Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Założyłem konto tylko po to, aby wytknąć, że opis 56 pozycji w 100 top gier, czyli Xenoblade Chronicles X, jest błędny. Opisaliście tło fabularne Xenoblade Chrinicles (bez X). Ktos jeszcze zwrocil na to uwage czy tylko ja w Polsce w to gralem na switchu?:P Tak poza tym, dziękuję za kolejny numer szmatławca :) lecę dalej czytać

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Madaf napisał(a):

Założyłem konto tylko po to, aby wytknąć, że opis 56 pozycji w 100 top gier, czyli Xenoblade Chronicles X, jest błędny. Opisaliście tło fabularne Xenoblade Chrinicles (bez X). Ktos jeszcze zwrocil na to uwage czy tylko ja w Polsce w to gralem na switchu?:P Tak poza tym, dziękuję za kolejny numer szmatławca :) lecę dalej czytać

Drugi fan Zenoblejdów melduje się! „Iksa” recenzowałem nawet na Wii U :blink:

Więc jako połowa fanklubu przepraszam za cudzy błąd drugą połowę.

Edytowane przez Piechota
Opublikowano (edytowane)
13 minutes ago, Piechota said:

Drugi fan Zenoblejdów melduje się! „Iksa” recenzowałem nawet na Wii U :blink:

Więc jako połowa fanklubu przepraszam za cudzy błąd drugą połowę.

Cieszę się, że nie jestem sam. Przeprosiny przyjęte! Pozdrawiam serdecznie:)

Edytowane przez Madaf
Opublikowano

Kiedyś to X'a dojdę, nie musicie mi przypominać co 10 lat.

W sumie całą serię mam, ze względu na genialnego Xenogearsa, ale do dzisiaj przez 20 lat nie potrafię się zmusić, żeby skończyć pierwszą Xenosagę. A chcę iść po kolei.

• Haha 1
Opublikowano

Skończyłem czytać "Zrozumieć gry wideo" autorstwa Mazziego i przyznam szczerze, że bardzo mi się spodobał pomysł opublikowania najlepszych recenzji studenciaków z Japonii w którymś z numerów PE. Brzmi egzotycznie, może nawet absurdalnie, ale sama idea ma sporo uroku. Oto do ostatniego papierowego miesięcznika growego, który jest wydawany gdzieś w Europie Wschodniej trafiają teksty młodych Japończyków (w przyszłości być może twórców gier wideo!) z drugiego końca świata. Trzymam kciuki, żeby pomysł wypalił. 

• Plusik 5
Opublikowano

Ta, dopiero teraz przerzuciłem stronę dalej :beka:

W każdym razie baaardzo fajny pomysł. Oby więcej takich rzeczy w PE. I gratulacje dla Mazziego. Życie tego pana naprawdę zawsze mi imponowało. Widać, że inteligentny, ambitny chłopak. 

• Haha 3
Opublikowano

To co, poza europa to będzie wydawany również PE w kanji? To by było coś :obama:

Żarty o pierdzeniu hiva przyjęły by się tam od razu jako coś normalnego :notbad:

• Haha 1
Opublikowano

Dziękuję jak zawsze za recenzję numeru, wielki szacunek, że Ci się chcę. Powtarzać się nie będę, ale ten typ zaangażowania buduje.

Co do liminalnych i CDA to faktycznie ciekawe, bo tekst powstał kilka dobrych miesięcy temu i trochę przeleżał u Rogera w zamrażarce. Ja - z różnych przyczyn, spokojnie, raczej tych z gatunku dobrych - musiałem zrobić sobie miesiąc przerwy ;)

A tego typu krótsze teksty będą się pewnie pojawiać, bo podoba mi się też taka bardziej zwarta forma, Komodo mnie przekonał przy PS3. Ale najbliższe... (czekaj, licze) trzy to klasyczne 5-6 str kobyły, więc luz :D

Do zobaczenia za miesiąc!

• Lubię! 1
Opublikowano

No, ileż można czekać? Pięknie dziękuję, panie Kmiocie! Za „jaskółkę” skarci mnie Roger. I tak. Ćwiczę pisanie niemal nieustannie. A wiesz czego się boję? Że wpadnę w sidła nadmiernego myślenia. Więc po prostu będę robić swoje nadal. 

• Lubię! 1
Opublikowano

@Kmiot, dzięki za kolejną reckę :) Co do niektórych tematów:

a) spis treści - tak, lekka zmiana, bo były sugestie o ten alfabetyczny spis gier, stąd to wydzieliliśmy, aby było czytelniej. Gorzej będzie jesienią, ale coś się pomyśli, bo upchnąć tam 50 gier to ciężary :)

b) loga gier - w tym numerze recki przechodzą jeszcze mały lift, ale fakt, że przy niektórych logach ciężko przeskoczyć ich czytelność, bo same w sobie dość zakręcone.

c) HP - aaa bo mi Roger na koniec kazał HP napisać i pierwsza fota pod ręką; w najbliższym numerze obiecuję poprawę! Chociaż umówmy się - ja to taki fotogeniczny, że ostatnie zdjęcia to jeszcze z komunii.

d) Głos - no namieszałeś! Już gotowy był, ale niech Ci będzie - coś tam się poupychało i tradycyjny Kącik Kmiota dla potomnych dorzucony. 

• Dzięki 1
Opublikowano
14 godzin temu, Kmiot napisał(a):

46 gier z zestawienia 2024 nie ukazało się w 2024 roku.

28 gier pojawiło się zarówno w zestawieniu na 2024 i na 2025 rok.

3 gry z zeszłorocznego zestawienia ukazały się w 2024, ale PE ich nie zrecenzowało

Nie gadaj że wyjąłeś stare extrimy i porównywałes daty według gamefaqs? I że jeszcze nie zostały zrecenzowane trzy gry? Tytaniczna praca. 

14 godzin temu, Kmiot napisał(a):

w grze nie ma Ma Chao, Huang Zhonga, Wei Yana, czy Lu Xuna”. Doprawdy wielka to strata, nie kupię gry. To znaczy dla kogoś to może deal breaker, ale na pewno nie dla większości czytelników. Kali potrafi to ciągnąć przez akapit, albo dwa i stawia czytelnika w pozycji eksperta, który przecież wie jakie znaczenie miała utrata zamku Xiapi przez Lu Bu na rzecz Cao Cao

:Coolface: