisał(a): Jak się utrzymuje to nowi klienci się pojawiają, bo nie każdy kupuje wszystkie wydania. I tak i nie, bo często można przeczytać- nie moja bajka, ale klepnę dla wsparcia. 1 Cytuj
TomciooPL 27 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @Perez kiedy PC Extreme trafi do Empiku? Jak już gdzieś pisałem, nie jestem wielkim fanem tego wydania (kompletnie nie mój target), ale skoro pojawi się w sieciówce, podjechałbym może i zerknął, czy jest coś, co mnie interesuje. Czy są też jakieś ramy czasowe, w których będzie on dostępny? BTW: Zauważyłem ostatnio u mnie w powiatowym, że PSX Extreme częściej/szybciej znika z kiosków! I nie, nie jestem to ja, sam czekam cierpliwie na listonosza, chyba gdzieś się zgubił po drodze Cytuj
Perez 2 083 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu 13 minut temu, TomciooPL napisał(a): @Perez kiedy PC Extreme trafi do Empiku? Jak już gdzieś pisałem, nie jestem wielkim fanem tego wydania (kompletnie nie mój target), ale skoro pojawi się w sieciówce, podjechałbym może i zerknął, czy jest coś, co mnie interesuje. Czy są też jakieś ramy czasowe, w których będzie on dostępny? BTW: Zauważyłem ostatnio u mnie w powiatowym, że PSX Extreme częściej/szybciej znika z kiosków! I nie, nie jestem to ja, sam czekam cierpliwie na listonosza, chyba gdzieś się zgubił po drodze Myślę, że gdzieś za miesiąc, okolice 17-18 kwietnia. Co do PE - no zobaczymy, czekam na pełne dane sprzedażowe numeru z KCD II, bo już chyba wspominałem kilka razy - po nowym roku to zawsze na przestrzeni lat ta sprzedaż spadała i zastanawiam się, czy będzie dalej lecieć, czy już mamy na tyle stałą grupę, że nie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi