Opublikowano 12 kwietnia 200816 l Dzis na Comedy Central o 00:35 oraz w niedziele o 21:00 bedzie zaj*bista rosyjska komedia "Osobliwosci narodowego wedkarstwa". Mocny film;] http://www.filmweb.pl/f1378/Osobliwo%C5%9B...dkarstwa,(1998) Obejrzałem i... huh. Mooocno specyficzny humor. Kilka razy się uśmiałem, ale przez większość filmu siedziałem lekko znudzony.
Opublikowano 12 kwietnia 200816 l Autor Jak dla mnie to lektor strasznie wczoraj ten film zgasil swym beznamietnym glosem i slabym tlumaczeniem (masa rzeczy pominietych, na przyklad nie przetlumaczyl akcji z plywaniem lodzia podwodna w celu zbierania jagod). Mnie ta komedia rozwala, idealny film pod picie wodki, sceny od manewrow do konca to juz totalna glupawka., a postacie generala i Kuzmicza sa nie do pobicia. Aaa dzis o 21, rowniez na CC "Wszystko co chcielibyscie wiedziec o seksie, ale baliscie sie zapytac" Allena.
Opublikowano 12 kwietnia 200816 l Jak dla mnie to lektor strasznie wczoraj ten film zgasil swym beznamietnym glosem i slabym tlumaczeniem (masa rzeczy pominietych, na przyklad nie przetlumaczyl akcji z plywaniem lodzia podwodna w celu zbierania jagod). Mnie ta komedia rozwala, idealny film pod picie wodki, sceny od manewrow do konca to juz totalna glupawka., a postacie generala i Kuzmicza sa nie do pobicia. Aaa dzis o 21, rowniez na CC "Wszystko co chcielibyscie wiedziec o seksie, ale baliscie sie zapytac" Allena. Coś tam było o zbieraniu jagód. Końcówka i początek (np. jazda samochodem) rzeczywiście niezłe. Nie, no parę fajych motywów było, jak tak sobie przypominam No, a Allen, to klasa - polecam
Opublikowano 13 kwietnia 200816 l Dzisiaj o 15 na Polsacie "Kung Pow", kompletnie poje'banie absurdalna komedia, której nie powinno się oglądać z lektorem, no, ale cóż poradzić...
Opublikowano 13 kwietnia 200816 l o 15 na tv4 Udinese - Roma . W czwartek Rocco i jego bracia (reż. Luchino Visconti) godz 20 35 na TVP Kultura .
Opublikowano 13 kwietnia 200816 l o 15 na tv4 Udinese - Roma . W czwartek Rocco i jego bracia (reż. Luchino Visconti) godz 20 35 na TVP Kultura . Zaj.ebisty film , nie przepadam za tym calym neo realizmem ale tutaj wszystko pięknie wyszło.Bardzo dużo odniesień do kultury chociażby do Dostojewskiego.Przeszło trzygodzinny epicki fresk Mediolanu w latach 50 czyli boomu gospodarczego.Ładnie pokazane jak w tym wszystkim zagubiony może być człowiek.
Opublikowano 13 kwietnia 200816 l o 15 na tv4 Udinese - Roma . W czwartek Rocco i jego bracia (reż. Luchino Visconti) godz 20 35 na TVP Kultura . Zaj.ebisty film , nie przepadam za tym calym neo realizmem ale tutaj wszystko pięknie wyszło.Bardzo dużo odniesień do kultury chociażby do Dostojewskiego.Przeszło trzygodzinny epicki fresk Mediolanu w latach 50 czyli boomu gospodarczego.Ładnie pokazane jak w tym wszystkim zagubiony może być człowiek. Piszesz o "Udinese - Roma", czy "Rocco i jego bracia"?
Opublikowano 13 kwietnia 200816 l o 15 na tv4 Udinese - Roma . W czwartek Rocco i jego bracia (reż. Luchino Visconti) godz 20 35 na TVP Kultura . Zaj.ebisty film , nie przepadam za tym calym neo realizmem ale tutaj wszystko pięknie wyszło.Bardzo dużo odniesień do kultury chociażby do Dostojewskiego.Przeszło trzygodzinny epicki fresk Mediolanu w latach 50 czyli boomu gospodarczego.Ładnie pokazane jak w tym wszystkim zagubiony może być człowiek. Piszesz o "Udinese - Roma", czy "Rocco i jego bracia"? o Udinese-Roma
Opublikowano 14 kwietnia 200816 l 16 kwietnia czyli w Środę o 23:05 na "Jedynce" film... "Piła 2". No no no to nam "jedyneczka" sie ostatnio niegrzeczna zrobiła:)
Opublikowano 14 kwietnia 200816 l Smutne, że bezczelnie ominęli "jedynkę". W ogóle bez sensu - pokażą dwójkę, a jedynkę, trójkę i czwórkę ominą łukiem pewnie. Ni w pi'zdę, ni w telefon.
Opublikowano 14 kwietnia 200816 l Autor Krasko i Lis sobie duzo licza za jedno wydanie "Wiadomosci", wiec tvp bylo stac tylko na najslabsza czesc serii.
Opublikowano 18 kwietnia 200816 l "28 dni później" dzisiaj (a w zasadzie jutro) o 01:00 na Polsacie. Fajna pora. A wcześniej "Od zmierzchu do świtu" na TVP (23:10) Można sobie krwawy wieczór urządzić. Edytowane 18 kwietnia 200816 l przez Kmiot
Opublikowano 18 kwietnia 200816 l "28 dni później" - polecam, świetny film. Widok kompletnie pustego Londynu - masakra Wystraszyć tez sie można, a w dodatku ta muzyka ... Chyba szykuje się dłuuuga noc i ciężki poranek
Opublikowano 18 kwietnia 200816 l "28 dni później" - polecam, świetny film. Widok kompletnie pustego Londynu - masakra Wystraszyć tez sie można, a w dodatku ta muzyka ... Chyba szykuje się dłuuuga noc i ciężki poranek Dobra produkcja, to fakt.. tylko z porą przegięcie, mogli góra o północy, nie wiem czy dotrwam bo już łapię ziewy
Opublikowano 19 kwietnia 200816 l W najbliższym tygodniu na TVP1 polecą 2 hity od Spielberga: "Szczęki"(25 kwietnia o 20:20) i "Jurassic Park"(26 kwietnia o 20:15) Edytowane 19 kwietnia 200816 l przez Ceglash
Opublikowano 19 kwietnia 200816 l Dzisiaj na TVP1 o 20 z minutami Aleksander.Warte to to poświęcenia czasu? Edytowane 19 kwietnia 200816 l przez Mordechay
Opublikowano 19 kwietnia 200816 l no mi sie na przykład nie podobał:] chyba w poniedziałek i chyba o 21, na pewno na polsacie Collateral - ciekawy film sensacyjny
Opublikowano 19 kwietnia 200816 l no mi sie na przykład nie podobał:] chyba w poniedziałek i chyba o 21, na pewno na polsacie Collateral - ciekawy film sensacyjny zacne filmidło, ci co zaliczyli podjarę Chigurhiem mogą se Bardema obadać w ciekawej roli;]
Opublikowano 23 kwietnia 200816 l Dzisiaj ale kino! 23.40 "Wschodni pałac , zachodni pałac"-niezalezne kino chińskie o temacie tabu czyli męskiej prostytucji.Film zakazany w Chinach i nielegalnie przewieziony na festiwal w Cannes. http://www.alekino.pl/cgi-bin/ale/index/full/19123
Opublikowano 29 kwietnia 200816 l W czwartek na TVP 1 o 23:50 - Symetria - dość ciężkie kino więzienne, ale pokazujące pewien poważny problem w polskim społeczeństwie.