Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Nomen dubium napisał(a):

Mi tam gry wcale same do mieszkania nie przyjeżdżają... No, ale za to zawsze wiem z czym wrócę, chociaż tyle.

Jak zamówisz w odpowiednim sklepie to przyjadą. O ile ktoś lubi wyczekiwać na kuriera... ;)

Opublikowano

You know, byłoby prościej gdyby mój adres nie figurował na czarnej liście wszystkich firm kurierskich w mieście... Just kiddin', a tak na serio to w sumie mógłbym to zlecić mej asystentce (czy tam sekretarce, sam już nie pamiętam jako kogo tę zakałę zatrudniłem) ale jeszcze by ta łajza zwędziła cenne fanty i ożeniła mi później kit, że paczki nie ma bo zaginęła po drodze, stąd postanowiłem pozostać przy bardziej staroświeckich - nazwijmy to analogowych - rozwiązaniach.

• Minusik 1
Opublikowano
21 hours ago, Shen said:

Co ile oni te specjale wydają w cda? Chyba nieregularnie? Wydawca PE sobie zalozyl, że specjal wychodzi co kwartał, nie wiem kto by mial zapełnić te 250 stron, jak jeszcze jest szmatławiec i robią na boku książki czy ten numer o Silent Hill.

Normalne CD-Action wychodzi chyba co kwartał.

Opublikowano

Mam nadzieję, że będzie recka Chrono Triggera dłuższa niż na stronę a okładka z CT też się pojawi i nie będzie srakowata. To wtedy byłby pierwszy numer tego typu jaki bym kupił. Zdeczko się napaliłem na tego CT bo to uwielbiana przeze mnie giera. 

• This 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Mari4n napisał(a):

W tym roku planuję kupić SNESa

Jak kupisz to sobie zrób od razu przeróbkę 50/60Hz

Musisz dobrać do wersji SNESa, jest 1CHIP i jeszcze jakiś.

Do 1CHIPa jest np. taka: https://www.ebay.pl/itm/355783733780 (edit: tu taniej https://www.ebay.pl/itm/314221671942 )

Edytowane przez sph!
  • Dzięki 1
  • This 1
Opublikowano
W dniu 24.03.2025 o 08:49, Perez napisał(a):

Szczegóły o wydaniu pojawią się wraz ze startem przedsprzedaży, czyli około połowy kwietnia. 

Jeśli przewidujecie wysyłkę za granicę (np do UK) to "pienionszki" już mam odłożone. Czekam zatem na update info, pozdro!

Opublikowano
W dniu 24.03.2025 o 10:42, Ken Adams napisał(a):

* to juz takie zamarzenie ale moze redaktor Konsolite by mial co napisac, zamiast wysatwiac oceny po 20%: ewolucja gry SFII na snes (bylo sporo czesci…)

hmmmmm

pomyślimy, choc z ta ewolucja to bym sie tak nie zapędzał, paradoksalnie ta gra i jej rewizje, szczególnie turbo było efektem pirackich wersji automatów, które zmodyfikowano.

W dniu 24.03.2025 o 10:42, Ken Adams napisał(a):

Oto moja lista nieoczywistych recenzji jakie oczekuje:

* mr. Nutz

* earth worm jim

* nba jam (zwykla pierwsza edycja)

* street fighter ii: the world warrior

* super mario all-stars

Zagraj w totka, może równie trafnie wytypujesz numerki ;)

• Lubię! 1
Opublikowano

Gram, gram caly czas ale nic z tego.

Co do ulicznego wojownika ii to sam mialem dwie wersje na snes a wiem, ze bylo ich jeszcze wiecej, wiec mozna by zrobic takie podsumowanie. Ja bym poczytal.

Taka fotke wygrzebalem z otchlani:

IMG_1627.thumb.jpeg.0c7b3e6a29bf1e54d54ed5270db78448.jpeg

Foto bez gierek, ktore mialem ale sam sprzet to bylo cudo. Jeszcze w tym zestawie z SFII.

Fantastische 3-D-Grafik :)

a ten joypad z turbo…

Sa rozne slowa ale nie ma takich, co czulem gdy rodzice w koncu mi to kupili. Szkoda, ze sprzedalem dawno ale pewnie nie szkoda

• Plusik 3
  • Lubię! 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ken Adams napisał(a):

Gram, gram caly czas ale nic z tego.

:(

w takim razie trzymam kciuki byś trafił tak jak z potencjalną zawartością psxe ;)

Co do ulicznego wojownika ii to sam mialem dwie wersje na snes a wiem, ze bylo ich jeszcze wiecej, wiec mozna by zrobic takie podsumowanie. Ja bym poczytal.

zastanowię się, w sumie jedna zmiana jeśli chodzi o ulicznego wojownika się kroi ;)

pogadam z kangurem ;)

Taka fotke wygrzebalem z otchlani:

IMG_1627.thumb.jpeg.0c7b3e6a29bf1e54d54ed5270db78448.jpeg

Foto bez gierek, ktore mialem ale sam sprzet to bylo cudo. Jeszcze w tym zestawie z SFII.

Fantastische 3-D-Grafik :)

a ten joypad z turbo…

Sa rozne slowa ale nie ma takich, co czulem gdy rodzice w koncu mi to kupili. Szkoda, ze sprzedalem dawno ale pewnie nie szkoda

Nice ;) 

może kiedyś się pochwalę fotką czegoś z swojej kolekcji i linkiem do Allegro ;)

Opublikowano
47 minut temu, Danny85 napisał(a):

Czy Roger będzie redaktorem naczelnym czy Konsolite?

Roger dziala, juz pierwsze teksty splywaja, na dniach okladki :) 

Opublikowano
2 godziny temu, nero2082 napisał(a):

pytanie techniczne : czy recenzenci ogrywają te rzeczone gierki na SNESie czy emulują?

Na oryginalnych SNESach gra niewielu i głównie w najbardziej dostępne gry. Wiele tytułów do planowanych recenzji nie znajdziesz łatwo na kartridżu więc pozostaje ogrywanie ich za pomocą dostępnych opcji sieciowych.