Opublikowano czwartek o 17:411 dzień Jestem zadziwiony po przeczytaniu relacji. To chyba po prostu jest następca Mario Odyssey. Nie tylko w sensie jakości, ale widać wiele podobieństw w ogólnym wykonaniu, ewidentnie ta gra tak powstała, chociaż oczywiście Nintendo jak zwykle jest tajemnicze w kwestii developera. Wiele osób pisze, że od razu po włączeniu po prostu czuć, że to jest sequel Odyssey. Wiele elementów struktury jest po prostu takich samych. To wzbudza we mnie pytanie, czy będzie jeszcze nowe Mario w najbliższym czasie (kurde... musi być, nie? Tyle lat?). Jakość jednak podobno też jest. To nie jest taki Captain Toad raczej. Gra ma być prawdziwym ulepszonym następcą Odyssey i nie ma co, jednogłosem została uznana za najciekawsze, co Switch 2 oferuje. Ktoś powie, że konkurencji nie ma wielkiej, ale Mario Kart i Metroid Prime to nie w kij dmuchał szpile przecież. Fajnie, że przy tej całej jakości znaleźli jakiś nowy pomysł na Donkey Konga - niby oczywisty, ale gra podobno jest naprawdę wypełniona rozwalaniem rzeczy (i małp), zyskując tytuł "najwścieklejszej gry Nintendo". Wygląda na to, że bardzo mało będzie tradycyjnego platformowania tutaj. No, dlatego czekam nadal na Mario w stylu Bowser's Fury... Jednocześnie motyw rozwalania wpasowuje się w trend współczesnego grania, dając otwartość, możliwość eksperymentowania i olania misji, by po prostu bawić się na planszy. Niektórzy starsi gejmerzy pewnie zatęsknią za korytarzykiem i mówieniem im jasno, co robić. Ostatecznie, główne cele będą jednak w miarę oczywiste, za sprawą pewnych twardych ram... zazwyczaj dosłownie, metalowych ram które siłą rzeczy wyznaczą ostateczny kierunek, dokąd. Otoczenie ma być do rozwalenia "często" bądź "prawie całe", w zależności od relacji, a ponadto mapa lokacji odzwierciedla stan aktualny.
Opublikowano czwartek o 17:471 dzień Nie widzę tutaj "następcy Odyssey", to po prostu nowa platformówka 3D z zupełnie innym stylem rozrywki... To że jest to ten sam silnik, ino usprawniony i ma podobną czcionkę, to mało znaczy.
Opublikowano czwartek o 18:001 dzień 18 minut temu, ogqozo napisał(a): Jestem zadziwiony po przeczytaniu relacji. To chyba po prostu jest następca Mario Odyssey. Nie tylko w sensie jakości, ale widać wiele podobieństw w ogólnym wykonaniu, ewidentnie ta gra tak powstała, chociaż oczywiście Nintendo jak zwykle jest tajemnicze w kwestii developera. Wiele osób pisze, że od razu po włączeniu po prostu czuć, że to jest sequel Odyssey. Wiele elementów struktury jest po prostu takich samych. To wzbudza we mnie pytanie, czy będzie jeszcze nowe Mario w najbliższym czasie (kurde... musi być, nie? Tyle lat?). Jakość jednak podobno też jest. To nie jest taki Captain Toad raczej. Gra ma być prawdziwym ulepszonym następcą Odyssey i nie ma co, jednogłosem została uznana za najciekawsze, co Switch 2 oferuje. Ktoś powie, że konkurencji nie ma wielkiej, ale Mario Kart i Metroid Prime to nie w kij dmuchał szpile przecież. Fajnie, że przy tej całej jakości znaleźli jakiś nowy pomysł na Donkey Konga - niby oczywisty, ale gra podobno jest naprawdę wypełniona rozwalaniem rzeczy (i małp), zyskując tytuł "najwścieklejszej gry Nintendo". Wygląda na to, że bardzo mało będzie tradycyjnego platformowania tutaj. No, dlatego czekam nadal na Mario w stylu Bowser's Fury... Jednocześnie motyw rozwalania wpasowuje się w trend współczesnego grania, dając otwartość, możliwość eksperymentowania i olania misji, by po prostu bawić się na planszy. Niektórzy starsi gejmerzy pewnie zatęsknią za korytarzykiem i mówieniem im jasno, co robić. Ostatecznie, główne cele będą jednak w miarę oczywiste, za sprawą pewnych twardych ram... zazwyczaj dosłownie, metalowych ram które siłą rzeczy wyznaczą ostateczny kierunek, dokąd. Otoczenie ma być do rozwalenia "często" bądź "prawie całe", w zależności od relacji, a ponadto mapa lokacji odzwierciedla stan aktualny. W pewnym momencie trailera jest bardzo sentymentalny moment. Podobnie było w SMO Edytowane czwartek o 18:001 dzień przez zdrowywariat
Opublikowano czwartek o 18:181 dzień Godzinę temu, tlas napisał(a): momentami rozgrywka przypomina mi trochę Wario World z GCN. Tam tam się wymierzało sprawiedliwość piąchami, ale oczywiście nie z takim rozmachem jak tutaj też miałem skojarzenia z Wario World, ale tu widać dużo lepszy gameplay
Opublikowano wczoraj o 06:55 1 dzień To będzie potężny hicior! Ja oczywiście przegapiłem pierwszy pokaz i dopiero wczoraj obejrzałem powtórkę. Rewelacyjnie to wygląda, chciałoby się od razu chwycić pada i grać
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Oj ja też złapałem mocny hype na Bananzę, tym bardziej że przechodzę teraz ponownie Tropical Freeze. Ogólnie zajarałem się tak mocno, że po jego przejściu chcę zaliczyć 1 i 2 ze Snesa i Returns HD
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. 2 minuty temu, funditto napisał(a): Oj ja też złapałem mocny hype na Bananzę, tym bardziej że przechodzę teraz ponownie Tropical Freeze. Ogólnie zajarałem się tak mocno, że po jego przejściu chcę zaliczyć 1 i 2 ze Snesa i Returns HD Mnie z tego samego powodu wzięło na Metroid Prime Remastered, bo Returns niedawno ukończyłem, więc się trochę nagrałem. A gdzie trójka z trylogii na twojej liście?
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Na tym etapie nie wiadomo jeszcze zbyt wiele, ale płaciłbym złotem gdybyśmy dostali collectathon (z elementami meteoidvanii) rodem z DK64.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Za trójką nie przepadam. Mój ranking DK wygląda tak: Tropical > Returns > 2 > 1 > Jungle Beat > 3 W DK 64 grałem zbyt krótko, żeby ocenić, spin offów nie liczę 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a): Na tym etapie nie wiadomo jeszcze zbyt wiele, ale płaciłbym złotem gdybyśmy dostali collectathon (z elementami meteoidvanii) rodem z DK64. W sumie moje pierwsze skojarzenie jak pokazali gameplay to był Banjo Kazooie (ubranie DK, ten kryształ na plecach jak Kazooie i styl przemieszczania), więc kto wie
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Teraz, funditto napisał(a): Za trójką nie przepadam. Mój ranking DK wygląda tak: Tropical > Returns > 2 > 1 > Jungle Beat > 3 W DK 64 grałem zbyt krótko, żeby ocenić, spin offów nie liczę Dziwne, bo trójka to minimalnie slabsza dwójka. DK64 ukończyłem na 100%, ale niewiele już pamiętam… pamiętam tylko, że dobrze się bawiłem, bo zarwałem wtedy 2 nocki, a grę miałem z wypożyczalni. Miałbym problem z rankingiem DKya: 1. Returns. 2. DKC2: Diddy’s Kong Quest. 3. Cała reszta.