Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Niesamowita nostalgia wylewajaca się z numeru. Tyle "Sław" piszących do tego numeru. 

Tym numerem zakończyła się wojna PC kontra Psx. Piękna ponadczasowa klamra. Dzięki Koledzy. 

Zabrakło tylko recenzji Dungeon Keapera i Heroesów😄

Edytowane przez Tokugawa1982
Opublikowano

Tu co stronę trzeba wrzucać posta ukiego.

Tu mamy erę ms dosa, gry które wymieniają prawie wszyscy to późniejszy Windows. Czyli kolejny numer specjalny poświęcony PC. 

Opublikowano
2 godziny temu, Danny85 napisał(a):

Kiedy nowy specjal?

Zgodnie z planem zapowiedź okolice połowy kwietnia (chcemy przed świętami), a premiera 19/20 czerwca.

Opublikowano

Swietny numer. Niesamowicie sie to czyta a na najlepsze ze calkiem sporo z tych gier posiadam na gog albo steam wiec weekend uplynie pod znakiem retro PC gierek.

BTW: nie chce sie czepiać, ale jakos tak rzucilo mi sie w oczy ze jeden z dwoch screenshotow Dune II ma podpis Master of Orion;) chodzi o text o powstawaniu strategii.

Opublikowano
23 minuty temu, pawelgr5 napisał(a):

BTW: nie chce sie czepiać, ale jakos tak rzucilo mi sie w oczy ze jeden z dwoch screenshotow Dune II ma podpis Master of Orion;) chodzi o text o powstawaniu strategii.

Pewnie, że się czepiaj. Dla nas to każdorazowo nauka, chociaż akurat przy tym wydaniu to różne cuda się działy ze składem :D. Zaraz prowadzący i grafik po pensji!

Opublikowano

IMG_1542.jpeg.430bfbccbf9b10f65d03279f107e8424.jpeg

krab wyladowal.

na balkon.

na 6 godzin.

zbyt.duzo.zapachu.

Po kilkukrotnym przekartkowaniu nie mozna napisac nic innego jak dobra robota panowie. Wspaniala robota. Recenzje najwiekszych klasykow lyknalem ale poki co

Krab zamkniety w szczelnym pudelku

zbyt.duzo.zapachu.

Zamowilem tez arcade extreme i tez jest bdb. Mniej pachnie wiec to moja lektura na wieczor.

okladka z outrun 128/10

• Plusik 1
Opublikowano

U mnie magazyn obecny też już od środy (okładka z Diablo, w które nawet nie grałem, ale postawiłem na estetykę zamiast sentymentu), co było lekką niespodzianką, bo nie śledziłem aż tak tych dat wysyłek itd. Zapach oczywiście wspaniały, wypełniający pomieszczenie, a treść i wykonanie po pobieżnym przekartkowaniu jak najbardziej na propsie (podoba mi się ponownie zastosowana chronologiczna kolejność recenzji). Wspomnienia na początku spoko, ale odczuwalny jest brak jakichś fotek z przeszłości (lub teraźniejszości-wielu autorów w ogóle nie kojarzę, więc zawsze by to była forma poznania jegomościa). Dobrze, że chociaż grzybiarz utrzymał poziom. No i mam lekki ból dupy, że przez ciągłe odkładanie tego na później, nie wrzuciłem w końcu nic ze swoich wspominek, bo wyrosła z tego cała strona dla forumowiczów i może by się człowiek załapał. Cóż, może innym razem.

Szkoda tylko, że akurat z mojego osobistego retro w reckach nie ma tu prawie nic (patrząc na szybko widziałem tylko krótką wzmiankę o Electrobody w dziale z polskimi grami). No ale to może kwestia tego, że postawiliście na raczej duże i znane pozycje, a ja grałem w sporo dosyć niszowych tytułów, ale też w gry, które wyszły na Amigę i opisaliście je już w dedykowanym numerze (choćby Lotusy czy Rick Dangerous). No nic, będzie co czytać, bo akurat kończę ostatnie PE.