Skocz do zawartości

Ninja Gaiden 4 -- Platinum Games

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, XM. napisał(a):

Mam nadzieję, że nie będzie to playthrough na poziomie 7h jak to w grach platynowych bywa tylko standard serii koło 12-15h. Dwie postaci, dwie do masterowania z nastawieniem na old school z Ryu i MGR style nową postacią? :obama:

Jedyne co nie nastraja optymizmem to sprawdziłem kto jest reżyserem tej części:

https://m.imdb.com/name/nm9551492/

https://m.imdb.com/name/nm10682860/

Ajajaj - świeżaki że średniakami.

Co jest złego w grach na 7h, które można ogrywać wielokrotnie na wyższych poziomach? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Czezare napisał(a):

Od momentu zapowiedzi NG4 nie mam w mosznie ani atomu spermy, ponieważ non stop walę konia:obama:

Moja obawa jest już tylko jedna, a wynika wprost z zaprezentowanego materiału. Chodzi mianowicie o różnorodność lokacji. Mam nadzieję, że nie będzie tylko future Tokio:leo:

Imo nowym ziomkiem będziemy latać po Tokio, a Ryu po klasyczniejszych miejscówkach. Oby.

• Lubię! 1
Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Co jest złego w grach na 7h, które można ogrywać wielokrotnie na wyższych poziomach? 

Nawet w cytowanym przez ciebie poście jest - chce "standard serii" i pełne przejście, nie 7h i przechodzenie wielokrotne gry - nie ma czasu ani chęci już na takie rzeczy.

• Plusik 1
Opublikowano
49 minut temu, Szermac napisał(a):

Imo nowym ziomkiem będziemy latać po Tokio, a Ryu po klasyczniejszych miejscówkach. Oby.

System walki podoba ma znacznie bardziej przypominać MGR, niż Ninja Gaideny, ciekawe jak to pyknie z dwiema postaciami, niech ta gra siądzie, to MGR2 pewnie kwestią czasu :). 

Opublikowano

Ja chcę grę krótszą, ale z dużym replayability, tak jak obecnie NG2B. Unlocki, itemki, stroje, poziomy trudności, jakieś misje/survival - dawać mi pełen pakiet i pyta wyłożona na seniorów gamingu co chcą wszystko sprowadzić do 15 godzin kampanii po której płytka powędruje wiadomo-gdzie wiadomo-w-jaki-dzień-tygodnia :cool:

• Plusik 2
  • This 1
Opublikowano
10 minut temu, Bzduras napisał(a):

Ja chcę grę krótszą, ale z dużym replayability, tak jak obecnie NG2B. Unlocki, itemki, stroje, poziomy trudności, jakieś misje/survival - dawać mi pełen pakiet i pyta wyłożona na seniorów gamingu co chcą wszystko sprowadzić do 15 godzin kampanii po której płytka powędruje wiadomo-gdzie wiadomo-w-jaki-dzień-tygodnia :cool:

To wszytsko jest od pierwszej części - system nagradzania gracza w ogóle się nie zmienił od oryginału. Zawsze strój za przejście gry i misje, nic tu czas gry do replayability nie ma 

• This 1
Opublikowano

Mam małe obawy, bo Bayonetta to nie moja bajka, czy ten Ninja Gaiden będzie miał duszę jedynki, czy to będzie całkiem inna gra?

Ninja Gaiden dlatego jest w moim top ever, bo jest czymś więcej, niż tylko slasherem. Posiada super miejscówki, eksplorację, a nawet zagadki i sekrety do odnalezienia (złote skarabeusze).

Jeśli to ma być slasher z powtarzającymi się miejscówkami, na maks 7h i z ocenami za przejście levelu to nie wiem, czy mnie zatrzyma przy konsoli.

W każdym razie czekam, bo to w końcu nowy Ninja Gaiden, a jeśli się zawiodę - no cóż - przejdę Ninja Gaiden 1 po raz enty.

Zresztą jeszcze NG2D pozostaje, więc może, któryś mi siądzie :) 

Opublikowano

NG był bardzo techniczny. Bieganie na pale nie miało miejsca, podobnie jak wciskanie byle czego. Musiałeś znać te 3 kombinacje, znać ruchy przeciwników. 
Jak chciałeś rangę Master Ninja na końcu chaptera, to było trzeba się uwijać przed czasem na liczniku który było można włączyć, do tego techniki. 
2 imo była trudniejsza, calak jest jednym z najtrudniejszych. Na bank top 10 jak nie 5 pod względem trudności. Potem wyszła jedynka sigma z osiągnięciami. Żeby te misje zaliczyć to już trzeba poświęcić czas którego ja już nie mam. Ani czasu ani cierpliwości. Tu trzeba przysiedziec, znać każdy ruch i następny krok bossa. Było forum liberian czy iberian. Przecież tam typy przechodzili na MN bossów bez straty milimetra paska zdrowia. 
3 pamiętam już jako samograja. Wciśnij, puść i potem znowu wciśnij i się działo na ekranie.

Bzduras mówi że razor to zupełnie inna gra, więc muszę w końcu odpalić 3 razor. 

Dlatego po 4 nie oczekuje wiele, bo to już na bank nie będzie ten techniczny Ninja Gaiden. To będzie mix Bayo, MGS R, NG3.

Mi ten trailer nie usiadł i wzwodu nie mam. Do tego tę future Tokio. No kompletnie nie moja bajka. 2 mi już nie siada, bo lokacje sa mocno nijakie. Lubie te klasyczne z nawiązaniem do jedynki- wioska. 
Najlepsza Wenecja i boss też najepszy w tej Wenecji. Reszta to mega meh. 

• Lubię! 1
Opublikowano
1 minutę temu, iluck85 napisał(a):

Bzduras mówi że razor to zupełnie inna gra, więc muszę w końcu odpalić 3 razor. 

Trójka a Razor's Edge to dwie różne gry i tej drugiej zdecydowanie bliżej do tego, czym powinno być Ninja Gaiden. Nadal nie jest to najlepsza część serii, ale bardzo mięsista gierka w której można się fajnie wyżyć. Podstawki nie spuściłbym w kiblu, bo szkoda by mi było na nią wody marnować.