Czoperrr 5 113 Opublikowano 24 lutego 2008 Opublikowano 24 lutego 2008 Na angielskim ebayu jest tego pełno, pudełek do PSX, DC czy PS2 Cytuj
Kamiru 0 Opublikowano 26 marca 2008 Opublikowano 26 marca 2008 Ja mam problem z kartą, gdy gram w Valkyrie Profile na psx to nie moge zapisać stanu gry gdyz pokazuje mi ze mam 7 bloków wolnych a cała karta jest wolna ;/ Cytuj
Dutch 0 Opublikowano 22 maja 2009 Opublikowano 22 maja 2009 Witam. Czy kabel component od ps2 będzie pasował do PSone? Dokładnie chodzi o taki przewód: Konsole posiadam dopiero od niedawna, i jest to moja pierwsza konsola(postanowiłem rozpocząć przygodę od pierwszej wersji PS , nigdy wcześniej nie miałem własnej konsoli, więc naprawdę nie wiem czy ten kablem pasuje(ze zdjęć wygląda że ma podobne wejście, jednak na aukcjach jest napisane, że do ps2 i ps3 . Pozdrawiam. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 22 maja 2009 Autor Opublikowano 22 maja 2009 wejscie pasuje ale jakosci na psx'ie to nie poprawi... czy kupisz to czy kabel RGB - nie bedzie roznicy nie mam tez pewnosci czy konsola bedzie wyswietlac obraz na takim kablu [teoretycznie tak] Cytuj
Dutch 0 Opublikowano 22 maja 2009 Opublikowano 22 maja 2009 Tak naprawdę to nie wiem do końca jaką jakość obrazu PSone może osiągnąć, zakupiłem konsole na allegro w wersji BOX(tak naprawdę jestem bardzo zadowolony z zakupu, trafiła mi się naprawdę zadbana sztuka, z oryginalnym pudełkiem, instrukcją etc ). Jednak niestety w wersji z konsolą jest kabel "antenowy" który na telewizorze w sumie spełnia dość dobrze swoje zadania(jedyny mankament jest że dźwięku nie za bardzo mogę złapać tzn. jest na takim ustawieniu jak obraz zaczyna śnieżyć, z kolei jak poprawię obraz to dźwięk znika ;P). Ogólnie z konsoli chciałbym korzystać we własnym pokoju, i tu długo myślałem jak podłączyć konsole do monitora(niestety monitory jakie posiadam są bez tunera tv ), w komputerze posiadam kartę graficzną z VIVO, i to za jej pośrednictwem chciałbym wyprowadzić obraz na monitor(na LCD 20" wide, lub crt 15"(wydaje mi się że na crt jakość obrazu będzie lepsza ). Do karty graficznej dostałem taki oto przewód: I teraz nie wiem za bardzo jaki do tego dokupić kabel aby to wszystko dobrze grało, z tego co rozumiem zielony/czerwony/niebieski przewód to wejścia rgb, i do nich należało by podłączyć chyba taki kabel od ps: Posiadam również wejście s-video, czyli chyba obraz powinien być lepszy od rgb, jednak nie wiem czy PSone da sobie radę z taki przewodem, który bądź co bądź na każdej aukcji allegro dedykowany jest do ps2 ps3, wygląda on tak: Z tych opinii co się spotkałem przewodem z "żółtą"* końcówką nie ma co sobie głowy zawracać . A więc jak najlepiej, i który z ww sposobów jest możliwy. Z góry dziękuje za pomoc . *-wyleciało mi z głowy jak ten "kanał" się nazywa . Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 23 maja 2009 Autor Opublikowano 23 maja 2009 w tej karcie graficznej to masz chyba wyjscie nie wejscie video... kup normalny kabel rgb i podepnij konsole do tv Cytuj
Dutch 0 Opublikowano 23 maja 2009 Opublikowano 23 maja 2009 Karta na pewno ma VIVO, ostatnio małe zdjęcie zamieściłem, więc tego nie widać ale na pudełku jest napisane, że ma . Tylko nie wiem czy do PSone będzie pasowały ww kable, btw da się gdzieś kupić takie kable poza allegro(ogólnie sklepy internetowe), ostatnio byłem w MM przeszukiwałem całe stoisko z kablami i nie znalazłem żadnego do PS . Pozdrawiam. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 23 maja 2009 Autor Opublikowano 23 maja 2009 pasowac.... bedzie pasowac, bo to ta sama wtyczka Cytuj
Dutch 0 Opublikowano 4 czerwca 2009 Opublikowano 4 czerwca 2009 Niestety nie działa takie połączenie, z niewyjaśnionych przyczyn po podłączeniu kabla component do konsoli i do karty, nie otrzymuje obrazu w żadnym programie(a np z magnetowidu obraz można zgrać), dźwięk słychać. Gdyby ktoś miał jakieś sugestie jak ten problem rozwiązać, lub sam korzysta z takiego rozwiązania(obraz z konsoli na monitorze za pośrednictwem karty graficznej z VIVO) proszę o pomoc. Z góry dziękuje, pozdrawiam. Cytuj
kilix 128 Opublikowano 24 lipca 2009 Opublikowano 24 lipca 2009 Mam taki problem: Otóż chciałem sobie odświeżyć wspomnienia z szaraka, ale zaraz po włączeniu konsoli obraz na TV jest czarno-biały i taki pozostaje. Nie pamiętam już tych wszystkich zależności typu PAL-NTSC, ale postaram się opisać wszytsko dość szczegółowo. Wiem, że PSX jest europejski, podłączony kablem rgb. Na kablu tym istnieje też możliwość połączenia konsoli z TV (Thompson - kineskop) za pomocą kabli chinch - tak czy tak, obraz pozostaje bez zmian. Dodam tylko, że na innym telewizorze obraz jest kolorowy, więc to raczej wina telewizora, ale czy da się jakoś zmienić system w jakim działa tv, czy to w ogóle nie o to chodzi? Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 28 lipca 2009 Opublikowano 28 lipca 2009 Siema , mam pytanie, rozwalil mi sie bezpiecznik w konsoli i poszedlem kupic nowy, kupilen nowy ale byl inny ( orginalny byl tubka ceramiczna a ja kupilem taki szklany) no i wlozylem ten szklany i jak nie pieryknelo, ogien sie pjawil, nastapilo c hyba zwarcie, ofkors bezpieczik poszedl do piachu ale mam pytko, czy moj plej bdzie dzialal jeszcze? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 28 lipca 2009 Autor Opublikowano 28 lipca 2009 chyba go spaliles... kup nowego ;] albo uszkodzonego bez lasera, bo w twoim laser powinien byc sprawny Cytuj
kilix 128 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 Mam taki problem: Otóż chciałem sobie odświeżyć wspomnienia z szaraka, ale zaraz po włączeniu konsoli obraz na TV jest czarno-biały i taki pozostaje. Nie pamiętam już tych wszystkich zależności typu PAL-NTSC, ale postaram się opisać wszystko dość szczegółowo. Wiem, że PSX jest europejski, podłączony kablem rgb. Na kablu tym istnieje też możliwość połączenia konsoli z TV (Thompson - kineskop) za pomocą kabli chinch - tak czy tak, obraz pozostaje bez zmian. Dodam tylko, że na innym telewizorze obraz jest kolorowy, więc to raczej wina telewizora, ale czy da się jakoś zmienić system w jakim działa tv, czy to w ogóle nie o to chodzi? Czy rozwiązaniem będzie zakup standardowego kabla (konsola-chinch)? Dodam, że gdy podlącze GameCuba do tego samego tv obraz jest kolorowy niezależnie od tego czy jest to przewód SCART czy chinch. Help? Cytuj
Gość szpic Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 zapewne masz gre z neta wersja ntsc rozwiazaniem bedzie przejsciowka ktora dorwiesz na necie lub na gieldach. taki pal - ntsc konwerter Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 1 listopada 2009 Opublikowano 1 listopada 2009 Czy pierwsze wersje PS-a czyli te szare puszczały piraty bez przeróbki? Mój brat się ciągle o to dopytuję ,a on mi nie wierzy Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 1 listopada 2009 Opublikowano 1 listopada 2009 Uzywajac swap tricku tak:) Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 1 listopada 2009 Opublikowano 1 listopada 2009 Hmmm dziwne...myślałem,że nie trzeba przerabiać szarak by puszczał piraty .... Cytuj
wachus 0 Opublikowano 22 grudnia 2009 Opublikowano 22 grudnia 2009 Witam Co zrobić by savy z emulatora ePSXe działały w emulatorze pSX ? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 22 grudnia 2009 Autor Opublikowano 22 grudnia 2009 przekonwertowac je do odpowiedniego formatu ;] cdrinfio.pl - dzial konsole - gdzies tam bedzie temat o saveach i roznych programach do edycji Cytuj
wachus 0 Opublikowano 22 grudnia 2009 Opublikowano 22 grudnia 2009 A można wiedzieć jakim programem ? Cytuj
fistuch 0 Opublikowano 22 grudnia 2009 Opublikowano 22 grudnia 2009 Witam od dluzszego czasu szukam w necie iso gry "Z" firmy bitmap brothers byl to humorystyczny rts, udalo mi sie znalesc wersje na pc ale nie dziala pod win xp jesli ktos ma lub zna lokacje gdzie moge sciagnac ta gre na psx to prosilbym o linka. Cytuj
fistuch 0 Opublikowano 22 grudnia 2009 Opublikowano 22 grudnia 2009 ja uzywam memmanager i moge nim konwertowac memorki na 3 rozne emulatory Cytuj
jasiekj 0 Opublikowano 29 grudnia 2009 Opublikowano 29 grudnia 2009 (edytowane) Witam. Kupiłem ze dwa lata temu PSX'a (SCPH-7502) od dawnego znajomego. Była to sama konsola, bez żadnych kabli oraz bez tacki od lasera. Od niedawna kompletuje sobie różne części i udało mi się zdobyć pada, kartę, kabel TV i zasilający właśnie do PSX'a. Trzpień wziąłem z discmana, akurat pasował. Konsola czyta płyty prawidłowo, co świadczy o tym m. in. poprawne odczytywanie CD Audio. Przy kopiach zapasowych wyskakuje napis "Please insert PlayStation disc". Patrzyłem chip jest przylutowany prawidłowo, żaden kabelek nie jest oderwany, wszystko wygląda prawidłowo. Nie mam możliwości sprawdzenia na oryginalnej grze. Mój modchip posiada następujące numery: 12C508 04/SM 9817HAW Nie jestem w stanie powiedzieć co to jest za modchip. Podłączenie wygląda następująco: http://iv.pl/images/...t76dcc3hpme.jpg . Chip był jak już kupiłem konsolę, a znając mojego dawnego znajomego na 100% powinno działać, bo ja nigdy u niego w domu nie widziałem oryginalnej gry Edytowane 29 grudnia 2009 przez jasiekj Cytuj
Berion 207 Opublikowano 29 grudnia 2009 Opublikowano 29 grudnia 2009 Skonwertować do postaci pojedynczego save'a i uciąć header, albo wgrać cały obraz karty na prawdziwą kartę. Dwie metody. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi