Skocz do zawartości

Silent Hill: Początki - części 1-4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Shen napisał(a):

u mnie tylko allegro box:wujaszek:

Dziwna akcja, że tak masz. Na teraz na jakieś 115 zamówień to blisko 90 do paczkomatu. 

• WTF 1
Opublikowano
Godzinę temu, Shen napisał(a):

u mnie tylko allegro box:wujaszek:

Może ostatnio taki sposób wybrałeś. Ogólnie allegro promuje swoje gowniane one boxy z obsługą upsa, natomiast najlepszy jest InPost. I po prostu musisz wejść w inny sposób doręczenia „do punktu”. 

• Dzięki 1
Opublikowano
22 minuty temu, grzybiarz napisał(a):

Może ostatnio taki sposób wybrałeś. Ogólnie allegro promuje swoje gowniane one boxy z obsługą upsa, natomiast najlepszy jest InPost. I po prostu musisz wejść w inny sposób doręczenia „do punktu”. 

Miałem domyślnie ustawione allegro box, nie przyszlo mi do głowy, że to trzeba na mapce zmienic :wujaszek: przez to w metodach dostawy miałem tylko to gówno allegro.

Przechwytywanie.JPG.e8b8f74b51d6cd8a65c30dba8255f03f.JPG

Opublikowano

Waham sie miedzy 1 a 4.  Czworka swietna no ale jedynka mocno nostalgiczna. Przy zwyklym wydaniu bym sie nie zastanawial ale 50zl tylko okladke to nie wiem.

Opublikowano
2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

@Perez jaki przybliżony rozmiar strony  będzie?

205x290, dla porownania miesiecznik i specjale maja 205x273. Tak ze ogolnie nieco wyzsza. 

Opublikowano
4 godziny temu, Perez napisał(a):

205x290, dla porownania miesiecznik i specjale maja 205x273. Tak ze ogolnie nieco wyzsza. 

No i jeszcze sama oprawa która zwiększy generalny gabaryt.

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Benson napisał(a):

Szczerze mówiąc, żadna okładka mi się nie podoba. Chyba będę losował.

Przydałaby się z Michelle Valdez (zresztą, dorosła Cheryl ze Strzaskanych Wspomnień też ładna i także by się na cover nadała) albo z Cynthią Velasquez, urodziwe niewiasty; zresztą mniejsza już o okładki, znacznie większym problemem związanym z tym specjalem jest fakt, że ilość tekstu (patrząc po wrzuconych przez Pereza zdjęciach) ma podobną jak elementarz, który mi rodzice kupili kiedy do zerówki poszedłem...

W dniu 17.03.2025 o 16:54, łom napisał(a):

Kupione. Poprosił bym o wydanie na temat gierek Kojimy (w tym Zone of the Enders o którym nikt nie pamięta).

Serio ktokolwiek tutaj obecny nie pamięta dylogii ZotE??!... To ciężki grzech zapomnieć o takich perełkach, ja je sobie ograłem na nowo jakoś parę lat temu (nie remastery, tylko oryginały wydane na PS2) a utwór Beyond the Bounds spodobał mi się na tyle, że od wielu lat co jakiś czas puszczam go sobie na YT.

Edytowane przez Nomen dubium
Opublikowano
W dniu 17.03.2025 o 22:21, Perez napisał(a):

Pierwszy status po kilku godzinach:

Okładki:

a) SH2 - 52
b) SH1 - 33
c) SH3 - 27
d) SH4 - 12

Total 124

W ile celujecie sztuk żeby w przyszłości podobne wydania miały sens? Pozdrawiam cieplutko

Opublikowano

Chuj tam, miałem nie brać PC Extreme z uwagi na tematykę, ale czego nie robi się dla podtrzymania rynku pism drukowanych :)

Wziąłem dwie książki o SH, jedna do czytania, druga - stricte "kolekcjonersko". 

Dziękuję Redakcjo! Mam nadzieję, że doczekam się podobnego wydania o pierwszych Residentach, bo potencjał jest niesłychany! 

image.thumb.png.e4a4f332e9eaeef0a9e902414b31156a.png

• Lubię! 1
Opublikowano
27 minut temu, Pupcio napisał(a):

W ile celujecie sztuk żeby w przyszłości podobne wydania miały sens? Pozdrawiam cieplutko

1000 egz. to takie minimum, aby wyjść na zero (koszt druku, redakcji, reklamy, wysyłki). 1500 byłoby juz spoko, a 2000 egz. to już nawet Komodo dostanie jakiś bonus w stylu 100 zł do Biedry. 

• Dzięki 3
  • Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Nakład limitowany czy nie ma na razie limitu na zamówienia w przedsprzedaży i każdy kto zamówi aż do końca zbierania preorderów swój egzemplarz dostanie?

W drukarni istnieją progi cenowe przy różnych ilościach. Zamawia się zawsze trochę więcej niż zeszło preorderów, i tu będzie tak samo, choć z pewnością nie będziemy brać dużo więcej niż poszło żeby Perez później nie musiał robić z tych książek zestawu wypoczynkowego na taras. Więc w jakimś sensie będzie to limitowane, dodruki są potem cenowo nieopłacalne. Ale oczywiście każdy kto zamówi w preorderze gwarantuje sobie dostępność, nie ma opcji, że dla niego zabraknie 🙂

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 18.03.2025 o 09:08, Bzduras napisał(a):

Forumowicze powinni zamawiać przez sklepik żeby pan Perez nie musiał płacić haraczu tym bandytom z aledrogo :sonkassie:

No ja się dziwię, że ktokolwiek zamawia przez pośrednika :////////// Wiadomo z czym to się wiąże. Po co dawać zarabiać jeszcze komuś innemu? Chyba po to została postawiona strona i sklep, który działa jak należy.

Edytowane przez gmeru
  • Plusik 3
Opublikowano

Tym bardziej, że praktycznie każdy specjal za Pereza brałem ze sklepiku i nigdy nie było problemów. Ci co czekają na PC Extreme pewnie mnie nie lubią, bo przyszło przedwczoraj i gitarka jest, a do tego świadomość, że więcej idzie do kiesy POTĘŻNEGO wydawcy robi dobrze na serduszku.

Opublikowano
11 minut temu, gmeru napisał(a):

No ja się dziwię, że ktokolwiek zamawia przez pośrednika :////////// Wiadomo z czym to się wiąże. Po co dawać zarabiać jeszcze komuś innemu? Chyba po to została postawiona strona i sklep, który działa jak należy.

Hmmmm, no nie wiem, darmowa przesyłka?

• This 1