michal89a23 1 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 http://www.skizo.org/news,psp,Kto_chetny_d..._PSP2,4576.html Panowie ( i panie ) plotka? Czy Sony faktycznie wydaje PSP2 ( zaraz po PSP-4000 ) .... Jeśli tak to szkoda, potencjał PSP na pewno nie jest wykorzystywany w 100 % ( śmiem nawet twierdzić że nie jest wykorzystywany w 80 % ) ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 mam nadzieje ze nie zrobia psp2 w tym roku tylko zaczną wykorzystywac potencjal psp, jesli wyjdzie nowa konsola to oczywscie psp straci wiekszosc wsparcia, a licze na to ze jednak konsolka troche pożyje jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 ja jestem troszke odmiennego zdania... NIECH SONY ZABIJE PSP tak jak M$ pierwszego Xbox'a... psp za bardzo sie męczy na rynku konsolowym ;] imo sony powinno zrobic sobie przerwe od kieszonkonsolek, wyciagnac wnioski z tych kilku lat reanimacji psp i dopiero wtedy wypuscic psp2 z zabezpieczeniami conajmniej takimi jak w ps3 ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 ale jesli mieli by dać zabezpieczenia to powinny one dotyczyc tylko uzywania pirackich gier a nie zabraniajace uzywac roznych fajnych programow itp, w koncu psp bez cfw jest okrojone z wieeeelu opcji poza mozliwoscia piracenia Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) ale to jest proste tylko w teorii... otwarta furtka dla homebrew to otwarta furtka dla piratow i ich loaderow. zabezpieczenie powinno wtedy ograniczac dostep do wielu komponentow psp np gpu [o ile bylby taki] i ograniczyc ram. Edytowane 21 Lutego 2009 przez Coati Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 to moze zle sie wyrazilem w takim razie psp2 powinno miec dostep do oficjalnego softu ktory teraz jest jako homebrew mogli by sprzedawac rozne programiki i bajery pomocne w uzyciu konsoli za kilak zeta albo udostepnicac za darmo , widomo ze to nie to samo bo nigdy to nie zastąpi calego hombrewu ale bedzie lepsze niz ostro okrojona konsola Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 ;] no mogloby i tak byc. cos na wzor tego z zrobili panowie od apple'a z iPhone'em i iTouchem Cytuj Odnośnik do komentarza
michal89a23 1 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Dokładnie. Zgadzam się z tym. Jechać cały czas na piratach nie ma co, człowiek szybko się zniechęca ( sam wiem po sobie ). Ceny gier na PSP są naprawdę tanie ( allegro .) Jeżeli SONY wydałoby jakiś oficjalny EMULATOR ( za niedużą opłatę ) dzięki któremu można by było grać w tytuły z PSOne na PSP to jestem za wprowadzeniem blokady jaka jest w najnowszym modelu i kupuje.......... PSP - 3000 ( chociaż może już coś wydało nie jestem na bieżąco od jakiś 6-7 miesięcy ). Na razie jednak czaję się na model PSP - 2000 ( lub 2004, ale tylko ze względu na emulatory, Takie hity jak Hot shots golf, Puzzle Quest, The Warriors, Burnout,GoD, Virtua Tennis World Tour , ew. SSX wolę mieć w pudełku ) Cytuj Odnośnik do komentarza
ghost. 60 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 eee, ale przeciez jest oficjalny emulator? przeciez na psp mozna normalnie grac w gry z psone... Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 ale chyba tylko te z psstore? czyli kilka-kilkanascie tytułów Cytuj Odnośnik do komentarza
michal89a23 1 Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 ekhm..... normalnie szoking...... widzieliście ostatnie wyniki sprzedaży konsol w Japonii? Oto i one : ( od 9 marca do 15 marca br ) Konsole: PSP - 43300 DSi - 28500 PS3 - 28000 Wii - 17000 DSL - 11500 X360 - 9500 PS2 - 4600 Gry: 01. [PS3] Musou Orochi Z (KOEI) 112,000 / NEW 02. [PS3] Resident Evil 5 (Capcom) 61,000 / 381,000 03. [NDS] Picross 3D (Nintendo) 38,000 / NEW 04. [NDS] Mario & Luigi RPG 3 (Nintendo) 38,000 / 389,000 05. [PSP] Shin Sangoku Musou MULTI RAID (KOEI) 33,000 / 316,000 06. [WII] Wii Play: Pikmin 2 (Nintendo) 29,000 / NEW 07. [PS3] Ryu ga Gotoku 3 (SEGA) 24,000 / 449,000 08. [NDS] Seventh Dragon (SEGA) 22,000 / 102,000 09. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd G (PSP the Best) (Capcom) 16,000 / 484,000 10. [PSP] Resistance Retaliation (SCE) 16,000 / NEW 11. [NDS] Aibou DS (Tecmo) 12. [360] Resident Evil 5 (Capcom) 13. [NDS] Tokimeki Memorial Girl’s Side 1st Love Plus (Konami) 14. [WII] Wii Fit (Nintendo) 15. [NDS] Atelier Annie: Alchemist of Sera island (Gust) 16. [NDS] Rhythm Tengoku Gold (Nintendo) 17. [WII] Taiko no Tatsujin Wii (Namco Bandai) 18. [WII] Mario Kart Wii (Nintendo) 19. [PSP] Pro Evolution Soccer 2009 (Konami) 20. [PS2] Galaxy Angel II (Broccoli) 21. [WII] One Piece Unlimited Cruise: Episode 2 - Mezameru Yuusha (Namco Bandai) 22. [PS2] Pro Evolution Soccer 2009 (Konami) 23. [NDS] Wagamama Fashion: Girl’s Mode (Nintendo) 24. [NDS] Shounen Sunday x Shounen Magazine Nettou! Dream Nine (Konami) 25. [NDS] Pokémon Platinum (Pokémon) 26. [NDS] Tennis no Oji-Sama: Doubles no Oji-Sama - Girls, Be Gracious! (Konami) 27. [PS2] Super Robot Taisen Z Special Disc (Namco Bandai) 28. [PS2] Yakuza 2 (Playstation 2 The Best) (SEGA) 29. [360] Idolmaster Twins (Namco Bandai) 30. [WII] Sonic and the Black Knight (SEGA) PSP na pierwszym, sprzedane w większej ilości niż DSi i DSL razem wzięte...... a ma być (podobno) jeszcze lepiej ( jeżeli chodzi o tytuły wydawane na PSP...) Nic tylko się cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 daj linka... Musou Orochi Z na pierwszym miejscu? xDDDD nie werze. . . . o kurde. taiko no tatsujin na wii... trzeba kupic wii >.< Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 ej to chyba troche zly temat ale nie moge pusic płazem informacji ze monster hunter po roku od wydania nadl jest w pierwszej dziesiątce :> btw ciekawe czy to zasługa tych nowych wiadomosci na temat znanych remaków na psp Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Resistance Retaliation - no kurde, kto tą listę sporządzał :F nawet po ichszemu brzmi to całkiem inaczej. Ktoś przekręcił prawdziwą nazwę. btw. wreszcie Nintendo już tak mocno nie owni, Sony dzielnie walczy razem ze swoimi trzema platformami, bo w 30-tce znajdują się nawet 3 tytuły na PS2. PS: Temat raczej nietrafny, post lepiej pasowałby pod "Nowości" Cytuj Odnośnik do komentarza
STRETCH 30 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 o ja cie i nawet 05. [PSP] Shin Sangoku Musou MULTI RAID (KOEI) 33,000 / 316,000 na piatym miejscu!1!1!111 super Cytuj Odnośnik do komentarza
marengo 0 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 mam pytanko - czy można jeszcze kupić nowe PSP w kolorze różowym? Czy jeszcze jest produkowana taka wersja? thx Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Całkiem niedawno wersję taką widziałem w MM. Spytaj, może mają jeszcze na stanie (a co, kupujesz prezent dziewczynie ?) Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) moze poprostu lubi rozowy xD ja tez widzialem rozowe psp , tyle ze w saturnie (swoją droga MM i saturn mają tego samego wlasciciela ;p), wiec powinno sie jeszcze dać gdzies dorwać Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
bor 2 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 W dziale DS wkleiłem posta jednego z użytkowników innego forum. Wypowiedź ździebko kuriozalna. Obudziła jednak temat. Teraz wkleje wypowiedź tego użytkownika na temat psp. Twardziel Wiodącą postacią konsolową w ostatnich dniach był bezwzględnie xbox360. Pod koniec tygodnia konsola ta robi wszystko, by obok ps2 stać się najlepszą konsolą w moim sentymencie. Był jednak także inny bohater konsolowej batalii. Z różnych powodów spędziłem z rugby pół życia. Jeśli miałabym poszukać wśród konsol, platform podobnych do rugbistów, pierwszym, którego bym wskazał, byłby PSP od Sony. Rugby to nie tylko sport. Zabrzmi górnolotnie, ale kto zetknął się z tym światkiem wie, że wiąże się z nim cała filozofia, etos, honor, etc., w wielu produktach pojęcia zupełnie nieznane. W konsoli chcąc nie chcąc szukam analogii do sportu, w którym pare firm ugania się za najlepszą sprzedażą. To tak w uproszczeniu, bo dopóki każdy z nich jest na rynku, nie przepuści rywalowi, zostawi zdrowie, a wszystko w imię konsoli i pieniędzy. PSP pasuje do nich jak ulał. Nie rzecz w warunkach fizycznych, choć ze swoją funcjonalnością niczym kombajn i wyglądem, byłby wymarzonym graczem drugiej linii młyna, ale sportowym charakterze, którego wiele firm może zazdrościć. To twardziel. PSP konsola, która na nigdy nie pękła. Choć jest jednym z symboli Sony - pierwsza przenośna konsola tej firmy, w tym i zeszłym roku wpływ na wyniki tej firmy miał niewielki. Po stworzeniu ps3 "odstał swoje w kwadracie dla rezerwowych", jednak w decydujących momentach wychodzi z kieszeni i swoje zrobi. Nie było elementu, w którym PSP by zawiodło. A biorąc pod uwagę moment, w jakim wchodził, oraz brak regularnych występów, nie było mu łatwo. Grywalnością wprost wyczyniał cuda, wciągnął mnie bowiem na wiele nocy, stracone przez 40 godz GTA. Funkcjonalnością gnębił bezsenność za pomocą psptube, gdzie słuchałem nużących nut, a wydane na niego filmy są majstersztykiem. Mentalnie widać, że to lider konsol przenośnych. Sprzęt, który nie tylko może, ale przede wszystkim umie pociągnąć za sobą innych. Gry wydane na PSP nie tylko mają wielką grywalność, ale są to produkcje, w które gra się na poważnie, żadna konsola stacjonarna nie powstydziła by się gier typu God of War, Patapon. Gracze mówią: ?Grać na całego i walczyć do upadłego". Jeśli chodzi o PSP, tego mogą być pewni. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 EE prowokacja? Czy czysty sentymentalizm, ciekawe.... Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 621 Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 (edytowane) ale idiota edit Jeśli miałabym poszukać wśród konso idiotka? Edytowane 13 Maja 2009 przez firana140 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 moze podczas gry w rugby dostał/a kilka razy za duzo w baniak i teraz pisze rozne "ciekawe" rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza
Etheor 547 Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Jak widać, nie tylko ja kocham swoje PSP Sorry musiałem uwiecznić swojego psa tutaj, żeby nie było, że tylko ludzie gną do konsol Cytuj Odnośnik do komentarza
STRETCH 30 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 w ktorym z djmaxow jest najfajniejsza muza. jakies znane kawalki czy cos takiego. gralem chyba tylko w pierwszego z korei. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 w zadnym nie ma znanych kawałków ;D IMo najlepsza muza bedzie w DJM Portable 2 ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi