Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Perez 1 937 Opublikowano 20 godzin temu Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 20 godzin temu Lutowy numer dostępny od 6 lutego (czwartek) Prenumerata wysyłka 3 lutego (poniedziałek) Cena magazynu - 24,99 zł (116 stron) Roger: To będzie gruby początek roku i piękna wiosna dla graczy, wszak kolejny już raz zamiast jesieni twórcy gier upodobali ten okres na premiery swoich największych hitów. Jaskółką i to niejedną w tym numerze jest zarówno kandydat do gry roku 2025 – Kingdom Come: Deliverance II, jak i inne recenzowane produkcje pokroju siódmej Cywilizacji czy Dynasty Warriors Origins. I żeby tak w styczniu 20 recenzji w numerze? Poszaleli! W temacie numeru bierzemy na warsztat 100 najbardziej wyczekiwanych gier 2025 r., ale tylko tych, które faktycznie mają realne szanse na debiut. Wiedźmina 4 czy nowego The Elder Scrolls więc tu nie znajdziecie. W numerze skupiamy się też na boomie na mobilne granie. Zbieramy nie tylko wszystkie informacje o Nintendo Switch 2, ale analizujemy też, jak radzi sobie Steam Deck, co planuje Sony po przetarciu szlaku z PS Portal, oraz sprawdzamy, jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach CES, gdzie zaprezentowano choćby Lenovo Legion Go S. W publicystyce poczytacie przede wszystkim o historii Ciri – jak Sapkowski przedstawiał ją w książkach, jak prezentowała się w grach CD Projekt RED i jaka mroczna historia ukształtowała jej charakter? Rozkładamy też na czynniki pierwsze moralne systemy w grach, uchylając rąbka tajemnicy, jak je projektowano, opowiadamy mało znaną historię tworzenia Godzilli na Dreamcasta przez twórców GTA, której finał właśnie obserwujemy, rozmawiamy z twórcami Kingdom Come II o tym, jak odbywały się egzekucje w średniowiecznych Czechach i jakie usługi serwowały urodziwe panie w łaźniach, zaś Mazzi zabiera Was do Japonii, by pokazać, jak wygląda od zaplecza stworzony przez niego kurs o grach wideo. A wiecie, czym jest w grach przestrzeń liminalna? Adamus wytłumaczy. Fanom retro powinna się spodobać historia powstania filmu „Uniwersalny żołnierz” z Jeanem-Claude’em Van Damme’em, podobnie jak analiza narodzin i fenomenu Final Fantasy VI, dla wielu fanów serii ważniejszej niż siódma odsłona cyklu. Zabieramy Was również w podróż po najbardziej niszowych zakątkach uniwersum „The Thing” na premierę recenzowanego remastera gry na podstawie filmu Johna Carpentera. Będzie też o zapomnianych goglach VR Sony, czyli protoplaście PS VR, oraz o tym, jak nigdy niewydana gra o Batmanie zmieniła się w kultowe w niektórych kręgach Śródziemie: Cień Mordoru. Na deser – jeszcze ciepłe, obszerne zapowiedzi Intergalactic: The Heretic Prophet i DOOM: The Dark Ages. Miłego czytania! zamów numer w sklepie PSX Extreme zamów numer na Allegro TEMAT NUMERU TOP 100 gier 2025 roku CO NOWEGO Komputerowe handheldy kontra Switch 2 HARDKOR Kingdom Come: Deliverance II – wywiad Dynasty Warriors Origins – wywiad Ciri – krew z krwi GTA III wraca na stare śmieci Systemy moralne – zabawy z etyką Gwar pustostanu – rzecz o przestrzeniach liminalnych Zrozumieć gry wideo – jak stworzyłem kurs o grach RETRO Retrocenzja – Donkey Kong Country Uniwersalny żołnierz Final Fantasy VI – ta najważniejsza Śródziemie: Cień Mordoru – awatar zemsty The Thing – historia marki Glasstron – romanse Sony z VR FELIETONY Fabularna tawerna [Zax] Savepoint [Michał Walkiewicz] Dwóch zgryźliwych tetryków [Mielu / Marcellus] Na piechotę [Piechota] Od gracza dla graczy [Mazzi] Okiem maniaka [Roger] STAŁE RUBRYKI Co nowego Ohayo Nippon Dobre, bo polskie Hyde Park Headshot Myszaq lubi Region Filmowy Comix Zone Bardzo Ambitny Kącik Anime Prenumerata Graczpospolita Głos Ludu Patronite Listy GRY CO NOWEGO ARC Raiders Doom: The Dark Ages Intergalactic: The Heretic Prophet Revenge of the Savage Planet Star Overdrive PLAYTEST Assetto Corsa EVO RECENZJE Blade Chimera Civilization VII Cuisineer Donkey Kong Country Returns HD Dynasty Warriors Origins Ender Magnolia: Bloom in the Mist Eternal Strands Freedom Wars Remastered Garten of Banban 7 Kingdom Come: Deliverance II Ninja Gaiden 2 Black Orcs Must Die! Deathtrap Project Tower Sniper Elite: Resistance Star Wars: Episode I: Jedi Power Battles Symphonia Synduality: Echo of Ada Tails of Iron 2: Whiskers of Winter Tales of Graces f Remastered The Thing: Remastered Ys Memoire: The Oath in Felghana W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą prenumerat, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na sklep@psxextreme.pl lub posty w tym temacie. Informacje o najnowszym PE znajdziecie także na: Facebooku, Instagramie i X/Twitterze. 5 10 Cytuj
Shen 9 977 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Okładka świetna. Po FF IX widzę przyszedł czas na moje drugie ulubione Final Fantasy, tekst mam nadzieje rowniez od Kubicy? Cytuj
Perez 1 937 Opublikowano 19 godzin temu Autor Opublikowano 19 godzin temu 2 minuty temu, Shen napisał(a): Okładka świetna. Po FF IX widzę przyszedł czas na moje drugie ulubione Final Fantasy, tekst mam nadzieje rowniez od Kubicy? Tak jest, Kubica z monopolem na FF - 4 strony materiału. 1 Cytuj
Pix 1 028 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Zaczynamy nowy cykl Zapowiedź numeru => zajebista/chujowa okładka => do mnie już doszło/jest w paczkomacie/orzeł wylądował => kilka słów o zawartości => martwa cisza => recenzja Kmiota =>chwilowe ożywienie dyskusji => śmierć Fajnie, że udało się z tym Henrykiem 2 prawie że na premierę. I oczywiście Pan Kubica znowu trafia idealnie z kolejnym jrpgiem mojego życia. Gdyby jeszcze niedługo wziął się za FF VIII to już w ogóle będzie idealnie Ale czyżby bez żadnego większego tekstu Adamusa? Szkoda, ale w sumie jemu też się przerwa należy. Cytuj
Perez 1 937 Opublikowano 19 godzin temu Autor Opublikowano 19 godzin temu 8 minut temu, Pix napisał(a): Ale czyżby bez żadnego większego tekstu Adamusa? Szkoda, ale w sumie jemu też się przerwa należy. Może nie na 6 stron jak to bywało, ale tekst Gwar pustostanu na 3 strony to od Adamusa. Cytuj
Ken Adams 345 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 24 minuty temu, Perez napisał(a): Retrocenzja – Donkey Kong Country O M G Obysmy nie mieli do pogadania, po tej recenzji, mam nadzieje Do tego recenzja gierki, ktora mi sie sni obecnie, czyli oczywiscie Dynasty Warriors Origins ale czekanko Cytuj
PiotrekP 2 027 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Okładka sztos, byle do odbioru z paczkomatu. Cytuj
LeifErikson 1 137 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Świetnie zapowiada się tekst o kursie o grach, intrygująco brzmią przestrzenie liminalne od Adamusa, do tego The Thing - pamiętam jak grając w to z kumplem za dzieciaka prawie zeszliśmy ze strachu. Będzie czytane! A okładka też ładna. Cytuj
Piechota 466 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 37 minut temu, Ken Adams napisał(a): O M G Obysmy nie mieli do pogadania, po tej recenzji, mam nadzieje Do tego recenzja gierki, ktora mi sie sni obecnie, czyli oczywiscie Dynasty Warriors Origins ale czekanko chyba nie będziemy mieli do pogadania! Cytuj
Bzduras 12 908 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Komu przypadła recenzja Gaidenka 2 Black, jeśli można spytać? Cytuj
Roger 2 104 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 3 minuty temu, Bzduras napisał(a): Komu przypadła recenzja Gaidenka 2 Black, jeśli można spytać? Konsolite 1 2 1 Cytuj
Bzduras 12 908 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu @Konsolite mam Cię na oku kolego 1 Cytuj
Ken Adams 345 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 7 minut temu, Piechota napisał(a): chyba nie będziemy mieli do pogadania! Obiecuje wrocic i oddac serduszko "Lubie!", jesli prawda 1 1 Cytuj
Konsolite 587 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 43 minuty temu, Bzduras napisał(a): @Konsolite mam Cię na oku kolego that`s cute Zobaczymy się po przeczytaniu 1 Cytuj
K.Adamus 705 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 1 godzinę temu, Pix napisał(a): Ale czyżby bez żadnego większego tekstu Adamusa? Szkoda, ale w sumie jemu też się przerwa należy. Coś tam szkroblem bardziej eksperymentalnego, ale - jak wspomniał Prezes - tylko trzy strony. Taka zwarta forma potrafi odświeżyć głowę. ale spokojnie, na marcowy i kwietniowy numer (tak, teksty już praktycznie skończone XD) będą piecio-szesciostronicowe formy. Logistyka dnia codziennego wymagała trochę reorganizacji 1 1 Cytuj
Nomen dubium 8 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Teraz, LeifErikson napisał(a): The Thing - pamiętam jak grając w to z kumplem za dzieciaka prawie zeszliśmy ze strachu. Mówisz poważnie?... Przecież ta gierka nie jest w ogóle straszna tylko raczej zabawna, wszystkie potwory spierdzielają przed graczem w podskokach, gdy tylko się je potraktuje miotaczem ognia - zero klimatu zaszczucia i zagrożenia, grając w to operator joypada czuje się jak nietykalny mocarz, a nie ofiara walcząca o przetrwanie. P.S. Co do zawartości magazynu, to "szacun" że komukolwiek chce się obcować z dreamcastowym wydaniem Wielkiej Kradzieży Aut; trzeba być doprawdy nie lada twardzielem, żeby zdzierżyć ten frejmrejt oscylujący średnio w okolicach 15 kl./sek. a tak przy okazji, czekam na dreamcastowy port zjadającego na śniadanie GTA3 pod względem jakości oprawy True Crime: NYC, przewidywana ultrapłynność na poziomie 5 fps'ów. Edytowane 17 godzin temu przez Nomen dubium Cytuj
Pix 1 028 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Przy wszystkich ocenach Pana Konsolajte powinno być "To zależy/10". Mam nadzieję, że chłopak dostał chociaż pełną stronę na reckę. 1 Cytuj
łom 2 088 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu @Roger Ściera coś napisał do tego numeru czy jego felieton został przełożony na bliżej nieokreśloną przyszłość? Cytuj
Konsolite 587 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 36 minut temu, Pix napisał(a): Przy wszystkich ocenach Pana Konsolajte powinno być "To zależy/10". Bo ocena zależy od wielu czynników 36 minut temu, Pix napisał(a): Mam nadzieję, że chłopak dostał chociaż pełną stronę na reckę. nope, trochę mniej niż 1/1 Cytuj
Mari4n 541 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu FF6 od Kubicy to będzie samo gęste. GTA3 na DC za to niespodzianką numeru. Cytuj
oFi 2 539 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Cytat Final Fantasy VI – ta najważniejsza The Thing – historia marki Już sobie upatrzyłem artykuły, które z pewnością mogę nazwać Szmatławc - sellerami Cytuj
Plugawy 3 726 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Okładka bardzo dobra chociaż ten żółty plus w prawym dolnym to tak średnio bym powiedział. Cytuj
grzybiarz 10 351 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Offtop: kupuję se gierki na switcha - nigdy nie miałem i nie mam tej konsoli. No i przed premierą switcha 2 przydałby się taki artykuł - przegląd gier, najlepszy platformer 3D, 2D, co warto ograć i takie tam. W sumie kompatybilność ma być wsteczna, więc można powspominać starocie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi