Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Ja rozumiem, że fajnie cieszyć się sprzętem w dniu premiery i w ogóle, ale jeśli po sytuacji z awaryjnością i wykonaniem pierwszego Switcha, ktokolwiek preorderuje w ciemno następcę, no to krzyżyk na drogę. Tak, hehe, nie moje pieniądze, wiadomo.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 5 minut temu, Homelander napisał(a): Oczyma wyobraźni widzę siebie kupującego Switcha 2 w dniu premiery, przychodzącego do domu, ściągającego te kilka gier ze Switcha 1. Po czym odpalam na 30 min Mario Kart i co dalej? Konsola do szafy na 2 miesiące? No bo co z nią robić, w co grać? Dlatego zostawiłem sobie TOTK na premierę S2, a na premierę S1 miałem BOTW. Podszedłem do tego strategicznie Edytowane 14 godzin temu14 godz. przez zdrowywariat
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. na razie najtaniej wychodzi z hiszpańskiego/francuskiego amazonu https://amzn.eu/d/fgG5x1c tak samo z grami https://lowcygier.pl/preordery/pudelkowe-wydanie-mario-kart-world-oraz-donkey-kong-bananza-dostepne-w-preorderze-w-sklepie-amazon/
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 10 minutes ago, zdrowywariat said: Dlatego zostawiłem sobie TOTK na premierę S2, a na premierę S1 miałem BOTW. Podszedłem do tego strategicznie Nie grałeś ponad dwa lata w grę o której trułeś godzinami, żeby zagrać teraz? No plan wchuj. Jesteś przebiegły jak Wilk z Wilka i Zająca
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 15 minut temu, Rozi napisał(a): Ja rozumiem, że fajnie cieszyć się sprzętem w dniu premiery i w ogóle, ale jeśli po sytuacji z awaryjnością i wykonaniem pierwszego Switcha, ktokolwiek preorderuje w ciemno następcę, no to krzyżyk na drogę. Tak, hehe, nie moje pieniądze, wiadomo.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Ja nie z tych, kolego. Zawsze kupowałem konsole sporo po premierze, gdzie były znane wszystkie bolączki, albo wychodziły ulepszone rewizje.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 5 minut temu, Homelander napisał(a): Nie grałeś ponad dwa lata w grę o której trułeś godzinami, żeby zagrać teraz? No plan wchuj. Jesteś przebiegły jak Wilk z Wilka i Zająca Przecież żartobliwie to napisałem xD. Tak, jarałem się grą przed premierą, ale czy po premierze się zawiodłem? To się dopiero okaże przy drugim podejściu, bo po 390h w BOTW mogło to być zmęczenie materiału i nie zrobiłem tych 390h zaraz po premierze, bo do gry co jakiś czas wracałem.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 30 minut temu, iluck85 napisał(a): @Chad Davski Z czego HA- wiesz coś? Będą problemy? Będziesz miał za 2199? Jak czytam posty co ukończyłeś, gdzie wbijasz platyny, to z tym ostatnim tak nie do końca Josh, bo marnujesz czas na gierki które można tak właśnie podsumować Z tego, ze uwazasz ze bedzie normalnie dostepna do kupienia. Aczkolwiek nic na razie nie wiadomo, wiec moze bede musial odszczekac!
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 1 minutę temu, Chad Davski napisał(a): Z tego, ze uwazasz ze bedzie normalnie dostepna do kupienia. Aczkolwiek nic na razie nie wiadomo, wiec moze bede musial odszczekac! Myślałem że coś więcej już wiesz. Jesteśmy krajem Playstation, a nie Nintendo. Switch jedynka był normalnie do kupienia. Czytając komentarze pod łowcami itp stronami, to tłumów chętnych nie ma- a chujnia, a gier mało, a nic nie pokazali, za taka konsole tyle hajsu itp itd. Więc byłbym zdziwiony jakby nie leżał normalnie na półce w dniu premiery. Chyba że na nasz rynek jakaś znikoma ilość będzie.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Autor No po s1 na pewno jest trochę lepsza sytuacja nintendo w tym kraju ale, bez porównania z sonką
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Po miesiącu masz DK. W międzyczasie grasz na SD. Wszystko co chciałeś ograłeś na Switchu? Żadnych tyłów?
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 1 minute ago, iluck85 said:Po miesiącu masz DK. W międzyczasie grasz na SD. Wszystko co chciałeś ograłeś na Switchu? Żadnych tyłów?Nie jestem bardzo przekonany do tej gry. Na Switchu nie mam żadnych tyłów.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. To możesz olać. Ja mam jeszcze zafoliowane gry na Switchu, więc spoko.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 6 minutes ago, iluck85 said:To możesz olać.Ja mam jeszcze zafoliowane gry na Switchu, więc spoko.Oleję co najmniej do premiery małpy. Jak okaże się platformówkowy mesjasz to kupię, bo i tak kupię wcześniej czy później. A jak nie to czekam na Metroida, albo jeszcze dłużej
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 46 minut temu, Rozi napisał(a):Ja rozumiem, że fajnie cieszyć się sprzętem w dniu premiery i w ogóle, ale jeśli po sytuacji z awaryjnością i wykonaniem pierwszego Switcha, ktokolwiek preorderuje w ciemno następcę, no to krzyżyk na drogę. Tak, hehe, nie moje pieniądze, wiadomo. ja nie miałem nigdy Nintendo na premierę to jestem ciekaw całego "nintendo experience" także u mnie nie ma miejsca na jakieś racjonalizowanie zakupu:) jest hype i ch.ale jak miałbym próbować to :+nie kupuję tego dla jednej gry , to ma starczyć na całą generację (ewentualnie do wersji OLED), największym wabikiem byłaby Zelda ale MKW też będzie ok+8" to chyba optymalna wielkość ekranu+sticki mają hall effect, odpada jedna krytyczna usterka z driftem joyconów+mam spory backlog z NS1, dzięki Switchowi stałem się platformersem, @zdrowywariat z hypowaniem serii donkey kong też w tym pomógł, pozdro+gry z GCN na NSO .+jest Zelda BOTW/TOTK w pięknej wydajności, jak ogrywałem te gry to główna myśl w głowie to była "przydałby się Switch Pro"+sąsiad naciska żebym mu sprzedał swojego NS1 OLEDa, więc kupca mam;) wiem że siedzenie dalej na 1 to lepszy deal ale plusy powyżej mi wystarczają na start-już wiadomo o gorszej pracy baterii - bo gry bardziej wymagające-ekran LCD - jest to kompromis (cenowy) ale czy to będzie mnie bardzo szczypało? nie wiem, i tak w słońcu na OLEDzie też nic nie widać-ceny gier zdupy, ceny za upgrade do remastera pewnie też ale "da się przyzwyczaić", jak ominą mnie "4 bomby" to nie będę się krzywił, resale value będzie nadal potężnyjak dla mnie plusy przykrywają minusy, także po co czekać na jakieś rewizje, edycje OLED?(która wyszła po 3,5 roku od premiery NS1) jako drugi sprzęt do grania uważam Switcha za sprzęt wybitny, gram na nim w zupełnie inne gatunki gier niż "normalnie", rzeczy które bardziej mi pasują pod handhelda (np Tunic, Hades, Donkey Kongi, Mario Jamboree) także Pstryk 2 to taka naturalna kontynuacja tej ścieżki. kto wie, może nawet powalczy o sprzęt #1 w domu..(nie pozdrawiam firmy Sony i ich 2 gier rocznie)nie ma co czekać wg mnie.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. mozesz kupic jakies indyki do ogrania, ograc produkcje które pominąłeś na S1, popyakać w balatro, pograc dluzej w mario, w lipcu wychodzi małpa ograć ją w między czasie pykać w animal crossing i splatoon 3. pozniej wyjdzie metroid 4, w miedzy czasie będą wychodzić inne produkcje i tak do swiat gdzie wyjdą nowe hyrule wariors. Ogolnie jest w co grać, chyba ze liczyc tylko na duże bangery od nintendo i nie masz żadnej kupki wstydu, no ale tak to można o kazdej nowej konsoli powiedziec gdy wychodzi.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 1 godzinę temu, Rozi napisał(a):Hipokryta i wampir energetyczny, ot co.Nie zajarzyłeś żartu, że we wspomnianym poście napisałem to dla beki, czytaj: sam z siebie się śmieję, gdy nabierzesz dystansu do siebie to pojmiesz.Tak, z jakiegoś powodu porzuciłem TOTK, ale wrócę, bo na S2 to będzie dobra okazja i to niejedyna gra drugiej szansy, więc się okaże. 2 gry w moim top życia są grami drugiej szansy.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Ja kupiłem jak tylko preordery w MM wystartowały, taniej niż 1999 nie będzie. Dla mnie uczciwa cena no i pewna dostawa z tego sklepu.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Jak gdzieś znowu będzie 1999 to zamówie. Za więcej mi się odechciało jak już zobaczyłem taka cenę.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. https://www.mediamarkt.de/de/category/nintendo-switch-2-konsolen-6238.htmlna niemieckim MM mają lepsze ceny ☹️
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Godzinę temu, nero2082 napisał(a):-ekran LCD - jest to kompromis (cenowy) ale czy to będzie mnie bardzo szczypało? nie wiem, i tak w słońcu na OLEDzie też nic nie widaćOsoby, które miały kontakt z S2 chwalą sobie jakość obrazu:„The bigger 7.9-inch 1080p display with 120Hz refresh rate looks gorgeous in person, even if the switch from an OLED display to an LCD one will surely feel like a downgrade for some.”I tak jak wspomniałeś analogi będą z efektem halla, więc główna usterka S1 odpada.Wiesz, tu na forum panuje jakieś czarnowidztwo. A się okazuje, że ekran daje radę, że analogi dają radę, że myszka daje radę, że jednak MKW nie będzie po 4.5 bomby i nawet nie po 3.5 bomby.Do tego widać, że Ninny się przyłożyło do S2, wspomniane analogi, lepszy plastik, wentylator w docku, dużo lepsza stopka do tablet mode. W awaryjność na poziomie S1 lub co gorsza 360ki wątpię.Jedyne obawy jakie mam i miałem i już o tym pisałem to, że MP4B nie ukaże się na premierę S2 i czy ten DKB będzie sztosem na miarę najlepszych platformówek, czy czymś „tylko” solidnym, jak choćby Kirby and the Forgotten Land, czy to będzie miła niespodzianka na 8.5, czy sztos ze średnią 90%+.Nie rozumiem też, że niektórzy narzekają, gdzie SM3D, jakby nie wyciągnęli wniosków z premier gier na S1, że Nintendo różnie zapowiada gry, nie tylko kilka lat przed premierą, ale i nawet 3 miesiące przed lub w ten sam dzień (MPR).Ninny stara się też bardzo, żeby w każdym miesiącu było coś do ogrania, rzecz jasna są też słabsze gry i remastery, bo ciężko byłoby wydawać, co chwilę nowości na miarę LM3. Edytowane 12 godzin temu12 godz. przez zdrowywariat
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. MIŁEGO WEEKENDU!Godzinę temu, nero2082 napisał(a):https://www.mediamarkt.de/de/category/nintendo-switch-2-konsolen-6238.htmlna niemieckim MM mają lepsze ceny ☹️Euro dzisiaj w górę, ale jeszcze widzę inne sklepy, prócz MM czarują coś, nie ma cen.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 9 minut temu, oFi napisał(a):Wrzucają LCD by później drożej sprzedać z OLEDEM.Stare, znałem.Po co Ty tu jesteś w dziale Switcha? Przecież widać, że się męczysz, że zadajesz sobie ból, że nie jesteś targetem. Ani jednego pozytywnego słowa nie napisałeś, więc po uj się udzielać? Edytowane 11 godzin temu11 godz. przez zdrowywariat