Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Postal napisał(a):

@Perez Będzie ten numer w Empikach? Bo coś wspominałeś a nie pamiętam na czym stanęło.

Taki plan, są zainteresowani, więc spróbujemy. Gorzej jak nie pyknie i będę miał pół garażu w tym wydaniu. Tylko jak coś to gdzieś tak najwcześniej od połowy kwietnia. 

Opublikowano
20 minut temu, Perez napisał(a):

Taki plan, są zainteresowani, więc spróbujemy. Gorzej jak nie pyknie i będę miał pół garażu w tym wydaniu. Tylko jak coś to gdzieś tak najwcześniej od połowy kwietnia. 

Będzie czym palić ;)

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Majówkowa kiełbasa z grilla, z dodatkowym aromatem Szmatławca. 

Czy tam PC Extreme. 

Taa, a to te numery, które faktycznie dają farbą, więc by można nieźle przy takim grillu się załatwić ;)

Opublikowano

No właśnie też mi się wydaje że na tle Saturna czy arcade to chyba lepszy wynik. Trza by zbierać statystki preorderów. Nagle się okazuje że w konsolowym psx extreme, PC extreme ma największą sprzedaż :) 

• Lubię! 1
Opublikowano
5 minut temu, Danny85 napisał(a):

To ja już wolę C64 Extreme. To jest dopiero kopalnia tematów. Ile tam gier wyszło.

Nie no, to już przesada. Te wszystkie zx extreme i amstrad extreme to chyba już nisza. 

Opublikowano
16 minut temu, grzybiarz napisał(a):

No właśnie też mi się wydaje że na tle Saturna czy arcade to chyba lepszy wynik. Trza by zbierać statystki preorderów. Nagle się okazuje że w konsolowym psx extreme, PC extreme ma największą sprzedaż :) 

Namów kuzyna, żeby kupił, a nie tylko zmacal w empiku, żeby poprawić wynik :)

Opublikowano
6 minut temu, grzybiarz napisał(a):

Nie no, to już przesada. Te wszystkie zx extreme i amstrad extreme to chyba już nisza. 

Oni już nie żyją.

C64 Extreme od biedy bym kupił, ale... najpierw SNES! Mega Drive!

Jak mi kiedyś kumpel pożyczył na 2-3 dni Pegasusa, to baaaardzo mi to popsuło granie na C64. Na szczęście potem dostałem peceta.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a):

Chyba dobry wynik? Nie pamiętam już ile poprzednich numerów schodziło/ 

Amiga - 2120
Arcade - 1916

PS3 - 2349 (realnie ok. 2280; info poniżej)
PC - 2152

Natomiast nie dam ręki uciąć, czy przy poprzednich się nie walnąłem, bo dopiero po czasie zauważyłem, że w zestawieniu Allegro jest filtr usuwający z podsumowania sprzedaży anulowane zamówienia - dla przykładu teraz przy PC jest tego 40 egz. No ale jakby nawet, to jakieś symboliczne różnice rzędu 2% (PC ma już wynik dobry). 

Natomiast ogólnie wyszło bardzo fajnie, bo udało się pojawić w kilku nowych miejscach (GOL, GOG, PurePC), co trochę świadomość istnienia tych wydawnictw zwiększyło, bo niektórzy pierwszy raz na oczy widzieli, i zdecydowanie rekordowa jest też sprzedaż starszych wydań - 170 egz. Amigi, 130 egz. Arcade, 175 egz. PS3 i lekko ponad setka wydań PSX Extreme. 

Już się tak zakręciłem w akcji, że muszę jakieś wspólne stany magazynowe ogarnąć dla Allegro i sklepu, bo ostatnio jak przysiadłem posprawdzać, ile tych starszych poschodziło, to już niektóre na styk były :D. Np. wyzerowały się okładki Another i Monkey z Amigi oraz Mortal, Pac-Man i Street Fighter z Arcade, a myślałem, że to tak będzie sobie "kapać", że na rok styknie. Te 3 okładki z Arcade już dodruk trzeba sieknąć, bo wciąż ktoś pyta o nie, zwłaszcza Mortala. 

No i tu przy PC Extreme max jestem ciekaw tego Empiku, na ile te ich prognozy się sprawdzą i faktycznie coś się sprzeda. 

• Plusik 4
  • Dzięki 2
Opublikowano

No liczby trochę smutne jak na prawie 40 milionowy kraj, ale szef chyba umiarkowanie zadowolony, więc jakiś czas jeszcze mozemy się cieszyc papierem.

Za 6 dni rocznica przejęcia pisma przez nowego wydawce. :niki:

Opublikowano

Eee, czemu? Ja to jestem jak najbardziej zadowolony - taka sprzedaż w dużej mierze pokrywa koszt druku, reklamy i redakcji. A drukujemy tym razem więcej na potrzeby Empiku, więc i cena lepsza druku i inny potencjał sprzedażowy. 

@Pix z nowymi Klientami zależy jak patrzeć - na PurePC było widać, że wiele osób pierwszy raz spotkało się z naszymi specjalami. To też pokazuje spore zainteresowanie wcześniejszymi numerami, bo najwyraźniej kogoś zainteresowały, kto wcześniej o tym nie wiedział, że tego tyle poszło. Tak że ja uważam, że grupa potencjalnych odbiorców rośnie, a sam potencjał jest naprawdę duży, tylko kwestia dotarcia. No ale to jest typowa akcja „maraton, a nie sprint” :) Na socialach też ostatnio aktywniej działamy, szukamy różnych współprac i gdzieś tam to sobie kroczek po kroczku zatacza szersze kręgi. 

• Lubię! 2
Opublikowano
11 godzin temu, Pix napisał(a):

Ogólnie widzę, że sprzedaż preorderów mniej więcej taka sama. Fajnie, że się liczby utrzymują, ale z drugiej strony widać, że raczej nie udaje się dotrzeć do nowych klientów. 

Jak się utrzymuje to nowi klienci się pojawiają, bo nie każdy kupuje wszystkie wydania.

Opublikowano
19 minut temu, Square napisał(a):

Jak się utrzymuje to nowi klienci się pojawiają, bo nie każdy kupuje wszystkie wydania.

I tak i nie, bo często można przeczytać- nie moja bajka, ale klepnę dla wsparcia. 

• This 1
Opublikowano

@Perez kiedy PC Extreme trafi do Empiku? Jak już gdzieś pisałem, nie jestem wielkim fanem tego wydania (kompletnie nie mój target), ale skoro pojawi się w sieciówce, podjechałbym może i zerknął, czy jest coś, co mnie interesuje. Czy są też jakieś ramy czasowe, w których będzie on dostępny? 

BTW: Zauważyłem ostatnio u mnie w powiatowym, że PSX Extreme częściej/szybciej znika z kiosków! I nie, nie jestem to ja, sam czekam cierpliwie na listonosza, chyba gdzieś się zgubił po drodze ;) 

Opublikowano
13 minut temu, TomciooPL napisał(a):

@Perez kiedy PC Extreme trafi do Empiku? Jak już gdzieś pisałem, nie jestem wielkim fanem tego wydania (kompletnie nie mój target), ale skoro pojawi się w sieciówce, podjechałbym może i zerknął, czy jest coś, co mnie interesuje. Czy są też jakieś ramy czasowe, w których będzie on dostępny? 

BTW: Zauważyłem ostatnio u mnie w powiatowym, że PSX Extreme częściej/szybciej znika z kiosków! I nie, nie jestem to ja, sam czekam cierpliwie na listonosza, chyba gdzieś się zgubił po drodze ;) 

Myślę, że gdzieś za miesiąc, okolice 17-18 kwietnia.

Co do PE - no zobaczymy, czekam na pełne dane sprzedażowe numeru z KCD II, bo już chyba wspominałem kilka razy - po nowym roku to zawsze na przestrzeni lat ta sprzedaż spadała i zastanawiam się, czy będzie dalej lecieć, czy już mamy na tyle stałą grupę, że nie. 

• Plusik 1