oFi 2 596 Opublikowano czwartek o 08:53 Opublikowano czwartek o 08:53 330-sty numer wylądował i u mnie. Kontrolny wdech zapachu ze środka magazynu zaliczony to można zabierać się do lektury. 1 Cytuj
Ken Adams 370 Opublikowano czwartek o 09:16 Opublikowano czwartek o 09:16 Grafika w recenzjach na + Powrot staroszkolnego klimatu, jesli mozna to tak nazwac Cytuj
TomciooPL 27 Opublikowano czwartek o 09:27 Opublikowano czwartek o 09:27 No i przez Was napaliłem się, że dzisiaj mój egzemplarz będzie w skrzynce. Cytuj
LeifErikson 1 146 Opublikowano czwartek o 13:50 Opublikowano czwartek o 13:50 Sporo w tym numerze fontu RDR... Cytuj
MYSZa7 9 021 Opublikowano czwartek o 13:54 Opublikowano czwartek o 13:54 2 minuty temu, LeifErikson napisał(a): Sporo w tym numerze fontu RDR... Już kiedyś pisałem, że ten font jest nadużywany. Romek kupił licencję i teraz wszędzie go używa. Cytuj
Ken Adams 370 Opublikowano czwartek o 14:31 Opublikowano czwartek o 14:31 Lol RDR font trafnie wskazane! To mi przypomina, ze przeciez w tym roku ogrywalem erdeerke na switchu i zeby cos przeczytac tam to robilem zrzut ekranu a nastepnie powiekszalem fotke celem dojrzenia co tam tworca gierki chcial do mnie napisac Rzeczywiscie podobne literki Gdyby PSX Extreme pracowalo dla rzadu toby sie ich podj*balo uprzejmie i szybko sprawa zostalaby rozwiazana A tak to coz. Jest jak jest. 2 Cytuj
oFi 2 596 Opublikowano czwartek o 15:18 Opublikowano czwartek o 15:18 Pierwsze pół szmatława praktycznie łyknięte, dużo fajnych recenzji mniejszych gierek. Doceniam dodanie do jednej oceny gry podpisu "beta". Mily akcent i łatwo się będzie mogło sie połapać przy wracaniu do tych materiałów, że recka nie była robiona na pełniaku. Cytuj
Perez 2 079 Opublikowano czwartek o 16:20 Autor Opublikowano czwartek o 16:20 7 godzin temu, Ken Adams napisał(a): Grafika w recenzjach na + Powrot staroszkolnego klimatu, jesli mozna to tak nazwac Yep, historia zatoczyla kolo. Kombinowalismy z innym ukladem, jednolitym tlem, ale jednak w tej wersji jest wiecej opcji na elastyczne podejscie czy to w samym ulozeniu tekstu, czy - co zwlaszcza widoczne - aplach. Tak ze jest znacznie bardziej roznorodnie. Cytuj
PiotrekP 2 130 Opublikowano czwartek o 16:51 Opublikowano czwartek o 16:51 @oFi przecież charakterystycznego, cudnego zapachu już dawno nie ma. Co ty chces tam wąchać? Cytuj
sadiker 90 Opublikowano czwartek o 16:57 Opublikowano czwartek o 16:57 No to jeszcze ja. Świetny numer, obwąchałem od deski do deski. 1 Cytuj
Nomen dubium 10 Opublikowano czwartek o 18:16 Opublikowano czwartek o 18:16 (edytowane) W dniu 5.03.2025 o 14:04, Piechota napisał(a): Na pewno nie utrzymam tego tempa, uczciwie wyznam Plus szalenie interesują mnie również przenośne odsłony, bo w nich też jest potencjał na tekst. Pożyjem, zobaczym, popiszem! Niemniej przyjdzie ten czas, że dlanomenodubiumoretrorecenzja trafi do pisma xD Dooobra, wyczuwam pismo nosem i nie będę nadmiernie wymagający; tak wstępnie na brudno umówmy się, żeby ta recka trafiła do magazynu za ok. rok, dopuszczalne odchylenie plus minus 3 miesiące, to tak w ramach nawiązania do rozkładów jazdy autobusów i ich dopuszczalnych 3 - minutowych odchyleń... No, i niższej noty niż 8= oficjalnie nie zniesę! Gdyby, o zgrozo, naszła Cię ochota na wystawienie niższej, zaniechaj tych niecnych zamiarów biorąc pod uwagę, jak bardzo byłem tolerancyjny w kwestii czasu oczekiwania na realizację zamówienia, no! Edytowane czwartek o 18:19 przez Nomen dubium 1 Cytuj
oFi 2 596 Opublikowano czwartek o 20:28 Opublikowano czwartek o 20:28 3 godziny temu, PiotrekP napisał(a): @oFi przecież charakterystycznego, cudnego zapachu już dawno nie ma. Co ty chces tam wąchać? Ja mam zawsze po otwarciu ten zapach jak wyjmuję z koszulki. Po chwili jednak wietrzeje więc polecam wąchać OD RAZU. 1 Cytuj
sadiker 90 Opublikowano piątek o 06:07 Opublikowano piątek o 06:07 Tylko pół strony na Never 7 i Ever 17? Toż to zbrodnia. Jak Aysnel się zaczął rozpędzać w recenzji to zaraz musiał hamować. No i z ceną ostro pojechali, zwłaszcza ze Ever 17 jest oparta na remaku z Xbox 360(oryginalni twórcy nie byli w niego zaangażowani), który jest znienawidzony przez fanów przez niepotrzebne zmiany w fabule. Cytuj
Enepsignos 15 Opublikowano piątek o 13:43 Opublikowano piątek o 13:43 (edytowane) 7 godzin temu, sadiker napisał(a): Tylko pół strony na Never 7 i Ever 17? Toż to zbrodnia. Jak Aysnel się zaczął rozpędzać w recenzji to zaraz musiał hamować. No i z ceną ostro pojechali, zwłaszcza ze Ever 17 jest oparta na remaku z Xbox 360(oryginalni twórcy nie byli w niego zaangażowani), który jest znienawidzony przez fanów przez niepotrzebne zmiany w fabule. No niestety też chciałbym więcej napisać, bo naprawdę zasługują. Jakbym dostał więcej czasu antenowego byłoby lepiej no ale magazyn się nie rozciągnie, zwłaszcza że japońszczyzna w Polsce tłumów nie porywa. Szkoda. Edytowane piątek o 13:44 przez Enepsignos Cytuj
Ukukuki 7 545 Opublikowano piątek o 21:02 Opublikowano piątek o 21:02 Miło poczytać swoje wrażenia z ukończonej gry w czasopiśmie. 2 1 Cytuj
Perez 2 079 Opublikowano piątek o 21:15 Autor Opublikowano piątek o 21:15 12 minut temu, Ukukuki napisał(a): Miło poczytać swoje wrażenia z ukończonej gry w czasopiśmie. Polecam się na przyszłość. Przelew dotarł zgodnie z ustaleniami. Dzięki! 1 3 Cytuj
Danny85 1 Opublikowano sobota o 19:15 Opublikowano sobota o 19:15 Czy w nowym numerze jest relacja o zwiastunie Nintendo switch 2? 1 Cytuj
oFi 2 596 Opublikowano wczoraj o 11:25 Opublikowano wczoraj o 11:25 Hejka, Szybki przegląd ode mnie, bo gazetka trzyma wciąż poziom i nie chce sobie tej pięknej buzi rozpaćkać o chodnik jak wiele innych konkurentów dawno już ze sobą zrobiło. Z plotek na mieście jest wręcz przeciwnie więc kibicuje tej marce by rozwijała się równolegle w intrenecie oraz na innych rejonach globu jak kiedyś do tego dojdzie (druga redakcja w Londynie? Czemu nie, sky is the limit czy coś). Temat przewodni tego numeru to Cytat EKSKLUZYWNIE TO JUŻ BYŁO Żebyś wiedział Roger, żebyś wiedział.... Lecim po tematach, bo kawka stygnie a sedes pomału wzywa: Ściera gdzie twój temat? Szukałem pod lampą ultrafioletową nawet i nic nie znalazłem. Może to Ty przez te wszystkie lata byłeś Anonimem? Śledztwo wciąż trwa... Japan Moszi Moszi - ciekawostki od lokalsa zawsze dają duża dawkę wiedzy, która później mogę się dzielić miedzy bliskimi. Często mnie pytają "Skąd to wszystko wiesz? - Mam znajomego z Hokaido " Dzień dobry Polski Dev - Chernobylite 2 to sukces jeśli chodzi o budżet jaki udało się The Farm 51 uzbierać po tylu latach. Zapowiedzi i oczywiście moje ulubione grafiki jak zwykle powodują uśmiech pod wąsem. Żarty o cycuniach? Jeszcze jak Diablo Bager - mam nadzieje, że im nie wypierdziałeś za bardzo tego fotela, bo wygląda GIGA niewygodnie. Od razu po recenzji bym im odesłał To nie jest kraj dla starych ludzi exów - ciężko się czytało ten tekst ale nie z powodu jego konstrukcji tylko dlatego, że przeczytałem coś o czym już wiem i zrobiło mi się smutno. Xbox wydawcą? Sony na PC? Wielkie korpo szukają bezpiecznych źródeł finansowania i czasem wydadzą jednego exa na rok od niechcenia. Jeszcze dojdzie do tego, że Sony będzie kupować mieszkania lub całe osiedla, bo to się aktualnie najbardziej opłaca robić.... Kolejny assasyn, kolejny elden ring....a gdyby był kolejny metal gear i kolejny bloodborne? Od razu cieplej na serduszku Gry mobilne - tak bardzo się rozwija ale w krajach azjatyckich (korea / chiny). Ale nie ma co psioczyć, bo dzięki nim powstał Stellar Blade z pieniązków ludzi, którzy kupowali paczki w Goddess of Victory: Nikke. A jeszcze dodam, że marzy mi się powrót Wiedzmina mobilnego, który CDP ubił po roku egzystowania. Szkoda, gra miała potencjał i wydaje się. że firma Spokko nie dostała finansowania na kolejne sezony. Telefony do grania? Wystarczy wejść na ranking benchmarku antutu i zawsze ma się aktualne dane o performancie sprzętu. Swoją drogą - wszystkie nowe smartphony z tymi więlkimi wyspami wyglądają obrzydliwie Zakupy na Akihabarze - jak chcesz mieć wszystko co marzysz to nie wiem czy wystarczy wór pieniędzy. Figurki z Waifu ze spódniczkami i majtami? Jak ja bym się wytłumaczył z tego w domu Headshot - jak zwykle w punkt chłopaki, dzięki za przemyślenia. Monster hunter wilds - oj bardzo nie moje klimaty, ale recka ciekawa nawet dla sceptyków tytułu Avoved - ocena 8 to chyba spore nadużycie według wszystkiego co zostało powiedziane o tej grze. Ale ja nie grałem ( i nie zamierzam) więc szanuje każdy punkt widzenia. Z tekstu wynika, że konstrukcja świata i questów Ci się podobała Zax ale co do technikaliów już nie jestem pewien. Majima na Hawajach - przeczytałem i zgadzam się, ale osobiście hajp mi opadł na tą grę. Czemu? Za dużo tutaj szaleństw z innej bajki. Chyba wolałem szaleństwo Majimy w standardowej formie Yakuzowskiej. Tomb Raider IV/V/VI remastered - czekałem na twoje odczucia Grabarczyk i muszę się zgodzić z wieloma kwestiami - lenistwo przy szóstej odsłonie to kryminał. Nie godzi się. Ale czwóreczka z tego co słyszałem to najlepsza część serii i dobrze się zestarzała (bo już jej nie pamiętam, chyba tylko muzyka mi została w pamięci). Muszę tutaj pochwalić Pana Aysnel'a - granie w crapy z dodatkowym przelaniem swoich myśli na papier to spore wyzwanie. Chyba by mi się nie chciało na starość, ale twoje wypociny na oceny pięć i poniżej zawsze chętnie czytam. Oczywiście o was Panowie SoQ i Konsolite również pamiętam, ale Aysnel zauważyłem męczy się z tymi grami najwięcej. Guns of Fury - Zdrowywariat (forumkowy recenzent indyczych dań) już dał nam do zrozumienia, że trzeba tą gre wrzucić na wish listę i Majk tylko potwierdził, że trzeba PODWÓJNIE to zrobić. Sims 25 aniversary - gra jest w stanie KRYTYCZNYM także ocena to chyba powinno być 1/10 i siadanie na butelce przez cały zarząd EA. Raypunk - szkoda, że umarł. Artykuł wyczerpał temat co mnie cieszy. Adamus dobrze odrobiona praca domowa, będzie pasek na świadectwie. Nieszczęśliwe zakończenia - kiedyś to było, jak trzeba było coś pozbierać, albo wsadzić nos w każdy zakątek by mieć fajne zakończenie. Teraz same dialogi to robią? Wolałem stary model prowadzenia narracji zakończeń (silent hill 2 chyba robił to najlepiej). Frutiger aero - plażowa piłka Doa z fizyką arubzów? Pamiętam, że trzeba było grać w to po nocach jak rodzice nie patrzyli. Art style Mirrors edge to Frutiger aero? Na pewno miała wiele kontrastów ale nie jestem pewien czy zaliczył bym ją akurat do tego. Silver gaming - hehe, no Panowie - za 10 lat to będzie największe community w kraju jak tam wszyscy trafimy xD Szmatławiec będzie musiał być przemianowany na PSX Silver Extreme Branża gier oszalała (ZAX) - czy ja wiem? Ci artyści i developerzy powinni mieć zakaz używania social mediów, bo duża część z nich to napompowane bufony, które nie radzą sobie z krytyką i łatwo im wylać swoje żale na ludzi, którzy im zrobią Console Wars w komentarzach. Głęboka Czerń (Walkiewicz) - powrót slaszerów na stałę? Chciałbym, ale to musiało by się więcej marek zerwać ze smyczy poza Ninja Gaidenem i Onimuszą. Trzy w jednym (Mielu) - dzięki za prywatę, zawsze lubię ciekawe historię z życia powiązane z branżą. Czekam na więcej. Korporacje iDEI (Marcellus) - ciężki temat DEI. Nie będę sie odnosił, bo mam nadzieje, że umrze to samo przez brak atencji ze strony graczy (a wszystko na to wskazuje). Nic nadaremno (Piechota) - mocny tekst walący w same serce. Opis kondycji gier na przestrzeni lat w pigułce - wszystko prawda. Dlatego gram aktualnie na PS3 w tytuły, które mnie ominęły. Kiedyś robiło się gry inaczej.... Kiedy gra boi się razem z Tobą (Mazzi) - pamiętam ten ryjec Abby - tylko ja myślałem, że ona się brzydzi zabijania czy coś, bo miałem taki moment jak patrzy na trupa z obrzydzeniem. Spoiler Listy - list miesiąca pana marudy nawet mnie rozbawił. Podsumowanie (Roger) - o to jak już zadałeś pytanie na koniec to odpowiem : 10 momentów WOW na obecnej generacji: Ratchet & Clank: Rift Apart - animacja Ratcheta na odrzutowych butach + efekty cząsteczkowe rozwalania przeciwników Astro's playroom - muzyka i mechniki z kulami bawiły mnie przez całą grę - tak miałem WOW na początku Final Fantasy XVI - pierwsza walka Eikonów - szczena mi opada do dziś Outer wilds - gra dostała update do PS5 więc zaliczam jako tą generacje i nie jest remasterem (takie mamy czasy) - a co fajnego? Gra jedyna w swoim rodzaju gameplayowym. Do tego historia to jest WOW WOW WOW także polecam - Kmiot potwierdzi, możecie do niego zadzwonić. Stellar blade - to jak się gibie Eva, finishery, efekty cząsteczkowe, muzyka - szczena opada i do tego majtki. Metro Avakening VR2 - no ja to nawet nie musze się tutaj powtarzać - to trzeba zobaczyć na własne oczy po prostu. Duży tytuł AAA na VR2. 6? To i tak sporo jak na ilość tego co dostaliśmy przez ostatnie 2 lata. Jedyne co mogę zarzucić tej generacji to to, że wiele projektów nie doszło do mety i umarło w piekle developerskim. To tyle. Comiesięczne podziękowania dla prezesa za szybką wysyłkę i mam nadzieję, że redakcja przygotowała Ci tort z okazji roku na tym stanowisku. Wydaje mi sie, że Ci się należy za CAŁOKSZTAŁT włożonej pracy i totalnie innym podejściu do biznesu od Mr. Łapusza. Chyba, że się mylę i był robiony ostry microManagment, zaglądanie w monitory i wrzucanie chłopakom nierealnych deadlinów . Kmiot już was rozliczy z baboli, bo ja nie potrafię. Dzięki za kolejny miesiąc i see you space cowboys w kwietniu 2 1 2 1 1 Cytuj
łom 2 144 Opublikowano wczoraj o 11:40 Opublikowano wczoraj o 11:40 13 minut temu, oFi napisał(a): Ale czwóreczka z tego co słyszałem to najlepsza część serii i dobrze się zestarzała (bo już jej nie pamiętam, chyba tylko muzyka mi została w pamięci). Serio TRIV jest tak wysoko stawiany? Dla mnie o wiele gorsza od poprzednich części ze względu na tylko jedną miejscówkę po której się gania. Cytuj
oFi 2 596 Opublikowano wczoraj o 12:13 Opublikowano wczoraj o 12:13 31 minut temu, łom napisał(a): Serio TRIV jest tak wysoko stawiany? Dla mnie o wiele gorsza od poprzednich części ze względu na tylko jedną miejscówkę po której się gania. Tak było (a przynajmniej tak to zapamiętałem). Lara ma tez chyba wiekszy zakres ruchów i to był peak tej serii na tym silniku. Cytuj
Konsolite 613 Opublikowano wczoraj o 15:16 Opublikowano wczoraj o 15:16 3 godziny temu, oFi napisał(a): Hejka, Szybki przegląd ode mnie, bo gazetka trzyma wciąż poziom i nie chce sobie tej pięknej buzi rozpaćkać o chodnik jak wiele innych konkurentów dawno już ze sobą zrobiło. Z plotek na mieście jest wręcz przeciwnie więc kibicuje tej marce by rozwijała się równolegle w intrenecie oraz na innych rejonach globu jak kiedyś do tego dojdzie (druga redakcja w Londynie? Czemu nie, sky is the limit czy coś). Coś tam, coś tam, danger zone 3 godziny temu, oFi napisał(a): Zakupy na Akihabarze - jak chcesz mieć wszystko co marzysz to nie wiem czy wystarczy wór pieniędzy. Figurki z Waifu ze spódniczkami i majtami? Jak ja bym się wytłumaczył z tego w domu Materiał referencyjny? Inwestycja? Trochę kultury dla domu? Coś wymyślisz jak będziesz musiał, albo ukryjesz w walizce 3 godziny temu, oFi napisał(a): Headshot - jak zwykle w punkt chłopaki, dzięki za przemyślenia. Drobiazg, kolejne niebawem 3 godziny temu, oFi napisał(a): Chyba, że się mylę i był robiony ostry microManagment, zaglądanie w monitory i wrzucanie chłopakom nierealnych deadlinów . To raczej domena Rogera i alternatywnego kalendarza , operującego na sklerozie 3 godziny temu, oFi napisał(a): Kmiot już was rozliczy z baboli, bo ja nie potrafię. Dzięki za kolejny miesiąc i see you space cowboys w kwietniu A już miałem pisać że Kmiotowi konkurencja rośnie Dzięki za pierwszą cegiełkę w podsumowaniu numeru 1 Cytuj
oFi 2 596 Opublikowano wczoraj o 15:37 Opublikowano wczoraj o 15:37 Konkurencja Kmiota brzmi ambitnie, niestety nie potrafię przedstawić rysu psycholgiczno-społecznego w swoich przemyśleniach o was więc czekam razem z wami na główny występ 1 1 Cytuj
Konsolite 613 Opublikowano wczoraj o 16:49 Opublikowano wczoraj o 16:49 Godzinę temu, oFi napisał(a): Konkurencja Kmiota brzmi ambitnie, niestety nie potrafię przedstawić rysu psycholgiczno-społecznego w swoich przemyśleniach o was więc czekam razem z wami na główny występ Trochę więcej wiary w siebie 1 Cytuj
Enepsignos 15 Opublikowano wczoraj o 19:12 Opublikowano wczoraj o 19:12 (edytowane) Muszę tutaj pochwalić Pana Aysnel'a - granie w crapy z dodatkowym przelaniem swoich myśli na papier to spore wyzwanie. Chyba by mi się nie chciało na starość, ale twoje wypociny na oceny pięć i poniżej zawsze chętnie czytam. Oczywiście o was Panowie SoQ i Konsolite również pamiętam, ale Aysnel zauważyłem męczy się z tymi grami najwięcej. Dziękuje @oFi za miłe słowa, fakt bywa to trochę męczące, ale też wzbudza ciekawość. Z drugiej strony czasem słabe gry potrafią mieć swój urok. Czasem nawet na pozór crap może okazać się perełką przy bliższym poznaniu. Największy problem z takimi grami to jednak fakt, że zwykle przeznaczone są na PC, gdzie często mają rację bytu a później przenoszone są na konsole, gdzie po prostu się nie sprawdzają. Np. taki Cuisineer gierka super na Steam Decka czy laptopa ale granie w to na dużym ekranie to chybiony pomysł. Edytowane wczoraj o 19:13 przez Enepsignos 2 Cytuj
SlimShady 3 517 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Trochę dziwnie się czyta recenzje MH w kontekście dopracowania. Może to ta miłość, ślepa, głucha i do domu daleko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi