Shen 10 471 Opublikowano sobota o 15:17 Autor Opublikowano sobota o 15:17 24 minuty temu, Roger napisał(a): Dobrze trollu jeden wiesz, że kończę książkę, do której zreszta też piszesz i działam ze SNES Extreme Ale co ja wymagam od praktykanta Szybciej z ta książką, Koso mi coś pisał, że dopiero na jesień premiera Cytuj
PiotrekP 2 170 Opublikowano sobota o 20:43 Opublikowano sobota o 20:43 A kto jest fanem Residenta, żeby napisać tyle stron o serii 1-4? Cytuj
Pix 1 146 Opublikowano sobota o 20:46 Opublikowano sobota o 20:46 @Nemesis pewnie o samym nemesisie napisałby lekko 50 stron 1 2 Cytuj
Nomen dubium 8 Opublikowano niedziela o 06:01 Opublikowano niedziela o 06:01 W dniu 21.03.2025 o 09:22, K.Adamus napisał(a): To po prostu nieco inna rzecz a mniejsza ilość znaków nie oznacza, że ktoś szedł na na łatwiznę Małe sprostowanie z mej strony, bo choć nie zostałem wywołany imiennie to z tego co patrzę jestem jedynym w tym temacie, który o "pójściu na łatwiznę" wspominał: nie tyle chodziło mi o to, że wypuszczenie takiej publikacji z ilością tekstu a la książeczki obrazkowe dla dzieci jest samo w sobie pójściem na łatwiznę (jestem w stanie wyobrazić sobie, że nawet coś takiego musiało twórców sporo pracy kosztować) co raczej o to, że Zg[red]zi mniej się przy tym narobili niż przy regularnych numerach Ekstrima; z powyższego powodu zrezygnowałem z zakupu Silentowego specjala (ot, taka forma w stylu elementarza - mało tekstu i wielkie obrazki - mnie nie przekonuje, plus do tego niepotrzebnie moim zdaniem zawyżona cena przez ten gruby papier i twardą okładkę, zdecydowanie wolałbym normalną cenę ze zwykłym papierem i miękką okładką) co nie zmienia faktu, że i tak życzę Wam jak najlepszej sprzedaży i jak największych zysków, jeśli zaś chodzi o to co pisałem o "pójściu na łatwiznę" to przyjmijmy, że to była taka hiperbola stylistyczna (zresztą, przyrównując ten specjal do elementarza tudzież książeczek z obrazkami dla dzieci oczywiście także przesadzam, ale wiadomo o co mi chodzi) a nie zarzut pisany w pełni poważnie. Piona! 1 Cytuj
K.Adamus 718 Opublikowano niedziela o 06:27 Opublikowano niedziela o 06:27 A nie, spokojnie, nie miałem na myśli Ciebie, po prostu takich słów a nie innych użyłem Decyzję zakupową oczywiscie rozumiem i szanuje, nie każdemu wszystko musi pasować. Właśnie dlatego kombinujemy z formą. Cytuj
Nemesis 1 297 Opublikowano niedziela o 06:55 Opublikowano niedziela o 06:55 10 godzin temu, PiotrekP napisał(a): A kto jest fanem Residenta, żeby napisać tyle stron o serii 1-4? Tutaj zaczynają się schody, bo wydano kilka lat temu książkę Aniela o Nieoficjalnej Historii RE. Treść należałoby złożyć z tysięcy ciekawostek + naszych fanowskich analiz i wspominek. Np. na polskiej scenie RE corocznie odbywają się zloty fanów, o czym już się praktycznie nie mówi. Jeden właśnie trwa pod stolicą) Cytuj
TomciooPL 30 Opublikowano niedziela o 11:37 Opublikowano niedziela o 11:37 4 godziny temu, Nemesis napisał(a): Np. na polskiej scenie RE corocznie odbywają się zloty fanów, o czym już się praktycznie nie mówi. Jeden właśnie trwa pod stolicą) Co takiego? Cytuj
Nomen dubium 8 Opublikowano poniedziałek o 07:39 Opublikowano poniedziałek o 07:39 Nie ujmując niczego Residentowi bo sam również bardzo lubię tę serię (ogólnie jestem zwolennikiem gier od Capcomu, w tym i mało znanych perełek tej firmy takich jak Haunting Ground) ale w mojej opinii uniwersum RE średnio się nadaje na specjal ze względu na niewielką głębię fabularną; myślę, że znacznie więcej ciekawego byłoby do napisania np. o Bioshockach i System Shockach, choć oczywiście baza fanów w tym przypadku wielokrotnie mniejsza i potencjał sprzedażowy takiego shockowego specjala pewnie też nieporównywalnie słabszy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi