Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Albo przegapiłem coś w spisie treści, albo jednak recka TR 4 - 6 Remastered (BTW, poniżej 8- mi tu nie schodzić!) nie będzie wzbogacona o retroreckę starej wersji Anielicy Ciemności? Buuuuu!

Co do tych złych zakończeń, ciężko nie pomyśleć w pierwszym odruchu o SH1 i jego Bad Endingu, ciekawe tak swoją drogą czy ktokolwiek ogrywając tę perełkę bez solucji za młodu (co ja gadam... kto by w ogóle rozwiązał bez opisu przejścia te wszystkie zagadki?) uzyskał przy pierwszym podejściu jakikolwiek inny finał niż właśnie Bad, oczywiście bez plusa.

Opublikowano

Wjechała dzisiaj świeżutka dostawa, przepakowane i po południu w świat (Patronite, prenumeraty InPost, zamówienia z Allegro i sklepu). 

image.jpeg

• Plusik 5
  • Lubię! 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Shen napisał(a):

Myślałem, że Czezky wysłał Suikoden a to tylko PE:rayos:

Ta sama sytuacja. Już widziałem w myślach, że jutro będzie Suikoden grany, a tu tylko PE (bez obrazy)

• Haha 1
  • Smutny 1
Opublikowano

Chyba bardzo dobry numer. 
Przejrzałem od deski do deski.

14 godzin temu, Nomen dubium napisał(a):

Albo przegapiłem coś w spisie treści, albo jednak recka TR 4 - 6 Remastered (BTW, poniżej 8- mi tu nie schodzić!) nie będzie wzbogacona o retroreckę starej wersji Anielicy Ciemności? Buuuuu!

Nie obiecaliśmy, hejże! Odświeżyłem w tym czasie jedynkę (po raz pierwszy z dodatkiem!), do Anielicy jeszcze długa droga. Ale będę pamiętał, że ktoś na taki tekst czeka :) 

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, Piechota napisał(a):

Chyba bardzo dobry numer. 
Przejrzałem od deski do deski.

Nie obiecaliśmy, hejże! Odświeżyłem w tym czasie jedynkę (po raz pierwszy z dodatkiem!), do Anielicy jeszcze długa droga. Ale będę pamiętał, że ktoś na taki tekst czeka :) 

Czekam to ja na sześciostronicowy masterpiece w stylu tekstu o Fatal Frame. Wiem, że masz sporo na głowie, ale mam nadzieję, że chociaż na jeden taki tekst w 2025 znajdziesz czas.

• Lubię! 1
Opublikowano
12 minut temu, Piechota napisał(a):

Noł problem szefie, na takie złoto mogę poczekać nawet i pół roku (mówię pół roku tak przy założeniu, że utrzymasz dotychczasowe tempo zaliczając po jednym Tombie miesięcznie) i tak, wiem że nikt nic nie obiecywał, lecz tak po cichutku miałem nadzieję, że jest jakaś szansa na łączoną reckę za sprawą premiery tych rimasterów.

• Plusik 1
Opublikowano
13 minut temu, Pix napisał(a):

Czekam to ja na sześciostronicowy masterpiece w stylu tekstu o Fatal Frame. Wiem, że masz sporo na głowie, ale mam nadzieję, że chociaż na jeden taki tekst w 2025 znajdziesz czas.

Fatal Frame to był ewenement, nikt z nas nie spodziewał się, że idzie tam wykopać taką historię. Ale w takim razie obiecuję jakiś duży tekst retrohorrorowy na Halloween! Tylko jakiej serii jeszcze tak nie zbadaliśmy..?

• Lubię! 1
Opublikowano
24 minuty temu, Piechota napisał(a):

Fatal Frame to był ewenement, nikt z nas nie spodziewał się, że idzie tam wykopać taką historię. Ale w takim razie obiecuję jakiś duży tekst retrohorrorowy na Halloween! Tylko jakiej serii jeszcze tak nie zbadaliśmy..?

Z serią może być problem, ale może jakieś pojedyncze strzały? Ciężka sprawa.

Co prawda to nie horror i bardziej pewnie materiał na retrorecenzję, ale mam nadzieję, że ktoś kiedyś podejmie w ikstrimie temat Mizzurna Falls. Zawsze mnie fascynował ten niszowy, ale w wielu kręgach kultowy tytuł, z klimatem w stylu Twin Peaks od Mistrza Davida Lyncha. 

• Plusik 1
Opublikowano

E-wydanie nowego numeru powinno już być u wszystkich na kontach w ramach prenumeraty. Przyjemnej lektury! 

A od jutra numer w sprzedaży stacjonarnej :) 

Opublikowano
21 godzin temu, Nomen dubium napisał(a):

Noł problem szefie, na takie złoto mogę poczekać nawet i pół roku (mówię pół roku tak przy założeniu, że utrzymasz dotychczasowe tempo zaliczając po jednym Tombie miesięcznie) i tak, wiem że nikt nic nie obiecywał, lecz tak po cichutku miałem nadzieję, że jest jakaś szansa na łączoną reckę za sprawą premiery tych rimasterów.

Na pewno nie utrzymam tego tempa, uczciwie wyznam :D Plus szalenie interesują mnie również przenośne odsłony, bo w nich też jest potencjał na tekst. Pożyjem, zobaczym, popiszem! Niemniej przyjdzie ten czas, że dlanomenodubiumoretrorecenzja trafi do pisma xD