Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano
1 godzinę temu, Chad Davski napisał(a):

Nie moge za duzo pisac, ale to co zrobilo media markt (sprzedawanie bez zielonego swiatla i ustalenie ceny na poziomie na ktorym ustalilo) moze doprowadzic do bardzo niefajnych dla sklepow i graczy konsekwencji :(

Z tego co widac w necie ludzie nawalaja tam pre ordery.

uUs7QBI.png

• Odpowiedzi 149
  • Wyświetleń 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

Amazon też sprzedaje bez zielonego światła, pragnę przypomnieć. MM to nie jedyny sklep, który wrzucił konsolę do swojej oferty, więc jeśli Nintendo będzie chciało się obrazić to musi się obrazić na pół świata, jeśli nie lepiej.

Opublikowano

Jaką kartę kupujecie? Ja chyba poczekam i zapoluję na 1Tb, żeby już później przez całą generację nie żonglować, bo na S1 3 razy wymieniałem na większą. Dam to 200e, ale będę miał już spokój na 7-8 lat.

Opublikowano

Ja chyba sobie daruję kartę na początku. Najwięcej na Switchu zajmowały multiplatformy, a skoro nie mam zamiaru ich kupować, a sama konsola ma 256gb to raczej na pierwsze lata starczy. A potem zapewne stanieją

Opublikowano

Ja mam zamiar pozbyć się S1, więc już na przerzutkę wszystkiego z S1 na S2 nie wystarczy mi miejsca, bo mam już prawie całą pamięć zajętą w konsoli i na karcie 256Gb. Może wezmę najpierw 256Gb, a gdy tylko pojawi się 1Tb w rozsądnej cenie to wymienię.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Homelander napisał(a):

Ja chyba sobie daruję kartę na początku. Najwięcej na Switchu zajmowały multiplatformy, a skoro nie mam zamiaru ich kupować, a sama konsola ma 256gb to raczej na pierwsze lata starczy. A potem zapewne stanieją

No to kupujesz w końcu czy nie?!problem

Ja raczej nie będę potrzebował karty bo exy nintendo będą w pudełkach a indyki ważą kilka deko

Opublikowano
Teraz, Pupcio napisał(a):

No to kupujesz w końcu czy nie?!problem

Modus Gregandi

Opublikowano

Pewnie, że kupuję, ale raczej nie na start. Może z Donkey Kongiem. A najprawdopodobniej kupię sobie na urodziny we wrześniu

Opublikowano
Ale jakich konsekwencji? Dla graczy? A niby to dlaczego? Dla kogoś jeszcze? Dla sklepów czyli ciebie bo ludzie kupią gdzie indziej? No weź :)
Ja się dzisiaj zdecydowałem, zamówienie opłacone w MM. Jak będzie drożej to tylko się cieszyć. Jak będzie taniej to anuluję i wezmę gdzie taniej. Proste;.
Jak ładnie idzie odwrócić kota ogonem i w każdej wypowiedzi Dejwa doszukiwać się NA SIŁĘ, że wymaga kupowania u siebie czegokolwiek xd

Przeczytaj raz jeszcze co napisał, wyrzuć swoje uprzedzenie do niego i użyj logicznego myślenia
Opublikowano
42 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Empik zaprasza 8 na zakupy :)

przecież nie wolno tak wcześnie tego robić [

Opublikowano

Przy obecnie zapowiedzianych rozmiarach gier, karta pamięci wydaje się znacznie mniej konieczna, niż na S1. Nawet kilka Cyberpunków powinno się zmieścić, a większość gier będzie w okolicach kilku czy kilkunastu GB. Karta wydaje się na razie dla pasjonatów. Mniej potrzebna, niż dodatkowy dysk dla PS5 czy Xboksa.

Na Switchu używałem od początku 200 GB i używałem tej pojemności raczej jako sygnał: ziomuś, ile ty masz teraz gier na konsoli lol, może pora coś pokończyć z tego grona i pokasować, bo z tego przewijania dziesiątek pozycji w menu wiele nie wynika.

Jakaś karta jednak na pewno była potrzebna prawie od premiery dla takiego gracza jak ja. Teraz to wygląda bardziej na przyszłościowe rozwiązanie. Kartridże też są znacznie szybsze (i pewnie droższe w produkcji), niż te do Switcha 1. Podwyższono standard szybkości, i zapewniono pewną sensowną ilość pamięci w konsoli, w zamian da się przeżyć bez kupowania droższej karty.

Opublikowano
16 minut temu, Lipa napisał(a):

1 godzinę temu, nikt napisał(a):

Jak ładnie idzie odwrócić kota ogonem i w każdej wypowiedzi Dejwa doszukiwać się NA SIŁĘ, że wymaga kupowania u siebie czegokolwiek xd

Przeczytaj raz jeszcze co napisał, wyrzuć swoje uprzedzenie do niego i użyj logicznego myślenia

Oho pierwszy adwokat się znalazł. Zaczyna się deprecjonowanie i odnoszenie się do logicznego myślenia. Tobie polecam raczej przeczytać. Zwykłe straszenie. Taki pierdolnik to niech sobie w swoim temacie robi a nie tutaj. Bardzo jestem ciekaw jakież to konsekwencje mogą być DLA GRACZY że MM i Amazon dali oferty. Bo miało być taniej a MM sprzedają drożej i każdy pójdzie tym śladem? No to na szczęście jest taki coś jak konkurencja na rynku - to czego tak bardzo brakuje na forum które promuje na lewo i prawo jego sklep.

Bardzo jestem ciekawy odpowiedzi.

Edytowane przez nikt

Opublikowano

Sluchajcie, przegladam sobie na stronie MM zawartość pudełka i nie wypisali tam gripa do joyconow, a na opakowaniu jest. Niedopatrzenie?

Opublikowano
Oho pierwszy adwokat się znalazł. Zaczyna się deprecjonowanie i odnoszenie się do logicznego myślenia. Tobie polecam raczej przeczytać. Zwykłe straszenie. Taki (pipi)nik to niech sobie w swoim temacie robi a nie tutaj. Bardzo jestem ciekaw jakież to konsekwencje mogą być DLA GRACZY że MM i Amazon dali oferty. Bo miało być taniej a MM sprzedają drożej i każdy pójdzie tym śladem? No to na szczęście jest taki coś jak konkurencja na rynku - to czego tak bardzo brakuje na forum które promuje na lewo i prawo jego sklep.
Bardzo jestem ciekawy odpowiedzi.

Nie adwokat, tylko czepianie się tego PB gdzie tylko się da. Niesamowity ból dupy i szukanie drugiego dna w każdej jego wypowiedzi.

Masz opcje zablokowania i nie będziesz widział jego postów, nie będzie Cię raził jego "(pipi)nik", jego zdanie, jego opinia w danym temacie.

Skoro przedsprzedaż jest ustawiona na 08.04, to powinno być to respektowane wszędzie - to raz.

Jeżeli MM nie wiedząc jaka będzie cena u dystrybutora pozwala sobie na ustalenie swojej ceny, którą dźwiga o 200 zł po jakiejś chwili widząc jakie jest ciśnienie, to logiczne, że reszta może to wykorzystać.

Nie mówiąc o tym zamawianiu w 10 sklepach, bo tu taniej, bo tu szybciej, bo tu raty, bo tu ch... wie co jeszcze i czekanie, który kurier przyjedzie szybciej, bądź który sklep wyśle powiadomienie o odbiorze pierwszy.

A później chcesz kupić w sklepie, czy nawet zamówić 09.04, to nie ma szans, sami se to robicie.

PS. A co do PB to już dawno tam nic nie zamawiałem, mało gier kupuje, z reguły jakaś cyfra w promocji, nie mam ciśnienia na premiery, ale to że gość się reklamuje i UTRZYMUJE POZIOM, to chyba nie jest źle co?
Bo co innego jakby reklama nie szła z jakością, to można mieć pretensje, że taka osoba jest popierana, bądź reklamowana. A tu się wszystko zgadza, tylko Ty masz jakieś animozje.

Moze jakaś zadra o te napędy za ~1100 zł (chyba tyle?)?
Gdzie też spina na forum i w necie, że miał możliwość zarobku xd Prowadzi sklep charytatywnie i najlepiej oddawać wszystko za darmo

Media Expert w tej cenie? Noł problem
Euro RTV? Jak najbardziej
Amazon? No przecież
PerfectBlue? JAK KUR.WA ŚMIE, TO NAPLUCIE NAM GRACZOM W TWARZ

ZAWSZE (z reguły) NAJTANIEJ I NIE MA PRAWA NAM TEGO ROBIĆ
Opublikowano
1 minute ago, Lipa said:

42 minutes ago, nikt said:

Nie adwokat, tylko czepianie się tego PB gdzie tylko się da. Niesamowity ból dupy i szukanie drugiego dna w każdej jego wypowiedzi.

Masz opcje zablokowania i nie będziesz widział jego postów, nie będzie Cię raził jego "(pipi)nik", jego zdanie, jego opinia w danym temacie.

Skoro przedsprzedaż jest ustawiona na 08.04, to powinno być to respektowane wszędzie - to raz.

Jeżeli MM nie wiedząc jaka będzie cena u dystrybutora pozwala sobie na ustalenie swojej ceny, którą dźwiga o 200 zł po jakiejś chwili widząc jakie jest ciśnienie, to logiczne, że reszta może to wykorzystać.

Nie mówiąc o tym zamawianiu w 10 sklepach, bo tu taniej, bo tu szybciej, bo tu raty, bo tu ch... wie co jeszcze i czekanie, który kurier przyjedzie szybciej, bądź który sklep wyśle powiadomienie o odbiorze pierwszy.

A później chcesz kupić w sklepie, czy nawet zamówić 09.04, to nie ma szans, sami se to robicie.

PS. A co do PB to już dawno tam nic nie zamawiałem, mało gier kupuje, z reguły jakaś cyfra w promocji, nie mam ciśnienia na premiery, ale to że gość się reklamuje i UTRZYMUJE POZIOM, to chyba nie jest źle co?
Bo co innego jakby reklama nie szła z jakością, to można mieć pretensje, że taka osoba jest popierana, bądź reklamowana. A tu się wszystko zgadza, tylko Ty masz jakieś animozje.

Moze jakaś zadra o te napędy za ~1100 zł (chyba tyle?)?
Gdzie też spina na forum i w necie, że miał możliwość zarobku xd Prowadzi sklep charytatywnie i najlepiej oddawać wszystko za darmo

Media Expert w tej cenie? Noł problem
Euro RTV? Jak najbardziej
Amazon? No przecież
PerfectBlue? JAK KUR.WA ŚMIE, TO NAPLUCIE NAM GRACZOM W TWARZ

ZAWSZE (z reguły) NAJTANIEJ I NIE MA PRAWA NAM TEGO ROBIĆ

Wow. Taki długi post i kompletnie o niczym. Chodzi o wypowiedź o konsekwencjach dla GRACZY. Kogo obchodzą jakieś konsekwencje dla sklepów.

Opublikowano

Ciebie nie obchodzą, bo siedzisz w stanach i narazie sobie nie zamówisz ;)

Opublikowano
53 minuty temu, ogqozo napisał(a):

Przy obecnie zapowiedzianych rozmiarach gier, karta pamięci wydaje się znacznie mniej konieczna, niż na S1. Nawet kilka Cyberpunków powinno się zmieścić, a większość gier będzie w okolicach kilku czy kilkunastu GB. Karta wydaje się na razie dla pasjonatów. Mniej potrzebna, niż dodatkowy dysk dla PS5 czy Xboksa.

Na Switchu używałem od początku 200 GB i używałem tej pojemności raczej jako sygnał: ziomuś, ile ty masz teraz gier na konsoli lol, może pora coś pokończyć z tego grona i pokasować, bo z tego przewijania dziesiątek pozycji w menu wiele nie wynika.

Jakaś karta jednak na pewno była potrzebna prawie od premiery dla takiego gracza jak ja. Teraz to wygląda bardziej na przyszłościowe rozwiązanie. Kartridże też są znacznie szybsze (i pewnie droższe w produkcji), niż te do Switcha 1. Podwyższono standard szybkości, i zapewniono pewną sensowną ilość pamięci w konsoli, w zamian da się przeżyć bez kupowania droższej karty.

No ja trzymam jeszcze na karcie Bioshocki i Residenty, więc mnie już na starcie zabraknie miejsca na przerzutkę i pewnie na S2 też kupię parę gier cyfrowo o większej pojemności w dobrej promce. Cały czas chodzi za mną jeszcze Ninja Gaiden i Batmany.

Opublikowano
1 minute ago, Lipa said:

Ciebie nie obchodzą, bo siedzisz w stanach i narazie sobie nie zamówisz ;)

A Ciebie obchodzą konsekwencje dla MM czy innego Euro? Ciekawy jestem tych konsekwencji dla graczy

Żeby nie było: to zagranie z preorderami to zagranie kutasiarskie i psucie graczom święta. I zgadzam się z Tobą, że jak zapowiedzili preordery od 9go to powinno to być uszanowane

Just now, zdrowywariat said:

No ja trzymam jeszcze na karcie Bioshocki i Residenty, więc mnie już na starcie zabraknie miejsca na przerzutkę i pewnie na S2 też kupię parę gier cyfrowo o większej pojemności w dobrej promce. Cały czas chodzi za mną jeszcze Ninja Gaiden i Batmany.

Ja też mam jakieś Doomy, Wiedźminy, Bioshocki i inne Residenty, ale nie zamierzam tego przerzucać. Nawet nie wiem czy wszystko od Nintendo będę.

Opublikowano
4 minuty temu, Homelander napisał(a):

A Ciebie obchodzą konsekwencje dla MM czy innego Euro? Ciekawy jestem tych konsekwencji dla graczy

Żeby nie było: to zagranie z preorderami to zagranie kutasiarskie i psucie graczom święta. I zgadzam się z Tobą, że jak zapowiedzili preordery od 9go to powinno to być uszanowane

Ja też mam jakieś Doomy, Wiedźminy, Bioshocki i inne Residenty, ale nie zamierzam tego przerzucać. Nawet nie wiem czy wszystko od Nintendo będę.

Wiesz, ja jestem minimalistą i chcę mieć wszystko na jednej konsoli, więc day1 biorę S2, a day2 pozbywam się S1. Gdyby jeszcze wyszły niektóre gry na S2 całe na karcie jak DS1, SH2 i RE4 to jestem nawet w stanie pozbyć się PS5, mimo trochę gorszej jakości tych remakeów. No, ale ja to ja, Ty to Ty, a jeszcze ktoś inny to ktoś inny, hehe :)

Opublikowano

W ogóle. Czy coś z tego będą mieli, że zaczęli zbierać zamówienia prędzej czy nie, to mam to gdzieś. Jedynie jest to słaba zagrywka.
A czy będzie później płacz w tym temacie 05.06, że komuś od nich zamówienie nie dojechało, to już nie moja sprawa.

Konsekwencje dla graczy to jak napisałem wyżej - chodzi o zmowe cenową

Wiadomo, że było to trochę na wyrost napisane przez niego (mam nadzieję), ale wiedząc, że MM ma za 2199 zł i schodzi (co podejrzewamy) bez problemu, to czemu większe sklepy jak euro, media expert, czy tam xkomy miałyby robić taniej?

Zawsze możesz zamówić w jakimś zuzagry, czy innym podobnym podmiocie który się wyłamie i będziesz drżeć czy wyślą na premierę, albo czy w ogóle dojdzie

A mój post o "niczym" odnosił się w większości do tego, że gdyby to teraz napisał ktokolwiek inny, czy to ktoś z nas, czy przedstawiciel innego sklepu (Ultima np.), to nie byłoby gadki.

Ale jak widać PB ilu ma zwolenników, tylu też przeciwników.
Opublikowano
2 minutes ago, zdrowywariat said:

Wiesz, ja jestem minimalistą i chcę mieć wszystko na jednej konsoli, więc day1 biorę S2, a day2 pozbywam się S1. Gdyby jeszcze wyszły niektóre gry na S2 całe na karcie jak DS1, SH2 i RE4 to jestem nawet w stanie pozbyć się PS5, mimo trochę gorszej jakości tych remakeów. No, ale ja to ja, Ty to Ty, a jeszcze ktoś inny to ktoś inny, hehe :)

Ja do multiplatform mam inny sprzęt, dlatego sądzę, że na pierwszy okres wystarczy mi te 256gb. A potem karty powinny potanieć

Opublikowano
4 minutes ago, zdrowywariat said:

SH2 bym się na switchu 2 nie spodziewał, brak mocy na ten tytuł.

Opublikowano
Teraz, Homelander napisał(a):

Ja do multiplatform mam inny sprzęt, dlatego sądzę, że na pierwszy okres wystarczy mi te 256gb. A potem karty powinny potanieć

Spox, ja nie jestem, aż takim graficznym purystą i może poczekam z kartą, ale w takim wypadku będą musiał niektóre gry dociągnąć sobie później :)

Opublikowano
Just now, Czoperrr said:

SH2 bym się na switchu nie spodziewał, brak mocy na ten tytuł.

Brak mocy? Raczej optymalizacji gry, a nie mocy. W Silent Hill 2 da się od wielkiej biedy na Decku przejść, więc ja mocno podłubać to stałe 30 klatek na Switchu 2 powinno być do osiągnięcia bez problemu

5 minutes ago, zdrowywariat said:

Spox, ja nie jestem, aż takim graficznym purystą i może poczekam z kartą, ale w takim wypadku będą musiał niektóre gry dociągnąć sobie później :)

Graficznym purystą? O Decku pisałem, nie sądzę, żeby gry wyglądały na nim lepiej niż na Switchu 2