Skocz do zawartości

PSX EXTREME 331

Featured Replies

Opublikowano

Co do artykułu, to jednak myślałem, że wydźwięk jest nieco inny, a tu jednak jest to zdecydowanie zbyt jednostronne i wyczuwam wybielanie. Oczywiście, jak to u ciebie, zawsze ciekawie, ale nie kupuje tego. Spodziewałem się czegoś w stylu, dobry jankes vs zły żółtek, gdzieś tam w tle agent orange, gdzie ludzie do dzisiaj pokutują, a trochę inaczej to rozegrałeś. W zasadzie tak się rozsierdziłem, że nie wiem, czy nie anulować preordera na tomik poezji.

Tutaj burgerownia z dwójki, a co powiemy o tych Codach(robionych przez GI JOE), gdzie z ruskich robi się bohaterów, mimo, że sami tę wojnę rozpętali wespół z niemieszkami. Zawsze mi to przeszkadzało, może się kiedyś doczekamy czegoś o Katyniu, i w jakimś militarnym FPS-ie pokażą jak nas wzięli w kleszcze oba imperia zła. Kiedy jak nie dzisiaj, już nie ma się czego bać, co najwyżej czerwonek za "propagandę" na meta. Po ich ostatnich poczynaniach nigdy nie będzie lepszego momentu, ale to trzeba mieć jaja.

To, że są uznawani po dziś dzień za tych dobrych(bo niby alianci), to jest tragedia, a te ułożenie się pod nich skutkowało okupacją i zamordyzmem na 50 lat, a trzeba było zrobić, to co Patton mówił i dziś byłby spokój.

Co do gier, to myślę, że zimna wojna jest dużo ciekawsza, ale też dużo trudniejsza do zrobienia, i to powód, dlaczego jest tego mniej. Szkoda, że Rockstar tego nie dopiął, i szkoda, że twórcy Mafii też nie skończyli tego, co zaczęli, chyba z miejscem akcji w Berlinie. No, ale pewnie nie bez powodu, to nie jest łatwa rzecz.

• Odpowiedzi 104
  • Wyświetleń 5,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No siemka. Kmiot jeszcze siedzi na kiblu i czyta? To dobrze, bo ja już po lekturze to będzie przegląd i podsumowanie waszych wypocin od wiernego patroniarza gawędziarza. Widzę, żę komuś tam się język

• A to mój case na tłoki ;) Wygrany w 2000 roku w konkursie słodkiego napoju na literkę M.

• Kto normalny czyta jeszcze cda

Opublikowano

Numerek zaliczony od deski do deski (oprocz blokow tekstu zapisanych czcionka z rdr, bede to skrupulatnie wytykal do przyjscia dobrej zmiany), bardzo fajny numer z kategorii „a w sumie niewiele tematow mnie interesuje, ale takie sa wlasnie najpyszniejsze tematy”.

Chcialbym wyroznic tekst o mitach z poludnia, ktory wchlonalem jak gruby ciasto, publikacja numeru, historia dominacji genetycznej aligatora mnie naprawde ucieszyla az musze zguglowac te gierke, w ktorej wystapi

Do autora jesli to czyta - kolej na Barona Sumedi i obrzedy voodoo, nie ma odwrotu

Opublikowano

Mnie tam zabrakło więcej o człowieku ćmie, praktycznie pominięty, poza nazwą.

Opublikowano

Na szczęście w sukurs przychodzi tu History Czanel, tam całe mnóstwo o człowieku ćmie.

Opublikowano
7 hours ago, Ken Adams said:

Chcialbym wyroznic tekst o mitach z poludnia, ktory wchlonalem jak gruby ciasto, publikacja numeru, historia dominacji genetycznej aligatora mnie naprawde ucieszyla az musze zguglowac te gierke, w ktorej wystapi

Do autora jesli to czyta - kolej na Barona Sumedi i obrzedy voodoo, nie ma odwrotu

Czytam i bardzo się cieszę, że lektura była przyjemnym doświadczeniem. Dzięki serdeczne za komentarz!

Co do do Barona i obrzędów voodoo, to będę miał na uwadze i może się uda coś skrobnąć w temacie.

4 hours ago, SlimShady said:

Mnie tam zabrakło więcej o człowieku ćmie, praktycznie pominięty, poza nazwą.

Materiału było naprawdę mnóstwo i siłą rzeczy musiałem selekcjonować. Dobierając przykłady, zależało mi na tym, żeby pokazywały różnorodność Południa. Region to istny tygiel, gdzie przecięła się ludność z różnych stron świata, do tego z ciężką historią. Selekcja swoją drogą, ale człowiek ćma był na tyle charakterystyczny, że chciałem przyjamniej zaznaczyć jego obecność.

Na zupełnym marginesie - czytając źródła, czułem się jak podczas oglądaniu programu "Nie do wiary (strefa 11)" za dzieciaka, także research to była dla mnie taka sentymentalna podróż.