Opublikowano piątek o 17:503 dni 9 minut temu, tlas napisał(a):Jest tryb 120fps Dziwne że Nintendo się nie chwali, a samo digital foundry cytuje artykuł innego gościaŻeby nie było jak z innymi przekręconymi wiadomościami, ogólnie fatalnie Nintendo radzi sobie z przekazem informacji o konsoli i gierkach
Opublikowano piątek o 17:573 dni Nie widziałem chyba dosłownie narzekania na długość wyścigów. Na pewno sporo osób kwestionuje samą intensywność tras, open world - zamiast kilku okrążeń mocno napakowanej atrakcjami trasy, jest sporo prostych linii, typowych ulic, i tylko jedno okrążenie na koniec typowej dla MK trasy. Są więc obawy o atrakcyjność samego wyścigu, uczucie niedłużenia się, oraz o to, czy przez te wszystkie dodane bajery, sam wyścig nie stanie się niemalże dodatkiem do całej platformy i tego, co się dzieje przed wyścigiem.Podejrzewam, że tak pewnie trochę będzie. Zawsze, gdy seria/developer przechodzi w open world, to w jakimś tam stopniu intensywność spada, czasem w dużym. Osobiście nie jestem np. wielkim fanem konstrukcji Mario Odyssey i chociaż obie gry zgarniały same 10/10, to nie mam wątpliwości, czy wolę Odyssey - w którym przez pierwsze kilkadziesiąt godzin mało jest faktycznego platformowania, wykorzystującego w pełni to genialne sterowanie - czy intensywne i najebane do celu Galaxy.
Opublikowano piątek o 18:123 dni 8 minut temu, ogqozo napisał(a):Na pewno sporo osób kwestionuje samą intensywność tras, open world - zamiast kilku okrążeń mocno napakowanej atrakcjami trasy, jest sporo prostych linii, typowych ulic, i tylko jedno okrążenie na koniec typowej dla MK trasy.Ja czytalem, ze dojazdy do torow wlasciwych w open worldzie mozna wylaczyc w jakis normalnych wyscigach, a moga byc jedynie obowiazkowe w wybranych trybach. Na bank beda tryby tylko do scigania sie na normalnych torach.Przyklad jak zmienil sie jeden tor. W sieci czytam, ze skad taka cena gry, pewnie budzet niewielki, nie ma voice actingu bleble, a tu przyklad jak caly tor jest nie do poznania? Jacys weterani Mario Kart 8 moga potwierdzic? Moglo Nintendo isc na latwizne robiac copy and paste, a jednak do tego rzetelnie przysiedli. Edytowane piątek o 18:143 dni przez Lukas_AT
Opublikowano piątek o 18:153 dni Wiadomo czy online będą pojedyczne wyścigi i wybór trasy potem w lobby jak w mk8d?Tutaj na razie w grandprix widzę 4 tory ale tak na prawdę ścigamy się:3 okrążenia na 1 torze -> dojazd do drugiego toru i na nim faktycznie tylko jedno okrążenie -> dojazd do trzeciego tory i na nim faktycznie jedno okrążenie itd
Opublikowano sobota o 23:552 dni Bardziej chodzi mi o ten psychologiczny próg cenowy. Jestem "pudełkowiczem", i nabywam gierki, które zostają ze mną na zawsze, prezentując się ładnie na półkach z grami. (Mimo, iż czasami w cyfrowych promocjach można je nabyć prawie za bezcen 😑)Okolice 300 złotych to na pewno nie jest akceptowalny poziom, choćby dla potencjalnej gry evergreen. Przecież nikt nie kupi biletu do kina za 60 zł, nawet gdyby miał prawdopodobnie obejrzeć arcydzieło kinematografii ówczesnych czasów??
Opublikowano niedziela o 10:551 dzień Ceny biletów do kina wzrosły wielokrotnie przez ostatnie 30 lat lol. W 1995 roku średnio były to 4 dolary, teraz 10,50 dolara. Nie wiem, albo dosłownie wszyscy prowadzący kina na świecie są niewyobrażalnie chciwi i nawet jeden z nich nie ma pomysłu, by zamiast tego mieć "właściwe" ceny i przyciągnąć wszystkich widzów do siebie, albo po prostu tyle kosztuje puszczanie filmów, ciężka sprawa. W Polsce nie widzę wyliczonej średniej, ale na pewno nie jest znacząco mniejsza. Pamiętam przecież, że za dzieciaka pójście do kina wymagało nazbierania kwoty jednocyfrowej. Teraz specjalne pokazy typu film koncertowy kosztują i 60 zł za bilet. Nie wiem, co teraz leci... Na pewno jak np. puszczano w IMAX-ie jakiś tam występ Taylor Swift, to bilety najwyższej klasy były za ponad 60 zł, tak że... tak, ewidentnie ktoś kupi bilet do kina za 60 zł.I nie jest tak, że wszystko jest tak samo wycenione i nie ma "premium" w kinach, w multipleksach nawet na jednym pokazie płacisz znacząco inną kwotę w zależności od samego miejsca siedzenia. Ot dzisiaj Minecraft w Złotych Tarasach - 26 zł za miejsce w pierwszym rzędzie, ale większość sali to koszt 42 zł, a najlepsze fotele to 47 zł. Z drugiej strony, tani poniedziałek w kinie studyjnym na film o włoskim rolniku patrzącym się na owce może kosztować 17 zł.W Cinema City tylko od 2023 roku (dwa lata temu!) średnia cena wzrosła z 24 zł do 32 zł. Czemu oni to robią, przecież widzowie nie będą chodzić do kina, czy głupki nie rozumieją że muszą zostawić cenę 24 zł??? A najlepiej za darmo? Chciwe cepy same sobie szkodzą.Na marginesie, mam nadzieję, że kina dostaną w Polsce kiedyś tyle kasy, by wprowadzono system Cineville, czyli właściwie Game Pass kina. W Amsterdamie to niesamowita gratka dla fanów wszystkiego poza superhitami, praktycznie wszystkie kina poza multipleksem w mieście pozwalają chodzić na wszystko za abonament, który wynosi obecnie 24 euro miesięcznie (czyli mniej niż cena dwóch pojedynczych filmów). W ostatnich kilku latach, system został zaadaptowany już w Belgii, Szwecji, Austrii i Niemczech. No ale na ten moment, w Polsce są tylko bilety, są bilety za 60 zł i ktoś je kupuje.
Opublikowano niedziela o 11:471 dzień Autor W dniu 11.04.2025 o 20:12, Lukas_AT napisał(a):Ja czytalem, ze dojazdy do torow wlasciwych w open worldzie mozna wylaczyc w jakis normalnych wyscigach, a moga byc jedynie obowiazkowe w wybranych trybach. Na bank beda tryby tylko do scigania sie na normalnych torach.Przyklad jak zmienil sie jeden tor. W sieci czytam, ze skad taka cena gry, pewnie budzet niewielki, nie ma voice actingu bleble, a tu przyklad jak caly tor jest nie do poznania? Jacys weterani Mario Kart 8 moga potwierdzic? Moglo Nintendo isc na latwizne robiac copy and paste, a jednak do tego rzetelnie przysiedli.Moim zdaniem lipa w ogóle coś takiego chwalić - zrobili remake trasy zamiast dać nowa, poszli właśnie na łatwiznę.
Opublikowano niedziela o 12:191 dzień Mario Kart zawsze dostawało nowe trasy + jakieś remaki, więc pewnie ponad połowa z +-30 będzie nowych. Myślę, że to ok, skoro niektóre stare trasy im się dobrze wpasowały w otwarty świat.
Opublikowano niedziela o 19:331 dzień 7 godzin temu, XM. napisał(a):Moim zdaniem lipa w ogóle coś takiego chwalić - zrobili remake trasy zamiast dać nowa, poszli właśnie na łatwiznę.Moim zdaniem oni nie robia tych remake’ow by isc specjalnie na latwizne. Remake to wciaz duzo pracy. Tych remake’ow i powrotow starych torow chca fani. Edytowane niedziela o 19:341 dzień przez Lukas_AT
Opublikowano niedziela o 19:471 dzień DokładnieKurcze oby w czwartek potwierdzili tryb online gdzie jedzie się tylko dedykowane trasy bez tych dojazdów i pokazali że jest jakiś content w tym open worldzie prócz jazdy dla jazdy, story mode to już by było chyba za dużo ale no nie wiem...jakieś questy,zadania, eventy itd
Opublikowano niedziela o 20:191 dzień 12 minut temu, funditto napisał(a):Niech dadzą misje jak w Mario Kart DSKozackie były te misje w MK DS. Dzięki nim to chyba nadal moja ulubiona odsłona.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. W trailerze był tir, w demku na pokazach takie coś znaleźli, ciekawe czy będzie coś sensownego z tym związane
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Niezła teoria spiskowa xDW sumie coś muszą dodawać przez kolejne 8 lat życia tej gry zasługi
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Mario Kart World szykuje sie jako najwieksza konkurencja dla GTA Online 2. Edytowane 10 godzin temu10 godz. przez Lukas_AT
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Oczywiście że będą coś dodawać za pieniądze i za darmo.Chyba każdy na to liczy
Opublikowano 58 minut temu58 min Dziwnie, że na Treehouse nie było pokazówki 4p splita na jednej konsoli. Ciekawe czy to będzie działać jak w Mk8, czyli w 2x mniejszej liczbie klatek i czy w ogóle będzie na premierę, na oficjalnej stronie jest taka informacja, że up to 4 players split, ale nie ma za dużo informacji jak to będzie zrobione. Optymalnie byłoby to zrobić w trybie 120 -> 60 FPS. 30 to już trochę duża różnica się zrobi w feelsach z grania. W dniu 11.04.2025 o 19:50, Daffy napisał(a):Dziwne że Nintendo się nie chwali, a samo digital foundry cytuje artykuł innego gościaŻeby nie było jak z innymi przekręconymi wiadomościami, ogólnie fatalnie Nintendo radzi sobie z przekazem informacji o konsoli i gierkachj.w.