Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Danny85 napisał(a):

To słabo że robicie rezenzje na piratach z internetu i zarabiacie na tym

A jak kupią oryginały to kto na tym zarobi? Bo nie wydawca.

• Plusik 1
  • Smutny 1
Opublikowano (edytowane)

Bardzo interesujace jak Nintendo odniesie się do tego że gracie w pirackie gry i na tym zarabiacie. Nintendo bardzo nie lubi piractwa. Może wycofać reklamy z waszego czasopisma

Edytowane przez Danny85
  • beka z typa 7
  • Minusik 3
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Danny85 napisał(a):

Bardzo interesujace jak Nintendo odniesie się do tego że gracie w pirackie gry i na tym zarabiacie. Nintendo bardzo nie lubi piractwa. Może wycofać reklamy z waszego czasopisma

Ale co ty się tak zafiksowałeś na te piraty? Sieciowy w sensie sieciowy sklepik Nintendo, który ma sporo gier recenzowanych w SNES Extreme. Mamy SNESy Mini, gdzie jest też część recenzowanych tytułów, Mazzi ma dostęp w Japonii do SNESa i japońskich wersji gier, które już zresztą ogrywał zanim w ogóle był pomysł robienia SNES Extreme. do mnie jadą kartridże z tytułami, które będę ogrywał, mamy dogadany temat z jednym z retrosklepów na pożyczenie sprzętu i niektórych gier. Nie napiszę, że wszystkie recenzje uda się oficjalnymi źródłami, ale jest to na drugim planie, w opcji gdy nie będzie innej opcji. Głównie chodzi o to, że w redakcji mało osób ma oryginalnego SNESa (pomijając Mini), więc nie będzie to czasem fizyczne ogrywanie na konsoli, karcie i CRT tylko sieciowo. 

Edytowane przez Roger
  • Plusik 4
Opublikowano
Teraz, Danny85 napisał(a):

Ja nie będę do Nintendo zgłaszał tego ale sam wiesz ilu jest ŻYCZLIWYCH Polaków. 😃

Nie no działamy na kilku frontach by mieć sprzęt i kartridże albo ograć wygodnie na Switchu, więc ROMy to będzie jakiś margines jak już nie będzie wyjścia. 

• Plusik 1
  • Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Roger napisał(a):

CRT

Na kineskopowcach, skoro już o nich mowa, to niektórzy janusze biznesu potrafią niezłe przebitki robić, wykorzystując "modę" na stare gierki - swojego CRT'ka (z wejściem RGB, z myślą o PlejStejszyn 2) kupiłem parę lat temu za raptem 5 dyszek i to w bardzo dobrym stanie (mało zużyty, co widać po wyjątkowo ostrym i soczystym jak na SD obrazie) a krótko później widziałem, jak ktoś wystawił online taki sam model za cenę... 10x wyższą (!!!) podpisany jako "do retro gamingu" czy tam "dla retro graczy", i chyba się nawet dość szybko sprzedał.

Opublikowano
4 minuty temu, Vectorix napisał(a):

W jaki sposób można kupić egzemplarz z limitowaną okładką? 

Przedsprzedaż jeszcze nie ruszyła. Cytat z pierwszego posta w temacie:

Cytat

Przedsprzedaż w promocyjnej cenie 29,99 zł rozpocznie się od ok. połowy kwietnia i potrwa do 8 czerwca

Opublikowano

Ja tam się cieszę, że Chrono Trigger na okładce. Zawsze biorę limitki, ale tutaj musiałbym zrobić wyjątek i wziąć wersję z Chrono, bo to jednak gra życia. A tak to dwie pieczenie na jednym ogniu. 

A jeszcze wracając do samej limitki, to osobiście wolałbym jednak więcej bieli (jak w oryginalnych artach), bo ta żółć to rzeczywiście trochę bardziej z Dragon Ballem się kojarzy. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Pix napisał(a):

Ja tam się cieszę, że Chrono Trigger na okładce. Zawsze biorę limitki, ale tutaj musiałbym zrobić wyjątek i wziąć wersję z Chrono, bo to jednak gra życia. A tak to dwie pieczenie na jednym ogniu. 

A jeszcze wracając do samej limitki, to osobiście wolałbym jednak więcej bieli (jak w oryginalnych artach), bo ta żółć to rzeczywiście trochę bardziej z Dragon Ballem się kojarzy. 

No i muchy do żółtego ciągnie.

• Haha 1