Kalel 3 634 Opublikowano 30 lipca 2012 Opublikowano 30 lipca 2012 Obejrzyj np. 5 i sprawdź czy ci się spodoba. Ja odpuściłem na połowie 7ego ale tobie może akurat klimat się spodobać. W 5tym jest kilka WAŻNYCH wydarzeń nie tylko dla serialu ale także dla historii Kenta, m.in proto-plasta Ligii Sprawiedliwych. Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 30 lipca 2012 Opublikowano 30 lipca 2012 Jak już oglądać to wszystko do końca. Późniejsze sezony (mniej więcej od 6) są słabsze, ale kilka epizodów daje radę. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 12 sierpnia 2012 Opublikowano 12 sierpnia 2012 No to co, oglądam teraz drugą połowę sezonu numer 4. Trzeci był jak dotąd najlepszy, obecny też jest sponio ale ten motyw z czarownicami, czarami i opętaniami to jakiś mega lol, w ogóle to pasuje do Smallville jak ja do katoli. Właśnie obejrzałem odcinek pt. "Krypto", sympatyczny, ale facepalm został na mojej mordzie. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Opublikowano 15 sierpnia 2012 niskiej jakości CGI shit-fest w metropolis profanujący wieloletni dorobek komiksów osadzonych w uniwersum DC. Teczuś ale oni zmienili kanon już od pierwszego odcinka (meteoryty i związane z tym freak of the week, Lionel Luthor, Chloe, czarny Pete Ross, nie-ruda Lana Lang i inne rzeczy) więc trochę nie rozumiem Twojego narzekania. "Profanowali" od samego początku, zresztą sami twórcy komiksów go zmieniali co parę lat robiąc restarty i zmieniając bardzo znacznie kanon (no choćby na początku Supek potrafił tylko skakać na wielkie odległości a nie latać, albo zmniejszyli mu siłę z nieskończonej do możliwości podniesienia 'tylko' ~800 tysięcy ton czy jakoś tak). Czepiasz się kolego złoty A ja kończę 4ty sizon, który ogólnie był słabszy od 3ego z paroma chuyowszymi odcinkami (Krypto, Ageless, Forever, Spirit (!) ). Jeszcze tylko finał mnie został. Alicia *_* , boże jaka ona była wtedy piękna - <3 Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 19 sierpnia 2012 Opublikowano 19 sierpnia 2012 (edytowane) Yhm, wyglada jak fscet, ale co kto lubi. Falling skies to serial na poziomie walking dead? Bo obejrzalem pierwszy odcinek i yebie drewnem jak w tartaku. Edytowane 19 sierpnia 2012 przez Dave Czezky Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 19 sierpnia 2012 Opublikowano 19 sierpnia 2012 Ja oglądałem w kratkę, tak jak leciało na TVN7. Do czasu kiedy wszystko dzieje się w Smallville jest dobrze/bardzo dobrze. Nutka tajemnicy itp. A później to już tak na chama wszystko. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 19 sierpnia 2012 Opublikowano 19 sierpnia 2012 Falling skies to serial na poziomie walking dead? Bo obejrzalem pierwszy odcinek i yebie drewnem jak w tartaku. tak, oba są słabe na swój sposób. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 25 sierpnia 2012 Opublikowano 25 sierpnia 2012 W obecnym odcinku (5x19 'Mercy') sam Jigsaw przeprowadził się do Metropolis i robi grę o życie Lionelowi Luthorowi i Marcie Kent. Sawville, komedia (pipi)a XD Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 25 sierpnia 2012 Opublikowano 25 sierpnia 2012 Użytkownik tk___tk dnia 10 lipiec 2012 - 15:08 napisał niskiej jakości CGI shit-fest w metropolis profanujący wieloletni dorobek komiksów osadzonych w uniwersum DC. Teczuś ale oni zmienili kanon już od pierwszego odcinka (meteoryty i związane z tym freak of the week, Lionel Luthor, Chloe, czarny Pete Ross, nie-ruda Lana Lang i inne rzeczy) więc trochę nie rozumiem Twojego narzekania. "Profanowali" od samego początku, zresztą sami twórcy komiksów go zmieniali co parę lat robiąc restarty i zmieniając bardzo znacznie kanon (no choćby na początku Supek potrafił tylko skakać na wielkie odległości a nie latać, albo zmniejszyli mu siłę z nieskończonej do możliwości podniesienia 'tylko' ~800 tysięcy ton czy jakoś tak). Czepiasz się kolego złoty Teka brudasie co nie odpisujesz na moje argumenty?! Czekam na konstruktywną odpowiedź bo jak nie to Cię dodam do znajomych na forumku. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 sierpnia 2012 Opublikowano 25 sierpnia 2012 profanuje wykorzystując postacie z uniwersum dc będąc jednocześnie chu.jowym. w arrow nadzieja. chociaż to ta sama stacja więc pewnie i tak skończy się porażką. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 25 sierpnia 2012 Opublikowano 25 sierpnia 2012 w arrow nadzieja. Jedyna nadzieja na dobry serial w tych klimatach, to ten projekt nad którym pracuje Joss Whedon dla ABC. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 25 sierpnia 2012 Opublikowano 25 sierpnia 2012 Arrow to będzie o tym Green Arrow czy ki chuy? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 sierpnia 2012 Opublikowano 25 sierpnia 2012 ta, ale nie jest to spin-off smallville. potwierdzili też, że pojawi się the huntress w dość ważnej roli: http://www.youtube.com/watch?v=xaq6S_Hcwn4 Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 25 sierpnia 2012 Opublikowano 25 sierpnia 2012 (edytowane) Trailer spoko, więc poczekam aż wyemitują te 10 sezonów i obejrzę na 40ste urodziny. A tymczasem oglądam finał 5 serii Smallville, bardzo hokej te 2 ostatnie odcinki. Edytowane 25 sierpnia 2012 przez Masorz Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 5 września 2012 Opublikowano 5 września 2012 I jak tam Masorz ci idzie ? Dalej brniesz w mitologie Supermana ? Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 6 września 2012 Opublikowano 6 września 2012 Jasne, na(pipi)iam całkiem nieźle bo już 8my sezon oglądam. Sezony 6 i 7 wcale nie były złe i tragiczne jak to opisywali ludzie tutaj i na różnych innych forach. Siódmy (określany często jako najgorszy ze wszystkich) właściwie podobał mnie się, bo była Supergirl i przez to było sporo akcji i dobrej zabawy. No może tylko przesadzili z tymi kryptońskimi wątkami, bo prawie co 3 odcinek okazywało się że jakiś nowy kryptończyk albo się pojawia albo sobie na ziemi żył. W obecnym zaliczyłem właśnie 4ty odcinek (ten gdzie pojawia się Maxima i chce dosiąść Clarka) i trzeba powiedzieć, że jest bardzo dobrze, faktycznie odświeżono formułę serialu po tym jak Supek pracuje ramię w ramię z Lois w Daily Planet (no w sumie można by powiedzieć - wreszcie) i nie ma już Luthorów a zamiast Lexa mamy Tess. Po całych tych spustach ludzi z tego forumka to chyba zaliczę ten sezon w 3 dni Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 8 września 2012 Opublikowano 8 września 2012 (edytowane) Oglądam dalej 8my sezon i panowie piszący tutaj wiele miesięcy temu mieli rację - roxuje on jak s(pipi)isyn. Ale niestety trafił się też megaburak, o którym muszę wspomnieć. Otóż właśnie zakończyłem seans odcinka "Requiem" (8x14) gdzie na końcu ginie (?) Lex Luthor w tej ciężarówie. Na samym końcu Lana dostaje turbo dawkę kryptonitu do swego ciała i uwaga, OZNAJMIA CLARKOWI, ŻE NIE MOGĄ BYĆ RAZEM BO TAKIE STĘŻENIE GO ZABIJE JEŚLI NA DŁUŻEJ POZOSTANĄ W KONTAKCIE PO CZYM DAJĄ SOBIE FINALNEGO CLARK-NEAR-DEATH-EXPERIENCE BUZIACZKA I FINITO. NO TO DO (pipi)Y MENDY CLARK MA SUPERPAMIĘĆ I NAGLE ZAPOMNIAŁ O NIEBIESKIM KRYPTONICIE, KTÓRY UWALNIA GO Z KRYPTOŃSKICH MOCY I TYM SAMYM CZYNI NIEWRAŻLIWYM NA ZIELONY KRYPTONIT PODCZAS NOSZENIA TEGOŻE MINERAŁU? PRZECA W NOCY NIECH GO SOBIE ZAKŁADA I MOGLIBY BYC RAZEM DO KOŃCA ŚWIATA NO ALE CHYBA NIE UMIELI POGODZIĆ TEGO Z FAKTEM, ŻE CLARKOWI PRZEZNACZONA JEST LOIS I W SUMIE W CHUYOWY SPOSÓB ICH ROZDZIELILI. NO CO TO MA BYĆ, GDZIE KONSEKWENCJA Edytowane 8 września 2012 przez Masorz Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 8 września 2012 Opublikowano 8 września 2012 Masorz, to 8 sezon serialu w którym (IMHO) scenarzyści odpuścili sobie sens i logikę (jak na przygody Supermana) gdzieś koło sezonu 4. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 9 września 2012 Opublikowano 9 września 2012 No opanowanie Lany przez średniowieczną czarownicę to był szczyt głupoty w tym serialu, na szczęście potem już równie 'świetnych' pomysłów nie było. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 9 września 2012 Opublikowano 9 września 2012 Niestety, potem jest sezon 10 i można się porzygać. Wszystko się w sumie yebie po pokazaniu ligi sprawiedliwych. Serial stał się pedalsko kolorowy i chyba całego kręcili na blue boxie Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 9 września 2012 Opublikowano 9 września 2012 Skończyłem sezon nr 8, walka z Doomsdayem trochę mnie zawiodła ale finał był sponio a i cały sezon bardzo dobry, wręcz najlepszy od czasów sezonu nr 3. Mam nadzieję, że następne będą jeszcze lepsze. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 10 września 2012 Opublikowano 10 września 2012 jak skończysz, a będzie ci mało to serial podobnie jak "buffy" czy "jericho" jest kontynuowany w formie komiksu. z racji medium oczywiście mogą sobie na więcej pozwolić więc z tego co mi wiadomo w którymśtam numerze pojawia się nawet batman. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 10 września 2012 Opublikowano 10 września 2012 Wiem, wiem, jak do tej pory wyszło 15 zeszytów i wszystkie mam już na dysku Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 15 września 2012 Opublikowano 15 września 2012 (edytowane) Jestem w drugiej połowie 9ego sezonu i coś mi nie pasi. Otóż wszyscy Ci Kryptończycy usilnie chcą 'odzyskać' swoje moce poprzez zmienienie atmosfery Ziemi tak by odbijała promienie słoneczne. No mniejsza o szczegóły, ale oni twierdzą ,że bez tych mocy nigdy się nie zaklimatyzują za Ziemi tak jak na Kryptonie. No ale przecież oni są klonami ludzi, którzy tylko na Kryptonie żyli, a jak wiadomo tam nie mieli żadnych mocy, podobnie jak wszyscy inni na tej planecie. Więc co to za pyerdolenie z odzyskiwaniem mocy, których nigdy nie mieli? Niech ktoś wyjaśni, bo jak dla mnie to poważne niedopatrzenie scenarzystów. Edytowane 15 września 2012 przez Masorz Cytuj
madpet 2 Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 Ech no i sie spowrotem zaraziłem powtórka z Smallville koniec sezou 2ach ta Lana . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi