Skocz do zawartości

Pomysły na gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawe jakby wyszło to na playtestach prototypu, czy by zażarło i nie było ostatecznie męczące na dłuższą metę, ale pomysły supko :)

Ja to zawsze chciałem zrobić remake Call of Cthulhu: Prisoner of Ice :cool:

• Plusik 1
Opublikowano

To są dobre pomysły i jakościowe concepty, więc jeżeli rzeczywiście marzysz o gamedevie to może lepiej nie puszczaj ich wolno na forum tylko zbuduj portfolio i porozsyłaj po polskich firmach. Albo zacznij coś prototypować na własną rękę. Znamy przecież przypadki hitowych indyków stworzonych przez jedną osobę (oczywiście wymagane są kompromisy np. graficzne).

Tak czy siak, dzięki że się tym podzieliłeś. Grałbym.

• Lubię! 1
Opublikowano
4 minuty temu, jimmy napisał(a):

To są dobre pomysły i jakościowe concepty, więc jeżeli rzeczywiście marzysz o gamedevie to może lepiej nie puszczaj ich wolno na forum tylko zbuduj portfolio i porozsyłaj po polskich firmach. Albo zacznij coś prototypować na własną rękę. Znamy przecież przypadki hitowych indyków stworzonych przez jedną osobę (oczywiście wymagane są kompromisy np. graficzne).

Tak czy siak, dzięki że się tym podzieliłeś. Grałbym.

Dzięki. Nie mam jednak głowy do programowania, a jedyne moje umiejętności to wymyślanie pomysłów, które gameplayowo mogłyby działać i skromne skille artystyczne.

Sam w życiu bym nie dał rady, nie mam tyle samozaparcia. Marzy mi się praca w zespole growych zapaleńców, ale kto przyjmie takiego zielonego człowieka?

Rzucam na forum, bo jakoś mi przykro, żeby to leżało wyłącznie u mnie w głowie. Może Nintendo zrobi z tego kiedyś jakiegoś fajnego Mariana. :D

Opublikowano (edytowane)

Gra o Chrystusie ze swoją niewiastą? Day1! Moim zdaniem genialny pomysł. Sam kiedyś za bajtla stworzyłem grę planszową komandosi, graliśmy z kumplami xD, a w edytorze LBP2 stworzyłem Connect Four na 1 i 2P z trzema poziomami trudności, z tego co pamiętam na każdego playera wychodziło 168 kombinacji na wygraną x4 kółka, 3 miesiące to tworzyłem!

Ubolewam, że jeszcze żaden indie beaten-up mnie nie wciągnął, bo żółwie to nudne gówno, a dlaczego? Dlatego, że wszystkie są tworzone na starą modłę, zamiast zrobić to tak, jak twórcy Celeste, jeśli chodzi o platformery, czy twórcy Huntdowna, jeśli chodzi o run and gun. Tak, śmiem twierdzić, że nie ma na rynku beaten-upa tej jakości, co największe sztosy w innych gatunkach, jak wyżej wymienione, czy choćby Hollow Knight. Nie przepadam za beaten-upami, gdzie wyskakują dziesiątki oponentów, których trzeba napier… nie wiadomo ile. Kiedyś zagrywałem się w wozie drzymały w Vandettę, w której byłem kozakiem. Co mi się podobało? Że po dwóch szybkich lądowałeś w trumnie, tak jak oponenci.

Pograłbym też w dobre indie stealth 2D w stylu Mark of the Ninja, odpicowany MGS lub SC w 2D? Pomarzyć można, heh. Gdybym umiał w developing to stworzyłbym stealth 2D, których na rynku brak, a taki MOTN pokazał, że da się to fajnie zrobić.

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano

Stary, jakbyś posiedział chwile w silnikach Unity/Unreal to taką gra jest do zrobienia w krótkim czasie z fajną fizyką. Grafiką się nie przejmuj, ale jakbyś ogarnął sobie fizykę tych konceptów co zaprezentowałeś to już bliżej niż dalej do sukcesu.

IMO faceta był zrobił bardziej w stylu księcia z dwójki/trójki - bardziej ludzki. 

Jak narysowałeś te założenia gameplayowe? Tablet graficzny?

• Plusik 1
Opublikowano

5 godzin temu, oFi napisał(a):

Jak narysowałeś te założenia gameplayowe? Tablet graficzny?

Działam sobie w ProCreate na iPadzie. Od czasu do czasu wrzucam też potworki inspirowane Silent Hillem do tematu "Arty Forumiarzy".

• Dzięki 1