Skocz do zawartości

SNES Extreme

SNES Extreme - wybierz swoją okładkę/okładki. 6 najlepszych trafi do druku: 41 użytkowników zagłosowało

1. 1. SNES Extreme - wybierz swoją okładkę/okładki. 6 najlepszych trafi do druku:

• Chrono Trigger
      28
    • Contra III: The Alien Wars
      16
    • Donkey Kong Country
      16
    • Final Fantasy VI
      16
    • Star Fox
      5
    • Super Castlevania IV
      12
    • Super Mario World
      23
    • Super Metroid
      23
    • Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time
      19
    • The Legend of Zelda: A Link to the Past
      14

Ankieta zostanie zamknięta 07.04.2025 o 07:00

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 29.03.2025 o 10:01, Danny85 napisał(a):

Jasne że emulują

A co cię tak boli ta emulacja? Mazgaisz na temat emulacji jak kiedyś "wielki" (w swoim mniemaniu) wojownik klawiatury Axiomat na forum RetroAge lata temu. Tam byli tacy ortodoksi, fundamentaliści growi co gnoili wszystkich, którzy cokolwiek wspomnieli o emulatorach i piratach. Był to temat tabu.

Sporo gier retro obecnie nie da się zrecenzować ani sensownie ograć bez emulacji. Nie każdy ma dostęp do oryginalnego carta z grą, prawda? Poza tym wszystkie nowe "remastery" retro konsol mają wbudowane emulatory. Atakowanie i przytyki do emulacji w 2025tym roku to odklejka i anachronizm.

• Odpowiedzi 143
  • Wyświetleń 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• SNES Extreme - wydawnictwo specjalne redakcji magazynu PSX Extreme   Przedsprzedaż w promocyjnej cenie 29,99 zł rozpocznie się od ok. połowy kwietnia i potrwa do 8 czerwca. Od 9 czerwca regu

• Prace nad SNESem ruszyły pełną parą, ale mogę już uchylić rąbka tajemnicy jak będzie wyglądała limitka, nad którą dziś z Romkiem pracowaliśmy.   

• Bardzo interesujace jak Nintendo odniesie się do tego że gracie w pirackie gry i na tym zarabiacie. Nintendo bardzo nie lubi piractwa. Może wycofać reklamy z waszego czasopisma

Opublikowano
W dniu 31.03.2025 o 16:50, Kmiot napisał(a):

Nie no, tylko pamiętajcie, że kilka okładek musi być chujowych, abym nie musiał kupować zbyt wielu wariantów. 

Ja coś czuje, że wyjatkowo wjedzie kilka tym razem, szczególnie jeśli dorzuca do Chrono jeszcze Final Fantasy 4-6 albo Metroida

9 minut temu, SebaSan1981 napisał(a):

A co cię tak boli ta emulacja? Mazgaisz na temat emulacji jak kiedyś "wielki" (w swoim mniemaniu) wojownik klawiatury Axiomat na forum RetroAge lata temu. Tam byli tacy ortodoksi, fundamentaliści growi co gnoili wszystkich, którzy cokolwiek wspomnieli o emulatorach i piratach. Był to temat tabu.

Sporo gier retro obecnie nie da się zrecenzować ani sensownie ograć bez emulacji. Nie każdy ma dostęp do oryginalnego carta z grą, prawda? Poza tym wszystkie nowe "remastery" retro konsol mają wbudowane emulatory. Atakowanie i przytyki do emulacji w 2025tym roku to odklejka i anachronizm.

Bez kitu, jak ktos po lekturze pisma bedzie chciał ograć starocia, to juz widze jak zamawia snesa specjalnie.

Opublikowano

Roger, ten Khazan Ci nie pójdzie na SNESie.

Opublikowano
Godzinę temu, Mari4n napisał(a):

I te "cycki" w tle XD

Czyżby sprytnie przemycona zapowiedź kolejnego wydania specjalnego? :bella:

Opublikowano
47 minut temu, Kmiot napisał(a):

Roger, ten Khazan Ci nie pójdzie na SNESie.

Spróbować nie zaszkodzi ;) 

Opublikowano

@SebaSan1981 nie widzę potrzeby kłótni i atakowania. 😃 Naszą pasją są gry i zachowajmy spokój i kulturę. Nie jestem przeciwny emulowaniu. Uważam tylko że autor recenzji i redaktor czasopisma aby doznac pelnych doswiadczen powinien grac na oryginalnym sprzęcie i grze. Często gry emulowane wyglądają lub odtwarzaja się inaczej lub z błędami. Co innego gracz/czytelnik a co innego redaktor pisma. 

Opublikowano

Jak zauważyłeś, nie zawsze jest to możliwe. Oryginalny snesik (najlepiej wersja US w Pal-u) oczywiście jest jak najbardziej pożądany i możliwy do zdobycia. Ale niektóre gry już nie. I trzeba to mieć na względzie że taka CastlevaniaIV, ISS De Luxe czy inne pospolite gry będą łatwo dostępne do recenzji ale z drugiej strony weź znajdź carta z Kuno No Oden albo EVO Search for Eden do recenzji. Jest to bardzo trudne i kosztowne. A recenzent, dziennikarz growy musi sobie dziś ułatwiać pracę, np pozyskując screenshoty z emulatora. 

Pamiętam jak wiele lat temu pisałem recenzje i solucje przejścia do niektórych gier na Nesa np Turtles Tournament Fighters, obie części Flintstonów (swoją drogą moje najbardziej ulubione chodzone platformery z Nesa/ Fami/ Pegazusa), Kunio Kun Kakutou Densetsu, Darkwing Duck itd. Wszystkie te gry miałem na cartach i każdą z nich przeszedłem wielokrotnie na konsoli, często bez straty życia. Ale do recek, solucji posiłkowałem się emulatorami bo z legitnego grania na FamicomieAV czy Nesie nie dało się pozyskać dobrych zrzutek ekranu.

Zwykły czytelnik, forumkowy recenzent nuworysz czy to redaktor pisma ma prawo sobie ułatwiać pracę aby rzetelnie i merytorycznie przygotować materiał na temat danej gry.

Reasumując: dorabianie jakiejś filozofii że tylko prawdziwe konsole są "mniam" a emulatory "be" - nie ma sensu. Bo czasu się zmieniły i emulowane jest niemal wszystko.

Opublikowano
  • Autor

Roger nawymyślał okładek, więc bez głosowania się nie obejdzie. Zapraszamy do typowania - tradycyjnie 6 najlepszych trafi do druku. Ankieta do poniedziałku do 9:00. Głosowanie będzie też dla osób z sociali poprzez formularz Google'a, tak że głosy zbierzemy i zobaczymy, co wyjdzie. Gdyby trzeba większych okładek - dajcie znać, ale chyba raczej widać co i jak :)

image.jpeg

Opublikowano

Nie ma szans na okładkę F-Zero? 😄 

Opublikowano
10 minut temu, Perez napisał(a):

Roger nawymyślał okładek, więc bez głosowania się nie obejdzie. Zapraszamy do typowania - tradycyjnie 6 najlepszych trafi do druku. Ankieta do poniedziałku do 9:00. Głosowanie będzie też dla osób z sociali poprzez formularz Google'a, tak że głosy zbierzemy i zobaczymy, co wyjdzie. Gdyby trzeba większych okładek - dajcie znać, ale chyba raczej widać co i jak :)

image.jpeg

O słodki Jezu

Opublikowano

Chrono, Final, Metroid, Zelda, Żółwie :obama: No i limitke jeszcze trzeba wziąć

Perez po odpaleniu sprzedazy SNES Extreme

hasbulla-money.gif.5521137e264e817211115b418f414a0f.gif

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Pix napisał(a):

Ale to Chrono Trigger będzie na limitce i na zwykłej? 

Tak, to niezależnie od siebie. Tutaj uznaliśmy (tak naprawdę @Roger kazał), że jak ktoś nie załapie się na limitkę, to jednak taki tytuł absolutnie kultowy jak Chrono Trigger powinien być też dostępny w normalnej sprzedaży. 

Opublikowano

Bardzo dobry, chociaż nie wiem, czy ta zwykła z Chrono nie wygląda ładniej od limitki. 

Opublikowano

Cholera, myślałem, że najlepsze Final Fantasy w dziejach będzie w czołówce, musze mieć te okładke:sapek:

Opublikowano

A gdzie można zobaczyć limitkę?

Okładki genialne, no może oprócz StarFoxa i Zeldy. Zmieńcie na inny art, bardziej zielony ;) Najbardziej mi się podobają Chrono, Marian, Metroid i Turtlesy. Final też spoko.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, aux napisał(a):

A gdzie można zobaczyć limitkę?

Okładki genialne, no może oprócz StarFoxa i Zeldy. Zmieńcie na inny art, bardziej zielony ;) Najbardziej mi się podobają Chrono, Marian, Metroid i Turtlesy. Final też spoko.

Stronę wczesniej masz w tym temacie. Roger wrzucał :)

Opublikowano

Jeśli okaże się dzisiaj, że Switch 2 ma premierę w czerwcu to aż się prosi o jakieś fajne konkursy czy inną współpracę z Nintendo :Cell:

Opublikowano
2 minuty temu, k0ntra napisał(a):

:banderas:

Kupię wszystkie 

@Perez nie myślałes o jakims bundlu dla wariatów - wszystkie okładki z lekkim rabatem i tylko na sklepie PE, zeby nie płacic allegro?:red: Bo pierwszy raz mi to chodzi po głowie.