blakuś 597 Opublikowano 8 lipca 2015 Opublikowano 8 lipca 2015 Panowie, kupiłem sobie MGS1 na PSS. PS3 padło, ale nadal mam PSTV i PSP.Jest jakaś możliwość by tego MGS zainstalować na PSP? Wiem że przez PS3 sie dało ale aktualnie PS3 ma YLODa. Cytuj
Emtebe 2 524 Opublikowano 8 lipca 2015 Opublikowano 8 lipca 2015 jaki model PSP? 3XXX, 2XXX? Te mają wifi i sklepik Sony. Więc wchodzisz do niego i pobierasz grę. Jeśli masz PSP model Street to dupa zbita, bo Street nie ma wifi. Wtedy instalacja tylko via PS3. To samo z PSTV. Też masz sklepik, wchodzisz do niego i szukasz na liście pobierania MGS'a Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 8 lipca 2015 Opublikowano 8 lipca 2015 Gry z PSP jeszcze można przez PC ściągać via media go Cytuj
piotros 220 Opublikowano 9 lipca 2015 Opublikowano 9 lipca 2015 I tylko taki sposób zostaje, bo sklep na PSP został jakiś czas temu wyłączony i na PSP nic nie kupisz i nie pobierzesz. Jedynie przez PS3 lub PC. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 lipca 2015 Opublikowano 9 lipca 2015 Cyfrowa dystrybucja w wykonaniu Sony xD Dobrze, że szybko mi się znudziło kupowanie gierek w ich sklepie, parę minisów i gierek na PSX. 2 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 9 lipca 2015 Opublikowano 9 lipca 2015 Zamknęli sklep dla PSP, by odciążyć transfery:) Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 9 lipca 2015 Opublikowano 9 lipca 2015 Dobra. O Media Go zapomniałem.Jednak wczoraj po zalogowaniu się na sklepik z poziomu konsoli, mimo że nie ma już zakładek o grach i piszę że sklepik został zamknięty, nadal można wejść na liste pobierania i zainstalować kupione gierki, uff. 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 (edytowane) Pamiętacie ten wysyp magazynów na PSP w formacie plików jpg? Chyba ten "PSP-Team", był w jakiejś tam czołówce, do pobrania na jakiejś tam zagranicznej stronie, dość wysoko w rankingu. To były czasy, ludzie pisali recenzje, wklejali na jpg i ktoś to czytał. A na PSV, czy 3DS też jest możliwość odpalenia jpgów, ale już nikt nie zawraca sobie tym głowy. W dobie jutuba wszystko inne niepotrzebne Edytowane 6 września 2015 przez grzybiarz Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 Pamiętam, sam czytałem . W ogóle jakoś 2000-2005 były różne e-ziny, fajne to było. Zawsze na CDA w bonus2 były jeśli dobrze pamiętam. PSX Games Mag chyba najbardziej mi się podobał. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 PSP Team, Granie na Maxa i forum skizo. Piękne czasy. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 16 maja 2016 Opublikowano 16 maja 2016 Ktoś ma doświadczenia co do nakładek na analog? Ktoś wspominał, że nakładki polepszają precyzję analoga (przydałoby się do samochodówek). Czy chodzi o gumki jak w tym zestawie, czy o coś innego: http://robson.pl/produkt,9450,18in1_accessories_kit__dragonplus_.html Cytuj
xtomashx 162 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Kumpel oddał mi swoje psp jednak nie działa analog. Myślałem że wystarczy wymienić całą gałkę jednak problem jest poważniejszy. Wyparował lut na jednym styku. Czy da się to jakoś domowymi sposobami załatwić? Kapka cyny i będzie działać? Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 28 czerwca 2016 Opublikowano 28 czerwca 2016 Nie jestem elektronikiem, ale jestem ciekaw czy zlutowanie teo drobnego elementu by pomogło. Daj znać jak Ci poszło. Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 15 lutego 2018 Opublikowano 15 lutego 2018 Zamówiłem od chinola analoga do psp2000 i musiałem źle go podłączyć bo postać lata sama na ekranie, albo jest trefny Będę miał czas to znowu ją otworzę i sprawdzę, w sumie to się go tylko wsuwa, więc nie wiem co jest nie tak. Cytuj
Quake96 3 831 Opublikowano 15 lutego 2018 Opublikowano 15 lutego 2018 W 2000 też jest ta głupia gumka "przewodząca" co w 1000? Pamiętam, że w swoim PSP FAT też miałem problemy. Pierwszy zamówiony analog się chyba przycinał czy coś, a jak go rozebrałem to całkiem się rozleciał. Drugi przyszedł już sprawny i wszystko działa jak należy. Tą gumkę też trzeba odpowiednio wsadzić jak dobrze pamiętam. Ona przewodzi między analogiem a płytką i jeśli źle się ułoży to może zwierać piny i stąd takie zachowanie. Ogólnie polecam sprawdzić połączenie analoga z płytką, bo ten analog to w sumie prosty jak cep jest. Suwak, płytka, sprężynka i kilka plastików. Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 15 lutego 2018 Opublikowano 15 lutego 2018 Dzięki, sprawdzę jak będę miał trochę czasu. Została mi też jedną śruba xd wygląda jak ta od obudowy, ale te mam wszystkie wkrecone. W sumie temat do ponownego ogarnięcia Cytuj
SpacierShark123 1 477 Opublikowano 4 października 2018 Opublikowano 4 października 2018 Panowie jaka jest obecnie najlepsza bateria do psp 1000? Kupiłem jakiś miesiąc temu baterie 1600mah i nie powiem trzyma średnio w trybie uśpienia . Widziałem baterie 3600mAh ale nie wiem jakiej firmy są najpewniejsze bo chińczyk wiadomo że może te 3600mah mieć tylko na papierze... Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 4 października 2018 Opublikowano 4 października 2018 Oryginalna, uzywana od kogoś kto praktycznie nie grał. Cytuj
Groobel 13 Opublikowano 4 października 2018 Opublikowano 4 października 2018 I niestety ma tylko na papierze... Szkoda kasy na te wynalazki. Też jestem obecnie w trakcie poszukiwań i słabiutko. Z tego co jest dostępne na naszym rynku, to najlepszym rozwiązaniem jest używka. Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 20 października 2020 Opublikowano 20 października 2020 (edytowane) W dniu 15.02.2018 o 18:43, Quake96 napisał: W 2000 też jest ta głupia gumka "przewodząca" co w 1000? Pamiętam, że w swoim PSP FAT też miałem problemy. Pierwszy zamówiony analog się chyba przycinał czy coś, a jak go rozebrałem to całkiem się rozleciał. Drugi przyszedł już sprawny i wszystko działa jak należy. Tą gumkę też trzeba odpowiednio wsadzić jak dobrze pamiętam. Ona przewodzi między analogiem a płytką i jeśli źle się ułoży to może zwierać piny i stąd takie zachowanie. Ogólnie polecam sprawdzić połączenie analoga z płytką, bo ten analog to w sumie prosty jak cep jest. Suwak, płytka, sprężynka i kilka plastików. Nie wiedziałem o jaką gumkę chodzi i dopiero na YT się skapnąłem, że to ten przeźroczysty silikon co siedzi w analogu. W nowym zamówionym tego nie ma, co jest bez sensu bo to część samego analoga. Dwa razy konsole rozkrecałem i chciałem juz ją roz(pipi)ać na części, ale w koncu zrozumiałem, że to o to chodzi i analog działa prawidłowo z tym, że lepszy poślizg miał oryginalny jak był sprawny. Patrzyłem po aliexpress za częsciami do mojego PSP, ale wymiana była by droższa niż kupno używki, wiec sobie odpuszczam renowację. Musiałbym wymienić ekran bo coś w rogach zaczęło wychodzić jakby się odklejał, czytnik umd padł, klapka od umd sie wyhacza podczas otwierania no i jest lekkie pęknięcie z boku obudowy, wiec jakbym chciał aby konsola była jak nowa to bym wydał więcej niż to warte. Pomijam juz baterie ktora trzyma tylko 2h53min. Edytowane 20 października 2020 przez Plugawy Cytuj
Boomcio 4 029 Opublikowano 5 lutego 2021 Opublikowano 5 lutego 2021 (edytowane) U mnie w szufladzie leżał z 5 lat nie włączany ten piękny egzemplarz. Dzieciak lata temu katował go fifami i pesami, nieraz zbierałem sprzęt z podłogi w kawałkach / stalowa rama robi swoje/. Wczoraj przy porządkach znalazłem ładowarkę i sprzęt nadal śmiga bezproblemowo / gdzieś gałeczka zginęła w mrokach historii /. Bateria trochę spuchła bo nie była ładowana ale trzyma. Zaraz wgrywam space invaders extreme / swojego czasu zawsze ogrywana na wyjazdach /. jpg jpg Edytowane 5 lutego 2021 przez Boomcio 3 Cytuj
Boomcio 4 029 Opublikowano 5 lutego 2021 Opublikowano 5 lutego 2021 2 minuty temu, devilbot napisał: O boomer wyciąga klamoty. Uprzedzając pytanie: nie, nie sprzedaję Cytuj
darkos 4 302 Opublikowano 5 lutego 2021 Opublikowano 5 lutego 2021 Moje pierwsze PSP kupiłem jak byłem na wizie studenckiej w USA, wyszedł tam wtedy model Slim i kupiłem ją na premiere w GameStop, w bundlu z Daxterem, którego nigdy nie skończyłem. Bardziej byłem zainteresowany Ridge Racer i Wipeout, no i perfekcyjnym emulatorem PSX'a który działał gdy się wgrało CMF M-33. Co oczywiście uczyniłem po powrocie do Polski. Fajne były czasy gdy w 2007 i 2008 scena piracka mocno działała. Wtedy też powszechnie dostępny był dostęp do Baterii Pandora, która przywracała zbrickowane PSP'ki. Kupiłem wtedy w komisie kilka konsol, zrobiłem pandore i przywróciłem PSP'ki do życia, potem odsprzedałem z zyskiem na alledrogo. Model 2000 długo u mnie działał i skończyłem całkiem sporo PSXowych tytułów. Potem chyba odsprzedałem bo dziś mam model 3000 w kolorze białym. I obok mojej PSP Slim wygląda zacnie. Działa bez problemów, bateria nie ma śladów spuchlizny, przyciski działają idealnie, ekran bez żadnego badpixela. Czasami włączę Rage Racer i śmigę trzecią trasę. Nostalia Smuci mnie tylko fakt że gdy konsola debiutowała w Polsce była za droga na moją biedną studencką kieszeń. 4 1 Cytuj
Boomcio 4 029 Opublikowano 5 lutego 2021 Opublikowano 5 lutego 2021 Kurde, miałem ją pamiętam wymienić na slima, ale ten plastik i płaskie "plecki" za cholerę mi nie pasowały. W sklepie się rozmyśliłem. Moja, to premierówka z drugiej ręki / gościu wysłał mi ją w pięknym etui pamiętam /. Da się sprawdzić jakoś datę produkcji ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi