Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano
3 minutes ago, Homelander said:

Brak mocy? Raczej optymalizacji gry, a nie mocy. W Silent Hill 2 da się od wielkiej biedy na Decku przejść, więc ja mocno podłubać to stałe 30 klatek na Switchu 2 powinno być do osiągnięcia bez problemu

Graficznym purystą? O Decku pisałem, nie sądzę, żeby gry wyglądały na nim lepiej niż na Switchu 2

Na decku? Na decku to jest niegrywalne, wiem bo próbowałem i 30 FPS jest poza zasięgiem w większości lokacji. No może jak pozmeiniasz coś w .ini i będzie wyglądać gorzej niż oryginał na PS2 to może.

• Odpowiedzi 149
  • Wyświetleń 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano
26 minut temu, Lipa napisał(a):

Godzinę temu, nikt napisał(a):

Nie adwokat, tylko czepianie się tego PB gdzie tylko się da. Niesamowity ból dupy i szukanie drugiego dna w każdej jego wypowiedzi.

Masz opcje zablokowania i nie będziesz widział jego postów, nie będzie Cię raził jego "(pipi)nik", jego zdanie, jego opinia w danym temacie.

Skoro przedsprzedaż jest ustawiona na 08.04, to powinno być to respektowane wszędzie - to raz.

Przepraszam - ale gdzie się czepiam PB? Wchodzę do jego tematu i coś piszę? Nie. Czepiasz to się narazie ty że śmiałem coś napisać.

A jeśli już tak pilnujesz tych dat to sumie fajnie że o tym wspominasz - to odnieś się do tego że PB często wysyła PRZED premiera różne rzeczy przy tym zaznaczając żeby nigdzie o tym nie wspominać - no ale to już dla dobra graczy :D Ale MM czy Amazon to już a be a fe a fuj! Paskudne praktyki. Widać wychodzą podwójne standardy.,

Edytowane przez nikt

Opublikowano
1 minute ago, Czoperrr said:

Na decku? Na decku to jest niegrywalne, wiem bo próbowałem i 30 FPS jest poza zasięgiem w większości lokacji. No może jak pozmeiniasz coś w .ini i będzie wyglądać gorzej niż oryginał na PS2 to może.

No ale to na Decku i bez optymalizowania pod konsolę. Oczywiście Silent Hill 2 nie wyjdzie na Switcha 2, ale nie uważam, żeby było to poza zasięgiem konsoli

Opublikowano

(sprzedawanie bez zielonego swiatla i ustalenie ceny na poziomie na ktorym ustalilo) - ktoś zrozumiał? MM wystawił konsole bez zmowy cenowej z innymi sklepami, czy wystawił za drogo?

Opublikowano
8 minut temu, Homelander napisał(a):

Brak mocy? Raczej optymalizacji gry, a nie mocy. W Silent Hill 2 da się od wielkiej biedy na Decku przejść, więc ja mocno podłubać to stałe 30 klatek na Switchu 2 powinno być do osiągnięcia bez problemu

Graficznym purystą? O Decku pisałem, nie sądzę, żeby gry wyglądały na nim lepiej niż na Switchu 2

W sensie, że fajnie, jeśli gra wygląda lepiej, bo to zawsze na plus, ale nie jest to moim priorytetem, bardziej cenię sobie to, że mogę wrzucić Switcha do plecaka. Oczywiście jarałem się kiedyś tym, jak wyglądał Tekken 3, Perfect Dark, Soul Calibur, Ninja Gaiden, czy Metroid Prime, ale to było wtedy, kiedy HH jeszcze tak do mnie nie przemawiały i jestem świadomy, że takie BOTW byłoby lepszym doświadczeniem na Xboxie/PS5, ale tak jak napisałem teraz w grach mam inne priorytety i grafika jest dla mnie na ostatnim miejscu ważności, bardziej od niej cenię sobie wybitne OST.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
Przepraszam - ale gdzie się czepiam PB? Wchodzę do jego tematu i coś piszę? Nie. Czepiasz to się narazie ty że śmiałem coś napisać.

A jeśli już tak pilnujesz tych dat to sumie fajnie że o tym wspominasz - to odnieś się do tego że PB często wysyła PRZED premiera różne rzeczy przy tym zaznaczając żeby nigdzie o tym nie wspominać - no ale to już dla dobra graczy :D Ale MM czy Amazon to już a be a fe a fuj! Paskudne praktyki. Widać wychodzą podwójne standardy.,

Gry na premierę powinny być u wszystkich jednakowo.
A że Dave wysyła szybciej? Nie mam na to wpływu.

Tez mogę odbić mu piłeczkę, że zamawia tańsze gry z Turcji czy cholera wie skąd, co też może mieć konsekwencje dla graczy.

To nie jest tak, że zgadzam się ze wszystkim z nim w 100%
Ale drażni mnie ta nagonka na niego, bo znaleźć takiego pasjonata, któremu zależy na zadowolonym kliencie, to myślę ze świecą szukać.
(sprzedawanie bez zielonego swiatla i ustalenie ceny na poziomie na ktorym ustalilo) - ktoś zrozumiał? MM wystawił konsole bez zmowy cenowej z innymi sklepami, czy wystawił za drogo?
Wystawił przed 08.04 ustalając ceny na poziomie 1999/2199 z MKW

Zmieniając po jakimś czasie na 2199/2399
Opublikowano

Podejrzewam, że problemem jest to początkowe 1999/2200 bo się jeszcze polaczki przyzwyczają, że się od nich nie pobiera haraczu na poczet "ryzyka kursowego".

Edytowane przez Sebas

Opublikowano
1 godzinę temu, nikt napisał(a):

odnieś się do tego że PB często wysyła PRZED premiera różne rzeczy przy tym zaznaczając żeby nigdzie o tym nie wspominać - no ale to już dla dobra graczy :D

Ja się do tego odniosę - bullshit. Były takie sytuacje kiedyś, ale już nie. A wysyłka jest dzień przed premierą w taki sposób, żeby klient dostał grę w dniu premiery właśnie - nie obejdziesz tego inaczej. Gdyby były wysyłane w dzień premiery to w najlepszym razie dostajesz gierkę po premierze, a w najgorszym po weekendzie premierowym.

Opublikowano

Ja jak byłem po preorder późnym wieczorem dzień po directcie w największym sklepie u mnie (od czwartku jest otwarte dłużej) to byłem 6 i 150 osób złożyło preorder online, raczej nie wygląda na to, żeby ludzie w Irl się na S2 rzucili.

Opublikowano

Mieszkam aktualnie w CH, nie ma problemu z dostępnością, cena 509 CHF z Marianem Kart. Do tego pełno gier i akcesoriów, gierki ceny podobne jak w strefie EUR, aczkolwiek Marian Kart fizyczne już 90CHF. W stosunku do zarobków itd nadal jednak nie robi to wielkiego szacuje jak wielokrotnie walkowano już w kwestii cen na zachodzie.

Opublikowano

Nie wiedziałem o zmianie ceny.

Jak zobaczę gdzieś w cenie 2199 to anuluję.

Opublikowano

Poszlo zamowienie z Mario Kart World w zestawie. Sprzedam jeszcze Switcha OLEDa, wiec zestaw z gra bedzie serio dobrym dealem. Myslalem, ze brak pudelka z gra w zestawie to minus, ale teraz dochodze do wniosku, ze moze to lepiej, ze to wersja cyfrowa. Pewnie bede duzo grac w Mario Kart z doskoku - np dwa wyscigi po ograniu innego tytulu, a wiec mozliwosc szybkiego przelaczenia gry bez wstawania z kanapy by zmienic kartridz bedzie istotna.

image.png

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Ja poczekam na normalny sklep, bo MM mnie dwa razy zrobil w ch'uja. No Ultima marketów jak dla mnie. Jakby to było euro albo me to może. Poza tym ja chce do tego pokrowiec i pada. Pytanie czy tylko markety będą:/

Plus co z tą kartą, bo na razie prawie wszędzie wykupione.

@Chad Davski w ogóle jest szansa, że w takich sklepach jak Twój to będzie na premiere? Bo ceny wiadomo, next week.

Plus jak pudełko z Kartem plus golas będzie droższe od bundle to ja wolę bundle. Chociaż smutno. Małpa wiadomo pudełko

Opublikowano

Oficjalnie ma ruszyć przedsprzedaż od 8 kwietnia. Zobaczymy ceny w kraju.

Opublikowano

Teraz w mm modlitwa by dostali tyle sztuk ile zamówień poszło. A jak nie, to masowo będą anulować :hi:

Opublikowano

Żeby sieciówka się tym przejmowała - kaskę zgarnęli, popracuje sobie na kontach dwa miesiące i oddadzą. To nie są sklepy specjalistyczne gdzie właścicielami są ludzie z zajawką, to masówka która dobro klienta ma gdzieś tam na końcu jako priorytet, a na pewno daleko za zarobieniem jak największej ilości siana potter

Opublikowano

Nie trzeba mieć doktoratu żeby się domyślić, że konsekwencje dla GRACZY o których wspomniał yaczes mogą być takie, że wkurwione N może za tą samowolkę sklepów przyciąć ilość sztuk na nasz region.

Ale jak słusznie zauważyliście Amazon też sprzedaje bez przyczajki i pewnie 100 innych sklepów w poszczególnych krajach też. MM na pewno zrealizuje jakąś część zamówień (za kolejnością), a reszcie grzecznie zwrócą pieniążki. Wygrani i tak są, bo nałapali wszystkich nahajpowanych i mają kupę siana do obracania przez najbliższe 2 miesiące. Trudno o lepszą pożyczkę niż na 0% ;)

Opublikowano

Dlatego w mm dla zamówień Switcha nie było dostępnych rat ani płatności przy odbiorze.

Pienionszki muszom pracować.

Opublikowano
14 minut temu, Emtebe napisał(a):

Dlatego w mm dla zamówień Switcha nie było dostępnych rat ani płatności przy odbiorze.

Zobaczymy w ilu sklepach we wtorek będzie możliwość zamówienia preordera z płatnością przy odbiorze...

i oby się nie okazało, że Mediak miał najtaniej...

Opublikowano

Media Expert ma mieć taką samą cenę

Gamefinity za stówę mniej

info z peppera

Opublikowano
35 minut temu, Emtebe napisał(a):

leo

Unknown.jpg

Opublikowano
6 minut temu, nero2082 napisał(a):

Media Expert ma mieć taką samą cenę

Gamefinity za stówę mniej

info z peppera

nie no to juz lepiej dopłacić 100 zł i wziąc z marketu, w którym możesz zawsze zwrócić w ciągu 45 dni.