zdrowywariat 521 Opublikowano wczoraj o 01:13 Autor Opublikowano wczoraj o 01:13 (edytowane) Ta gra jest piękna, momentami urzeka swoją prostotą: Spoiler Ten moment z nutką w tle… i jeszcze ta nutka: Edytowane wczoraj o 04:01 przez zdrowywariat 1 Cytuj
oFi 2 565 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 13 godzin temu, zdrowywariat napisał(a): Ta gra jest piękna, momentami urzeka swoją prostotą: Pokaż ukrytą zawartość Ten moment z nutką w tle… i jeszcze ta nutka: Dodałem do WH. Mam nadzieję ze mnie nie oszukasz tymi peanami i będę miał taką samą ekscytacje co Ty Spoiler Cytuj
zdrowywariat 521 Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) 41 minut temu, oFi napisał(a): Dodałem do WH. Mam nadzieję ze mnie nie oszukasz tymi peanami i będę miał taką samą ekscytacje co Ty Ukryj zawartość Raczej nie, ale pozostaje jeszcze kwestia gustu, przecież są tu osoby na forum, którym nie spodobało się na przykład wybitne moim zdaniem Celeste, a przykładów można mnożyć. Na pewno nie zawiedziesz się na story, które jest mocnym punktem gry, na soundtracku i wbrew opiniom niektórych tu na grafice. Obejrzałem kilka recek + przeczyłem trochę opinii userów, zanim grę zakupiłem. Nikt nie narzekał na te 3 aspekty, wszyscy chwalą, że gra wygląda pięknie, brzmi pięknie, a story angażuje. Główne zarzuty do gry, jakie znalazłem: - wysoki poziom trudności (checkpointy są GĘSTO rozmieszczone) - ale pierwsi dwaj bossowie są za łatwi - dla niektórych trochę backtracking (są teleporty, przynajmniej jeden na biom) - biedne nagrody za sidequesty (czyli jak w większości gier) Gra mnie też wyrzuciła do menu, czy się zawiesiła ze 3 razy, średnio raz na 2h, wczytanie od nowa trwa kilkanaście sekund, więc jakoś specjalnie tego nie odczułem, dla mnie to żaden minus, choć patch by się przydał. Powtórzę jeszcze raz… story jest zajebiste, brutalne, wielowątkowe, postacie fajnie napisane, a dialogi interesujące. Edytowane 14 godzin temu przez zdrowywariat 1 Cytuj
zdrowywariat 521 Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Sorry, are targają mną emocje, jestem po drugim bossie, ta gra to sztos 10 na 10, aspiruje do miana najlepszej metroidvani w jaką grałem: “Now that the Switch version Laika: Aged Through Blood has finally arrived, it can finally join Hollow Knight, Animal Well, and Blasphemous II as a true modern classic in the Metroidvania genre. The premise and gameplay are like no other, seamlessly combining motocross gameplay with badass bullet-time shootouts that constantly feels satisfying. Chuck in one of the best soundtracks we've heard in years and maybe iron out the remaining performance hiccups, and Laika could well be an early contender for Switch GOTY 2025.” https://www.nintendolife.com/reviews/switch-eshop/laika-aged-through-blood - Superb motocross gameplay mixed with Metroidvania mechanics - Brutal combat encounters - A tragic story alleviated by hilarious characters - Soundtrack is one of the best we've heard in years - Provides a hefty yet satisfying challenge... - ...though some may not like its difficulty - A few minor performance issues persist Dawno się tak nie jarałem grą. Nie ma błądzenia, w logach wszystko jest, gdzie pojechać. I balans jest znakomity, poziom trudności rośnie sobie jednym tempem, drugi boss był już trochę trudniejszy, a bossy są pomysłowe. Grafika ma swój styl, potrafi zauroczyć, jest aż 13 biomów, niesamowite, że co przejedziesz kawałek to coś innego, design robi robotę, co chwilę jakieś nowe postacie się napotyka - świetnie zaprojektowane dodam, niebo przybiera wszystkie kolory: Spoiler Wystarczy poczytać opinie userów: ”From the moment I picked this game up I knew how good it was. This is the best game I have ever played. The mechanics are very fun, and even after 60 hours of gameplay I still have fun playing. The music is phenomenal, always fitting the style and mood of the game. The hand-drawn art of the game is very beautiful in and of itself, but also shows the incredible amounts of work, care, and attention to detail that the developers put into the game. The story was gripping and rough, which falls within the taste of many of today’s gamers, and will never fail to make you cry. Couldn’t recommend more, obvious 10/10.” <3 Edytowane 4 godziny temu przez zdrowywariat 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi