estel 806 Opublikowano 28 grudnia 2011 Opublikowano 28 grudnia 2011 Na PSN bodajże za 36zł jest do kupienia więc jak nie masz w co grać to naprawde polecam. No podejrzewam że tak to będzie wyglądać na razie: Jeanne i remake'i FFT oraz Disgaei. Pograłem trochę ostatnio w Jeanne i gra jest jedną wielką kalką wszystkiego, co lepiej zrobiono już dziesiątki razy, ale... gram. Uwielbiam te taktyczne RPG-i, no non stop mogę w nie grać, i nabrałem ochoty na powtórzenie sobie wspomnianych staroci. Mimo wszystko nadal ciekawią mnie gry ekskluzywne PSP, bo zastanawiam się, czy nie przegapiłem jakiejś perełki. Na liście do obczajenia kiedyś mam Tales of Heroes, Ys czy Gurumin. A sprawdź Yggdra Union i jeżeli dobrze przemyśleli sterowanie to poszukaj Knights in the Nightmare. Mam na DSa i gra jest boska, bo jest mega oryginalna. Słyszałem, że był port na PSP tylko zastanawiam się jak ze sterowaniem. Cytuj
CoATI 1 050 Opublikowano 31 grudnia 2011 Autor Opublikowano 31 grudnia 2011 KitN ma całkiem znośne sterowanie Cytuj
diolek 43 Opublikowano 1 stycznia 2012 Opublikowano 1 stycznia 2012 Szukam tytulow podobnych do joanna d'arc,mocno wciagajacych i niezbyt skomplikwanych w swej mechanice. zastanawiam sie nad disagea. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 1 stycznia 2012 Opublikowano 1 stycznia 2012 Szukam tytulow podobnych do joanna d'arc,mocno wciagajacych i niezbyt skomplikwanych w swej mechanice. zastanawiam sie nad disagea. Final Fantasy Tactics, Tactics Ogre i wspomniana przez Ciebie Disgaea. Na PSN każda z tych gier kosztuje niewiele więc proponuje powoli kupić sobie wszystkie, Cytuj
diolek 43 Opublikowano 1 stycznia 2012 Opublikowano 1 stycznia 2012 Narazie poszukuje joanny d'arc i nigdzie nie mozna tego kupic,na allegro tez niema.wiec bede musial nabyc cos z tego co Polecasz. Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 3 lutego 2012 Opublikowano 3 lutego 2012 (edytowane) A sprawdź Yggdra Union i jeżeli dobrze przemyśleli sterowanie to poszukaj Knights in the Nightmare. Mam na DSa i gra jest boska, bo jest mega oryginalna. Słyszałem, że był port na PSP tylko zastanawiam się jak ze sterowaniem. Grałem w te gry na pierwotnych konsolach. W planach mam sprawdzenie Tales of Heroes: Trails in the Sky, gdzieś sobie zapisałem w notatniku, że warto obczaić, już nie pamiętam, kto mi to polecił. Ostatnio wkurzyłem się na Joannę d'Arc (gra była łatwiutka aż raz wlazłem na planszę, na której nie mam szans, a dawno nie zapisywałem) i gram w Final Fantasy Tactics. Ech, to jest jednak inna klasa. Nadal nie rozumiem do końca systemu gry, ale fajne objaśnienia i ogólnie interfejs to w sumie jedyne, co się zmieniło na plus w gatunku przez te kilkanaście lat. FFT jest artystycznie i pisarsko bardzo mocne, nie wiem, jak to działa, ale osadzając gry w Ivalice Square-Enix zawsze robi arcydzieła. Edytowane 3 lutego 2012 przez ogqozo Cytuj
Ore 188 Opublikowano 10 lutego 2012 Opublikowano 10 lutego 2012 Czego w systemie gry nie rozumiesz? Cytuj
Kszaqu 12 Opublikowano 12 lutego 2012 Opublikowano 12 lutego 2012 Może to dziwne pytanie, ale czy w PSP E-1000 jest możliwość grania przez sieć jeżeli nie ma ono wi-fi ? Czytałem coś o karcie sieciowej wbudowanej, ale wolałbym zapytać ekspertów Cytuj
darkgamer 43 Opublikowano 12 lutego 2012 Opublikowano 12 lutego 2012 Sam posiadam model 2004,ale z tego co się orientuje w modelu E1000,niestety nie ma takiej możliwości,tzn.nie posiada wbudowanej karty sieciowej. Cytuj
Czoperrr 5 078 Opublikowano 16 lutego 2012 Opublikowano 16 lutego 2012 Posiada ktoś ten nowy model E1000? Jakie wrażenia, wykonanie samej konsolki (no i jak z tym dźwiękiem Mono)? Myślę, że nadszedł czas, w którym powinienem kupić PSP więc pytam. A jak z wgrywaniem na ten model custom firmware? Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 28 lutego 2012 Opublikowano 28 lutego 2012 Witam chyba chrześnikowi na komunię kupię PSP i mam pytanie czy ta konsolka jest jeszcze lub czy będzie wspierana przez producentów gier, czy może zostanie porzucona na rzecz Vity ? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 28 lutego 2012 Opublikowano 28 lutego 2012 raczej biorac pod uwage to ze wyszla Vita, na psp juz coraz mniej gier bedzie wydawanych i w gruncie rzeczy glownie po(pipi)ki jednak mysle ze chrzesniakowi psp sie spodoba, jest masa gier w sam raz dla niego, typu locoroco, patapon itp Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 A czy dużym minusem jest w wersji E1004 brak wifi ? czy może na siłę nie szukać 3004. Chodzi mi o to czy może się do czego innego jeszcze przydać. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 przegladarka internetowa z tego co pamietam na psp nie jest najwyzszych lotow, gry z pss mozesz sciagac na pc przez media go... a co do gier na multi... osobiscie nie znam zbyt wielu dobrych gier korzystajacych z multi na psp Cytuj
Hohi 0 Opublikowano 8 marca 2012 Opublikowano 8 marca 2012 Witam. Mam pytanie odnośnie ładowania psp i nie wiem gdzie mogłem się o to zapytać więc piszę w temacie ogólnym. Zastanawiam się czy ładowarkę od Vity można używać do ładowania psp? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj
CoATI 1 050 Opublikowano 8 marca 2012 Autor Opublikowano 8 marca 2012 ładowarka od vity ma Output: DC 5V 1500mA, więc nie widzę problemu. gorzej z gniazdem ale w sumie mozesz ładowac psp przez usb w slimach (w ładowarce od vity jest gniazdo usb (jest tak?)) Cytuj
Hohi 0 Opublikowano 8 marca 2012 Opublikowano 8 marca 2012 Jest gniazdo usb, ale nie wiem czy to 1500mA nie będzie problemem to ładowarka od psp ma chyba 2000mA? Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 8 marca 2012 Opublikowano 8 marca 2012 (edytowane) To bedzie wolniej i tyle. Edytowane 8 marca 2012 przez LOKI7777 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 10 marca 2012 Opublikowano 10 marca 2012 Panowie mam niepotrzebną kartę Sandisk 4GB micro SDHC i moje pytanie czy jak kupię adapter memory stick pro duo to PSP wykryję ją i będzie ok ? Cytuj
frankfuter 82 Opublikowano 10 marca 2012 Opublikowano 10 marca 2012 tak, mam takie cos http://www.photofast.tw/cht/swf/Tools/DSC_1123.jpg dziala fajnie i ladnie. pozniej mozesz dokupic sobie nastepna karte i bedziesz miec 8gb w psp za grosze 1 Cytuj
kanabis 22 450 Opublikowano 17 stycznia 2014 Opublikowano 17 stycznia 2014 Panowie, tak sobie pomyslałem że po taniosci można sobie sprawić psp. Więcz czemu nie. Jak to jest jęsli chodzi o multimedia? moge sobie np wgrywac filmy i muzyczke a potem na dziłeczce w lato oglądać i słuchać? Jestem kompletnie zielony bo zatrzymałem sie w handheldach na etapie gba sp. Cytuj
krupek 15 477 Opublikowano 17 stycznia 2014 Opublikowano 17 stycznia 2014 Kilka lat temu, jak jeszcze użytkowałem PSP, to zdjęcia i muzykę z postaci MP3 wrzucałem bezproblemowo. Z filmami trochę gorzej, bo bawiłem się w konwersję formatów plików, ale to było jakiś czas temu, więc pewnie teraz już jest więcej narzędzi. Ja planuję zakup Vity lub 3DSa, ale jak finansowo nie wyrobię to sprawię sobie PSP do starych gierek. Cytuj
kanabis 22 450 Opublikowano 25 stycznia 2014 Opublikowano 25 stycznia 2014 A jest np możliwośc podłączenia jakichś głośniczków np do psp? Przez jakiegoś jacka czy cuś? Bo traktowałbym go jako letni chamski odtwarzacz multimedialny na działeczke. No i gierki ofkors też, bo medievila czy silent hilla łykne jak niemka sperme Cytuj
krupek 15 477 Opublikowano 25 stycznia 2014 Opublikowano 25 stycznia 2014 Ja jeszcze bym poprosił o jakieś info w sprawie usterki, która polega na tym, iż konsola reaguje, jakby krzyżak w górę cały czas był wciśnięty Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 25 stycznia 2014 Opublikowano 25 stycznia 2014 (edytowane) A jest np możliwośc podłączenia jakichś głośniczków np do psp? Przez jakiegoś jacka czy cuś? Bo traktowałbym go jako letni chamski odtwarzacz multimedialny na działeczke. No i gierki ofkors też, bo medievila czy silent hilla łykne jak niemka sperme Na spokoju bo konsola ma wejście na jacka na słuchawki/głosniki. Multimedia smigają bardzo dobrze chociaż teraz każdy telefon oferuję to lepiej, ale mimo wszystko dobra opcja. Medievila z psxa masz na myśli prawda? Bo ten z psp jest słaby, ale za to Silenty dają radę bo sranie po gaciach mimo małego ekranu miałem przy Shattered Memories czy Origins. Edytowane 25 stycznia 2014 przez _Be_ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi