Skocz do zawartości

Mario Kart World

Featured Replies

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 715
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

Ehhh kocham mk8d, a tutaj nie mam do czego się przyczepić, zapowiada się genialnie ale wobec tego co piszę w temacie głównym switcha2 jakoś nie potrafię się tą grą cieszyć bo jak wezmę day one razem z konsolą to poczuje się ostro wydymany niestety 

Opublikowano

Ja własnie MK8 na S1 brałem day 1 i pograłem dosłownie kilka godzin. Obecnie córki brata jak odwiedzają to pykają czasem. Obstawiam że World znudzi mnie w singlu tak samo szybko a online nie planuje dotykać (a już na pewno nie z Teamsem Nintendo xDDD).

Opublikowano

Uwielbiam MK i pewnie dla samej tej gry wezmę konsolę day1, ale ten cały niby otwarty świat i pójście w stronę FH lekko mnie niepokoi. Nie lubię takich udziwnień w wyścigach, wolę samo mięso, czyli ściganie, bez zbędnego pierdololo (dlatego nie jestem jakimś wielkim fanem forzy). Ale to drobiazg, pewnie skończy się na kolejnych kilkuset godzinach online jak w mk8 ( i obiecywaniu sobie po co drugim wyścigu ze więcej w to randomowe chujowstwo nie zagram)

Opublikowano

Open world Mario wygląda bardzo dobrze. Uwielbiam wyścigi z możliwością free Roamu. Jedyna prezentacja która zrobiła na mnie wrażenie dzisiaj.

Opublikowano
44 minuty temu, snejk04 napisał(a):

Uwielbiam MK i pewnie dla samej tej gry wezmę konsolę day1, ale ten cały niby otwarty świat i pójście w stronę FH lekko mnie niepokoi.

Ja myślę, że to będzie taki free roam jak w NFS Hot Pursuit, po prostu możesz sobie pozwiedzać świat, ale nie będzie tam aktywności, bo chwalili się oczywiście klasycznym grand prix i eliminatorem

Opublikowano

Tytuł Mario Kart Horizon był już zajęty? ;)

Opublikowano

Nowe Mario Kart bije na głowę MK8D, 24 playerów na trasie, zamiast 12, oprócz gokartów, quadów i motorów dojdą samoloty, motorówki i pewnie skutery wodne, skutery śnieżnie i uj wie co jeszcze, grind, nowe dopałki, to będzie sztos i najwyżej oceniane Mario Kart! Byłem bardzo ciekaw, co tym razem wymyślą, czy da się przebić Mario Wipeout 8 Deluxe? Da się, jeśli zrobi się Mario Diddy Kong Racing Horizon:banderas:

Opublikowano

Do dzisiaj pamiętam szok, nawet tu na forumie, jaki wywołał Mario Kart 8. Czasem wychodzi taka gra, jak Soul Calibur, Gran Turismo czy Halo, że nawet, jak ktoś się nie interesuje, to musi być pod wrażeniem, jak dobrze to wyszło.

Mario Kart World chyba jednak wie, o co chodzi. Gra wygląda powalajaco (chociaż pokaz dziś stawia pytania o perfekcyjność klateczek). Masa detali, które mają sprawiać, że MK8 po powrocie wygląda dość blado i bez życia. Dodano masę postaci, włącznie z pieprzoną krową, a do tego kostiumy i tak dalej. Dodano też taką masę nowych przedmiotów, że nikt tego na razie nie zliczył. Pogoda zmienia się spontanicznie, wpływając na wyścig i wrażenia. Plansze są ogromne i kapitalne, jeden z graczy opisuje, że spadł z trasy, leciał w dół 15 sekund, i... zamiast po prostu powrócić, to był na dole, w innym miejscu świata. Pytanie, czy trasy nie zatracą swojej wyrazistości, jeśli świat jest tak wypełniony dość "normalnymi" ścieżkami, które po prostu jadą z punktu A do B, na rzut oka.

Jeżdżenie sobie po tym świecie jako lobby to świetne ulepszenie. Jak się o tym pomyśli, to od razu się odechciewa czekać w obecnej edycji.

Gra nie ma w ogóle przestojów ani loadingów.

Nowy tryb knockout, w którym ci z tyłu odpadają, idealnie powinien ożywić dynamikę wyścigu w Mario Karcie, i powodować bardziej intensywną fontannę emocji. Mario Kart od zawsze jest najlepszy wtedy, gdy jest chujem, i ten tryb z dobrymi przeciwnikami będzie okrutny. Nie ma że sobie jedziesz spokojnie i liczysz, że ostatecznie to się zwróci. Walka cały czas. Nie dajesz rady - to spadaj z wyścigu. Ten tryb brzmi jak absolutnie rekordowy fun i masa zabawy do odpalania i oglądania. 

Cena 80 euro, czyli bodaj 338 złotych, może wydawać się spora, ale gra jest chyba takim pewniakiem na bycie evergreenem, którego zawsze warto mieć na konsoli przez następną dekadę, jak chyba nic. Jeżdżenie po wodzie, grind jak na deskorolce - gra zapowiada się jako potęga, która pewnie będzie rozwijana online latami.

Swoją drogą, ile osób serio kupi Switcha 2 bez MKW? Bundle jest tylko 50 euro droższy od samej konsoli, a jako że mówimy o nowej konsoli, to... czy ktokolwiek obecnie rozważający zakup gry ma powód, by nie kupić po prostu bundle'a? Jasne, są pudełkarze, ale Mario Kart to gra, która jak mało co przydaje się zawsze zainstalowana na konsoli, i myślę, że większość osób na świecie się skusi na bundle'a i tyle. Co oczywiście jest celem Nintendo, ale nie znaczy, że nie będzie fajne dla graczy.

Im więcej o tym myślę, tym mój entuzjazm powraca. To powinna być wyjebista gra i skok w nową generację. Jedni mówią, że rewolucja, inni, że po prostu rozwinięcie MK8... Tyle że mówimy o różnicy między grą 10/10 a 10/10 lol.

Opublikowano
7 godzin temu, zdrowywariat napisał(a):

Nowe Mario Kart bije na głowę MK8D, 24 playerów na trasie, zamiast 12, oprócz gokartów, quadów i motorów dojdą samoloty, motorówki i pewnie skutery wodne, skutery śnieżnie i uj wie co jeszcze, grind, nowe dopałki, to będzie sztos i najwyżej oceniane Mario Kart! Byłem bardzo ciekaw, co tym razem wymyślą, czy da się przebić Mario Wipeout 8 Deluxe? Da się, jeśli zrobi się Mario Diddy Kong Racing Horizon:banderas:

Tak jak nie gram w multi, tak troche kusi mnie by wbic sie w ten tytul od samego poczatku. Troche za pozno by rozpoczac przygode z MK8 - sam ogrom zawartosci przytloczy (choc to oczywiscie nie minus) - a wiec potrzebowalbym wiele miesiecy by sie rozgoscic w trybach online. Nowe Mario Kart bedzie wiec lepszym wyborem.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Dobry pomysł. Czy ja dobrze kombinuję, że będzie aż tyle postaci do wyboru? R? 7 stron?

Spoiler

IMG-8741.png

Opublikowano

Mogliby się w końcu pokusić o kampanię single player z prawdziwego zdarzenia, wykorzystując motyw open world. Przecież to aż się o to prosi...

Opublikowano

Trudno chyba powiedzieć, w tym demie widać na pewno ponad 40 postaci, z czego połowa to nowe postaci i to nie takie "najbardziej znane z innych serii" typu choćby Diddy Kong itd., tylko dość niszowe postaci z serii Mario dla fanów, jak kaktus, krab, krety czy ryby lol. Na pewno na tym się nie skończy, ale może tak będzie na premierę.

Ta liczba do wyboru w menu bierze się stąd, że warianty/kostiumy są na niej jako osobna postać. Brzmi trochę chaotycznie, ale zobaczymy.

Opublikowano

Ale nic ala Forza Horizon nie bedzie? Jakieś wyzwania, ad hoc wyścigi, zbierałki?

Opublikowano

Czy jest split screen na 4 graczy? 

---

ok, chyba będzie, ciekawe czy w 30 FPS, ale zapewne

image.thumb.png.aaf26e7cbf3e853d8c3612adc95f107b.png

Opublikowano
45 minut temu, Basior napisał(a):

Ale nic ala Forza Horizon nie bedzie? Jakieś wyzwania, ad hoc wyścigi, zbierałki?

Ta gra to właśnie Forza Horizon lol.

No, ściślej rzecz biorąc, wydaje się zbierać najlepsze pomysły z Horizona, jak i trochę różnych innych casualowych ścigałek, widać elementy które były w Crashu, Sonicu, Diddym, Disneyu... No i Knockout jest oczywiście z NFS-a. Większość niby oczywista w dzisiejszym świecie, no ale były w danych grach już podobne rzeczy.