Skocz do zawartości

Wyscigi - pytaj i odpowiadaj

MeL

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Jestem nowy na forum. Marzy mi się konsola a głównie maksymalnie realistyczna symulacja jazdy samochodem. Mogę przeznaczyć na ten cel maksymalnie 800zł. Myślałem żeby kupić używane ps3(ok.500zł)+kierownica(ok.200zł) i gran turismo 6(ok.60zł). Jednak nigdy nie posiadałem konsoli i jestem zielony w tym temacie. Chciałbym poprosić o pomoc przy wyborze kierownicy, bo nie mam pojęcia jaką wybrać. No i czy to ps3 to dobry wybór? Czy może coś innego w tej cenie?

Opublikowano

Jeżeli rzeczywiście chcesz pojeździć na konsoli to najlepszym wyborem będzie zestaw PS3 + Logitech Driving Force GT. W tej cenie lepszego zestawu nie dostaniesz a jako że nie miałeś doświadczenia z PS3 to będziesz miał kilka fajnych tytułów do objeżdżania ;) Niestety będziesz musiał poszukać zapewne używanej konsoli i używanej kierownicy, ale na pewno warto ;)

Opublikowano

Teraz jak patrze po ogłoszeniach to widzę że ciężko będzie o driving force gt za 200zł

To rzuć okiem na F430. Miałem w dłoniach - cudo. Zresztą wystarczy poczytać. Na aukcjach są za ok 250pln nowe, powystawowe z gwarancją. Jak się dobrze zagada to opuszczą. Ja mogłem mieć za 200 i kupił bym choć by po to, żeby postawić w gablotce.812LisBDyqL._SL1500_.jpg

Opublikowano

Co do gier wykorzystujących kierownicę i FF to się zgadzam. Jest jeszcze jedna, bardzo grywalna, pozycja na PS3 - F1 2011. Nie mam pojęcia, dlaczego tak spartolono odczucia z jazdy na kółku w kolejnych odsłonach tej serii. W tym zestawieniu, moim zdaniem, najlepiej wypada GT5. W "szóstce" ledwo czuję tarki. Jeśli kolega lubi pograć w singla, to dokupił bym do zestawu Gran Turismo, właśnie "piątkę"... co prawda brak już online, ale zabawa na setki godzin.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sorry za post pod postem, ale temat stoi. Zastanawia mnie jeden fakt. Dlaczego ta generacja konsol prawie stoi w miejscu w stosunku do poprzedniej? Gdzie jest zapowiedź F1 2016, Project Cars 2, Moto GP 16. Gdzie się podział Grid? Wydaje mi się, jakby coś stanęło w miejscu. W temacie gier z innego gatunku chyba nie jest lepiej. Wystarczy też spojrzeć na półki sklepowe największych sieci handlowych... gdzie gry na XOne??? Nie śmierdzi Wam to nowymi konsolami?

Opublikowano

O Moto GP słyszałem. Zastanawiam się nad GT. Czy nie pracują już na nowszą konsolę. Co prawda plotki (PS4 Neo), ale coraz bardziej potwierdzone. Ja się trochę obawiam bo mam kilka systemów i nie wiem, w który inwestować ;)

Opublikowano

Pojawi się, tylko nie wiem na którą PS4, skoro w tym roku ma być nowa/nowsza konsola. Może to będzie tytuł startowy na nowszy system i taka myśl może nie jednego fana serii wkurzyć, tak jak mnie...

Opublikowano

Edit: GT Sport ma w pełni wspierać VR. Ciekawe co z tego wyjdzie.

Jeszcze w tym roku zobaczymy nowy NASCAR. Zaczyna podobać mi się ta "ósma" generacja ;)

NASCAR Heat Evolution przyjedzie we wrześniu. Pierwsza odsłona serii na aktualnej generacji

Na PlayStation 4 i Xboksach One nie brakuje dobrych wyścigów, ale swoje trzy grosze w gatunku postanowili ponownie powiedzieć pracownicy z Monster Games. Deweloperzy zapowiedzieli dzisiaj NASCAR Heat Evolution. Heat Evolution trafi na półki sklepowe dokładnie 13 września. (ppe.pl)

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się, że w Polsce jeśli dana telewizja  ma wykupione prawa do konkretnej  dyscypliny, to chyba tylko na ich platformach i aplikacjach można oglądać stream. 

W PL sporo ma Eurosport. Motowizja pokazuje DTM i Nascar, F1 jest w Eleven Sports, a w WRC Canal+

GP3 i GP2 chyba dalej Polsat. 

Edytowane przez chris85
  • Dzięki 1
Opublikowano

Dzięki @chris85, aczkoliwek nie rozwiązuje to mojego problemu. Po pierwszem - mieszkam w UK. Te pakiety tutaj są niestety zbiorowe, a szkoda mi płacić za cały pakiet, gdy chcę jedynie obejrzeć kilka serii i niekoniecznie na żywo. Jest Sky Sports i jest też pakiet sportowy od NowTV oba w granicach 30 GBP na miesiąc. Gdyby to było w cenie Netflix, czyli jakies 7-8 GBP to bym wziął. Są te przepustki dzienne (4 GBP) i tygodniowe (8 GBP), ale to też nie dla mnie.

Jeśli są jakieś jescze brytyjskie opcje, których nie wymieniłem to chętnie posłucham. Dodatkowo też pytam o jakieś serwisy, które puszczają streamy, bądź mająarchiwum minionych wyścigów - mówię, nie musi być na żywo.

Opublikowano

@MierzejX  Ja też mieszkam w UK i mogę oglądać większość tych wyścigi za 20 funtów miesięcznie, bo mam NC+

. Na tej platformie masz wszystko oprócz Polsatu Sport z GP 2. Jeśli bardzo zależy Ci na tych wyścigach, kup Polsat, wyjdzie Ci jeszcze taniej. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W sklepiku psn są właśnie w przecenie Dirt4 i WRC7, obie po ~ 50 pln. Co polecacie na jazdę bez spiny, ale żeby jednak wyzwanie było? Oczywiście nie jestem każualem wyścigowym, ale w rajdy dawno nie grałem, a bardzo miło wspominam pierwszego Colina, którego zresztą mam na półce. Oprócz tego świetne V-rally2, ale to już bardziej arcade, niemniej mam nadzieję, czwóreczka będzie dobra i będzie miała "ducha" 2ki. Co zatem wybrać? Z góry dzięki.