Opublikowano wtorek o 16:591 dzień I to jest właśnie krótki marketing o którym w kółko pierdoli żyd z take-two. Kupuję i też zasiadam wieczorem.
Opublikowano wtorek o 17:011 dzień Skrócony opis zmian i usprawnien dla xboxa:Bethesda Details Oblivion Remastered Tech Specs & Gameplay Changes On Xbox | Pure XboxIt's not just visual and animation boosts either, far from it. The team has gone the extra mile to make Oblivion Remastered feel more modern as well, thanks to some all-new gameplay mechanics for this 2025 version of the title. Here's what Xbox and Bethesda have detailed on those changes so far:HUD, menu and map reworksImproved UI for systems like Persuasion, Clairvoyance, and moreModifications to levelling, encumbrance, non-combat perks, and other mechanicsImproved enemy scalingEnhanced accessibility featuresAdditional autosavesRevised first-person and third-person camera
Opublikowano wtorek o 17:161 dzień Jakoś mocno Avowed mi ten gameplay zalatywał.Dajcie znać, czy jest tu jakaś interakcja i ragdolle np, bo niepokoi mnie ten silnik.Pytanie dodatkowe - będzie na PS5? Bo niby widziałem tam logo, ale w PS Store nic nie ma - jakiś czasowy exclusive dla MS?
Opublikowano wtorek o 17:171 dzień Matko bosko nareszcie, szkoda tylko że ten level scaling zostawili ale może chociaż nie będzie walił po łbie jak kiedyś.
Opublikowano wtorek o 17:191 dzień 2 minuty temu, Wredny napisał(a):Jakoś mocno Avowed mi ten gameplay zalatywał.Jak już to raczej Avowed mogło zalatywać Oblivionem, ta druga gra jednak jest troszkę starsza :)3 minuty temu, Wredny napisał(a):Pytanie dodatkowe - będzie na PS5? Bo niby widziałem tam logo, ale w PS Store nic nie ma - jakiś czasowy exclusive dla MS?Kiepsko szukasz pan: https://store.playstation.com/pl-pl/product/UP1003-PPSA21203_00-ALTAR00000000000
Opublikowano wtorek o 17:221 dzień 3 minuty temu, SpacierShark123 napisał(a):Matko bosko nareszcie, szkoda tylko że ten level scaling zostawili ale może chociaż nie będzie walił po łbie jak kiedyś.Ja własnie mocno czekam na opinie i recki pod kątem tego scalingu. Jest usprawniony tylko pytanie jak. Powinni to wyjebać albo ograniczyć tak żeby był ledwo widoczny. Kusi kupić już dziś ale miliard gier w backlogu czeka. Pewnie się złamię jak tylko recki/opinie potwierdzą, że największe bolączki są wyeliminowane do stopnia w którym się tego nie zauważa.
Opublikowano wtorek o 17:231 dzień Oglądam stream UV'a - gość gra na PS5 (zwykłym) i mocno narzeka na dropy w trybie wydajności.
Opublikowano wtorek o 17:331 dzień 13 minut temu, Bzduras napisał(a):Jak już to raczej Avowed mogło zalatywać Oblivionem, ta druga gra jednak jest troszkę starszaChodziło mi o ten Unreal Engine - kiedyś jednak troszkę inaczej ten Oblivion wyglądał.W sumie to trochę dziwne, że nazywają to "Remastered", bo jak dla mnie to jednak remake jest.
Opublikowano wtorek o 17:351 dzień Z tym nazewnictwem remake/remaster to większą wiedzę od tych CEO miliardowych korposów mają zwykle ludki na forum, ale to akurat norma od lat.
Opublikowano wtorek o 17:371 dzień Shadowdropowa natura tej premiery daje mi chyba jasną odpowiedź, ale i tak zapytam - jakieś newsy na temat fizycznego wydania?
Opublikowano wtorek o 18:181 dzień 43 minuty temu, Wredny napisał(a):Chodziło mi o ten Unreal Engine - kiedyś jednak troszkę inaczej ten Oblivion wyglądał.W sumie to trochę dziwne, że nazywają to "Remastered", bo jak dla mnie to jednak remake jest.To nie jest remake. To nadal chodzi na silniku bethesdy z loadingami itp.UE5 odpowiada tylko za warstwę graficzną tak w skrócie.Podobnie było w ninja gaiden 2 Black gdzie pod spodem jest stara sigma 2 z ps3. Nawet mody działają na pc.
Opublikowano wtorek o 18:191 dzień No udało im się, mimo że shadowdrop do tego cena zaporowa a mamy 107k na steam w środku tygodnia. Chwilę pograłem i wygląda to fajnie natomiast wracają powoli koszmary z questa na wampiryzm.
Opublikowano wtorek o 18:301 dzień Godzinę temu, SpacierShark123 napisał(a):Matko bosko nareszcie, szkoda tylko że ten level scaling zostawili ale może chociaż nie będzie walił po łbie jak kiedyś.Niby napisane jest ze to poprawili. Dali by normalny level npcow jak jest w skyrimie i o wiele lepiej by się gralo.Po co ten scalling? Żebym musial znowu z bandytą czy zwyklym strażnikiem z krypty kopał się jak z koniem mając dopakowaną postać?
Opublikowano wtorek o 19:151 dzień Czy w rimejku rzeczonym dodali może widoczność nóg postaci kierowanej przez gracza?
Opublikowano wtorek o 19:191 dzień 3 minuty temu, Boomcio napisał(a):Czy w rimejku rzeczonym dodali może widoczność nóg postaci kierowanej przez gracza?Niestety nie, natomiast strasznie dziwnie ta gra wygląda na XSX aż musiałem przerzucić się na PC. Jakiś dziwny ghosting strasznie wali po oczach
Opublikowano wtorek o 19:321 dzień Początek, wygląda ładnie. Nie to co X360, bo wtedy się odbiłem od tego. Jak ze szczurem się będę miał kopać, to dam na poziom uczeń
Opublikowano wtorek o 19:341 dzień 2 godziny temu, Bzduras napisał(a):Dla steam deciaków: 30fps trzyma, jest FSR3.No to będzie zapierdzielać na Rogu. Wydajność UE5 coraz lepsza.
Opublikowano wtorek o 19:371 dzień Kto ukończył grę swego czasu- ile trzeba liczyć czasu? Krótsze czy dłuższe od Skyrima?
Opublikowano wtorek o 20:001 dzień 2 godziny temu, bartiz napisał(a):Oglądam stream UV'a - gość gra na PS5 (zwykłym) i mocno narzeka na dropy w trybie wydajności.No to remaster zachowujący duszę i pieprz oryginału, po 18 latach znowu Oblivion na Playstation i znowu dropi klatki. Można się poczuć jak w 2007.
Opublikowano wtorek o 20:281 dzień 4 minuty temu, Badus napisał(a):GOTY czy trzeba becelować znowu za zbroję dla konia?Wszystko jest w podstawowej edycji -rozszerzenia, zbroja dla konia i te kryjówki, domki co były do kupienia kiedyś.Wersja deluxe ma jakąś lepsza zbroje dla konia i inne zbędne gówna.