Perez 2 070 Opublikowano wtorek o 20:48 Opublikowano wtorek o 20:48 Jasna sprawa, że nikt nie oczekuje, iż każde wydawnictwo wszyscy kupią. Ja osobiście max doceniam Wasze wsparcie, Patronite, kupowane specjale, miesięcznik. Jednocześnie też sobie zdaję sprawę, że co za dużo..., dlatego szukamy różnych opcji, chcemy wyjść ze specjalami szerzej, stąd ten Empik, któremu pomysł bardzo się spodobał i zamówili całkiem konkretną pulę PC Extreme. Ale też szukanie innych form i tutaj ten albumo-magazyn ( @KOMODO trzeba jakąś nazwę na to ;)). Wbrew pozorom jest wciąż sporo osób, które interesują się takimi wydawnictwami, tylko kwestia dotarcia do nich. PS Tak naprawdę już wszystkich Was znam po nickach/mailach i notuję w notatniczku, kto co zamówił! Przyjdzie czas rozliczeń i noc "przypadkowych" banów!!! Cytuj
triboy 1 063 Opublikowano wtorek o 21:02 Opublikowano wtorek o 21:02 Nastepny Gamera co będzie z karteczki wyczytywał Cytuj
Perez 2 070 Opublikowano wtorek o 21:09 Opublikowano wtorek o 21:09 6 minut temu, triboy napisał(a): Nastepny Gamera co będzie z karteczki wyczytywał Lepiej - odezwę się do Gamery! Ja będę wyczytywał, a on od razu po sali krążył na kolejnym Extreme Party, to będzie szybciej reagował. 1 Cytuj
Kmiot 14 139 Opublikowano wtorek o 21:37 Opublikowano wtorek o 21:37 Dla mnie sprawa jest jasna. Póki są chęci po stronie autorów i Pereza na różnego rodzaju inicjatywy wydawnicze, jak również póki te projekty nie przynoszą bolesnych strat finansowych, to gdzie wady? Może poza faktem, że Perez znowu będzie musiał trochę przesyłek przygotować, hehe. Kto chce - kupi. Kto czuje przesyt, albo dany temat go nie grzeje - odpuści, odpocznie. Nikt raczej pretensji mieć nie będzie. Ale katalog rośnie. Przy kolejnym specjalu ktoś dorzuci do zamówienia brakujący poprzedni specjal i już dodatkowy profit. 26 minut temu, Perez napisał(a): Ja osobiście max doceniam Wasze wsparcie, Patronite, kupowane specjale, miesięcznik. Biorąc pod uwagę Twoje zaangażowanie, profesjonalizm i kontakt z czytelnikami, jak również inicjatywę, zamiłowanie do gier i pracowitość wielu autorów, to nie żałuję ani jednej wydanej co miesiąc złotówki. Widzę i namacalnie czuję, że moje wsparcie się nie marnuje. Przesyłam buziaki. 3 Cytuj
Shen 10 387 Opublikowano wtorek o 21:52 Autor Opublikowano wtorek o 21:52 56 minut temu, Perez napisał(a): Ja osobiście max doceniam Wasze wsparcie, Patronite, kupowane specjale, miesięcznik. Dużo łatwiej przychodzi wspieranie jak biznes prowadzi ktoś, kto robi to z zaangażowaniem i pasją, a nie alkus, który ma wyjebane w czytelników i pojawił się na forum raz. Perez na każda wiadomość odpisze, mimo zapierdolu. 59 minut temu, Perez napisał(a): Jasna sprawa, że nikt nie oczekuje, iż każde wydawnictwo wszyscy kupią.Jednocześnie też sobie zdaję sprawę, że co za dużo..., dlatego szukamy różnych opcji, chcemy wyjść ze specjalami szerzej, stąd ten Empik, któremu pomysł bardzo się spodobał i zamówili całkiem konkretną pulę PC Extreme. Takie wydawnictwa sprzedają się długoterminowo, sam pisałeś, że ktoś zamówi brakujący numer, dobierze sobie np coś do smarta, szeroki asortyment nie jest zły, o ile masz to gdzie składować. Jestem ciekaw ile tego zejdzie w empiku, bo konkurencja się chyba nie chwali nakładami? Miesięcznik rozumiem idzie na zwroty jak wpada nowy numer i rozliczają się z wami tylko za sprzedane egzemplarze? Jak to będzie wyglądać w przypadku wydań specjalnych? Cytuj
Perez 2 070 Opublikowano środa o 06:42 Opublikowano środa o 06:42 8 godzin temu, Shen napisał(a): Jestem ciekaw ile tego zejdzie w empiku, bo konkurencja się chyba nie chwali nakładami? Miesięcznik rozumiem idzie na zwroty jak wpada nowy numer i rozliczają się z wami tylko za sprzedane egzemplarze? Jak to będzie wyglądać w przypadku wydań specjalnych? Też jestem ciekaw jak Empik wypadnie - zobaczymy w praniu. Natomiast co do rozliczeń: miesięcznik - tu prosta sprawa - działa zasada, że nowy numer wycofuje stary, czyli przykładowo jutro wchodzi nowy, stary znika, ze 2-3 tygodnie trwa rozliczenie i mamy kasę z tych sprzedanych, a niesprzedane idą na zwroty protokolarne, czyli po prostu na przemiał. specjale - tu natomiast plan na sprzedaż 3-miesięczną, ale z opcja przedłużenia na kolejne 3 miesiące, więc może być sytuacja, że będzie w Empiku np. PC Extreme, ale też i SNES; no i tu zwroty fizyczne, czyli po zakończeniu sprzedaży zbierają wszystko i wraca do mnie; o tyle spoko, że to wydania, jakby to ująć, ponadczasowe, więc sprzedają się cały czas; a docelowo, może kiedyś, jest opcja na jakieś zestawy czy coś. To całkiem spoko działało przy Teraz Rock Kolekcji - sprzedaż normalna, zwroty, selekcja (to te numery, które zmacał kuzyn @grzybiarz i już nie nadają się do ponownej sprzedaży ;)), po jakimś czasie znowu do Empiku jako reedycja, sprzedaż, zwroty, selekcja i potem wydawca robił np. dwupaki i znowu Empiki - tak że jest spora szansa, że w dłuższym okresie na lepszych bądź nieco gorszych warunkach, ale trochę tego zejdzie. Natomiast to zależy, ile tego zostaje - np. z Arcade Mortal i Pac-Man już mi zeszły, z Amigi też coraz mniej. Aaaaale znowu - jakby dobrze to siadło w Empiku to można myśleć o dodruku, bo to już sensowne ilości, że się w miarę kalkuluje. W skrócie - wyjdzie w praniu Najwyżej sobie garaż wytapetuję okładkami z PC Extreme. 1 2 Cytuj
KOMODO 121 Opublikowano środa o 09:55 Opublikowano środa o 09:55 (edytowane) 13 godzin temu, Pix napisał(a): Trzeba docenić, że taka mimo wszystko niszowa w Polsce seria gier dostaje wydawnictwo poświęcone swojej historii. Śmiem twierdzić, że za naszego życia możemy nie doczekać się niczego podobnego na polskim rynku. Trzeba docenić. "There was a HOLE here. It's gone now". Dokładnie ta sama myśl zmotywowała mnie do podjęcia rękawicy. Skoro nigdy nie było niczego takiego na polskim rynku, uznałem, że musimy to po prostu stworzyć sami i zapełnić tę DZIURĘ. Cytat Ale też szukanie innych form i tutaj ten albumo-magazyn ( @KOMODO trzeba jakąś nazwę na to ;)) A może uznamy to jednak za wydawnictwo książkowe? Wewnętrznie mówimy na to sobie "album" i chyba mimo wszystko najlepiej tutaj pasuje. Edytowane środa o 09:57 przez KOMODO Cytuj
Nomen dubium 10 Opublikowano czwartek o 17:57 Opublikowano czwartek o 17:57 W dniu 4.03.2025 o 12:55, Bzduras napisał(a): Po prostu męczysz bułę typie, weź idź dotknij trawy na dworze czy coś. Ja wiem, że sporo ci jeszcze brakuje do poziomu szkoły podstawowej, no ale żadne to usprawiedliwienie z racji tego, że o dokumencie zwanym Konstytucją III RP i zawartych tam elementarnych prawach przysługujących każdemu obywatelowi (m.in. wolność słowa i poglądów - zanotuj sobie i odrób pracę domową) to słyszał w Polsce każdy (poza - najwidoczniej - tobą) nawet osoby bez żadnego wykształcenia. W dniu 4.03.2025 o 12:55, Bzduras napisał(a): Twojastaras Chyba jestem się w stanie domyślić, dlaczego redakcja toleruje na forum takiego rozwydrzonego urwipołcia jak ty, zamiast zwyczajnie wykopać i to bez ostrzeżenia - ot, po prostu odezwało się w nich współczucie i nie chcą sprawiać przykrości chłopcu z autyzmem. Mają gest, szanuję - nie wiem, czy ja na ich miejscu potrafiłbym być równie miłosierny wobec takiego bisurmana czepiającego się czyjejś "starej"... W dniu 5.03.2025 o 07:42, Perez napisał(a): potem wydawca robił np. dwupaki i znowu Empiki O prezesie, takie dwupaki (wiadomo, w promocyjnej cenie) i to jeszcze w sprzedaży stacjonarnej (czyli bez konieczności bulenia za wysyłkę) to by było złoto! Pamiętam, jak kiedyś można było w Ępikach nadrobić Oficjalne Plejstejszyn (i później Plejstejszyn 2) Magazyny w takich właśnie pakiecikach po dwa numery w cenie jednego (to znaczy, tak było chyba w przypadku 2-paków OPSM'u, natomiast jeśli chodzi o OPS2M to był w ogóle czad że głowa mała, bo te podwójne pakiety sprzedawali o dychę taniej, niż wcześniej kosztowały pojedyncze numery!) normalnie ich nie kupowałem właśnie przez te bajońskie ceny (standardowo było to zdaje się 25 zeta za OPSM i 30 za OPS2M i to wiele lat temu, a na płytach nie dawali przecież pełniaków tylko dema, no i mieli - jak za taką kasę - dość mało stron) ale na te 2-paki to się jak szczerbaty na suchary rzuciłem; gdybyśta i Wy się na taki gest zdobyli z Waszymi specjalami to panie, z takiego powiedzmy umiarkowanego entuzjasty tych wydań specjalnych zostałbym chyba największym fanem! Bring it on! 7 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi