Skocz do zawartości

drum'n'bass i pochodne

DRUM'N'BASS to:  

141 użytkowników zagłosowało

1. 1. DRUM'N'BASS to:

• nudy do pot?gi !
      27
    • zayebista muza!
      146

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ujowe te killabites, bo jedna płytka to jedna mp3, poszukam wersji rozbitej na tracki...

• Odpowiedzi 533
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
bo to mix człowieku... podobnie jak dungeon...

mix = hujowe... buehehee

nigdzie nie napisałem, że mix chuyowe, ale wole jak jest rozbite na tracki i takiego też mam dungeona.

Opublikowano

Counterstrike - From Beyond The Grave

Evol Intent - Era of Diversion

Calyx and Teebee - Anatomy

Normalnie nie wiem czego sluchac, chwilowo nie potrafie powiedziec ktora z tych plyt jest lepsza ale wiem ze Counterstrike - From Beyond The Grave - to prawdziwy damenbejsowy wyziew, masakra totalna.

Opublikowano
bo to mix człowieku... podobnie jak dungeon...

mix = hujowe... buehehee

nigdzie nie napisałem, że mix chuyowe, ale wole jak jest rozbite na tracki i takiego też mam dungeona.

no dobra, masz racje, napisałęs, ze "ujowe". nie doczytałem dobrze. sorry.

Opublikowano (edytowane)

bassy w kawałku Draco od Kałnterstrajka niszczą!

kempa czepiasz się szczegółów...

Edytowane przez Gość
Opublikowano

no bo napierd.alasz takie głupoty, ze łapy opadaja...

o to przeciez w miksach chodzi zeby były kawałki zmiksowane ze soba cnie... a nie o to zeby było ch.uj.owo z tego powodu.

Opublikowano

chodziło mi o "chuyowość" wersji, tylko w znaczeniu nie-pocięcia na tracki, a można je tak puszczać, gdy są jeden po sobie, że nie ma między nimi przestoju, więc jak mix>

Za głupoty przeprasza, bo jestem wypity i spalony

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ten Calyx & Teebee to dobry material. Trzeba bedzie sie zaopatrzyc w wiecej ;].

Ale bolaczki dnb sa takie jak we wszystkim innym - 4 minutowe kawalki typu ABABAC

Troche wiecej progresu! Eh

Opublikowano

Nowe Pendulum to śmiech na sali, wogóle mi to pod dnb nie podchodzi... pełno wokali. mało bassu, do wczrśniejszego albumu się nawet nie umywa...

Opublikowano
Nowe Pendulum to śmiech na sali, wogóle mi to pod dnb nie podchodzi... pełno wokali. mało bassu, do wczrśniejszego albumu się nawet nie umywa...

Podpisuje sie pod tym. Granite jeszcze byl troche do strawienia ale propane nightmares ma tylko dobry wokal i nic wiecej.

Co do wypowiedzi Psychonauty:

Posluchaj "miszczu-idolu" sobie LP Era of Diversion. Same 4 minuty ABABAC (wtf?) xD

Opublikowano

Sorry, ale moj podzial gatunkowy jest taki sam jak lcf'ika - dnb i wixa ;b

Na co sie dzieli dnb czy jungle to juz mnie wali ;b Techstepy, neuro, liquidy - jeden #%*^. Wszystko jest za(pipi)iste ;q

Wybaczcie moje ograniczenie i nieprofesjonalizm ;v

Opublikowano (edytowane)

sajkolelic żaden dnb nie mieści się w strókutrze abcd, sztuka :twisted:

najllepiej łączyc z alkoholem i innymi specyfikami

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Aj tam, nvm.

Tak czy inaczej wlaczylem sobie Era of Diversion, ale wczesniej mnie nie zachwycilo.

Ja sie w dyskusje o gustach nie bede wdawal, ale mozecie zapodawac ciekawe rzeczy, jestem otwarty.

Dawno nie bylem w klubie na dramach ;f.

Opublikowano

ale tu nie chodzi o gusta przeciez.

tylko o dosc zabawna teorie, ktora wysnules i podpiales sobie pod caly gatunek.

raz, ze przewaznie dlugosc kawalka w dnb wynosi minimum 6 minut. dwa, tego "ababac" nie kumam kompletnie.

Opublikowano

Struktura kawalkow opiera sie na dosc prostym schemacie - w rocku masz np. intro, zwrotka, refren, zwrotka, refren itd.

Teraz gra Astral Projection i jest dobrze :P.

Opublikowano
w rocku masz np. intro, zwrotka, refren, zwrotka, refren itd.

a to tez nie jest swojego rodzaju schenat ?

w muzyce elektronicznej kawalek tez sklada sie z intra, rozwiniecia, punktow kulminacyjnych, breakdownów, outra... jesli jestrozbudowany wokal, to takze ze zwrotek i refrenow...

chyba za duzo neurofunku sie nasluchales i generalizujesz zbytnio ; ]