sinner 0 Opublikowano 4 stycznia 2008 Opublikowano 4 stycznia 2008 Na Allegro są do kupienia ekraniki na dół. Widziałem je kiedyś za 60zł. Ewentualnie możesz spróbować folie Hori. Ja miałem kilka rys na ekraniku PSP, a owa folia skutecznie je zamaskowała. Cytuj
Gość Fear Opublikowano 4 stycznia 2008 Opublikowano 4 stycznia 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj
C-Boy 51 Opublikowano 4 stycznia 2008 Opublikowano 4 stycznia 2008 (edytowane) Nie jestem na razie znawcą tematu, ale wymiana LCD, zależnie od wersji DS'a ( classic, Lite) przebiega w dość odrębny sposób. Tu masz, sposób na lite ----> . Co do tych rys... Im dłużej oraz intensywniej touch screen jest używany, tym jego powierzchnia jest bardziej porysowana, jednak nie przywiązywałbym do tego zbyt wielkiej wagi, żeby zaraz wymieniać LCD. No, chyba że twoje rysy są tak głębokie i widoczne podczas grania to faktycznie jest niewesoło. Ja tak, muszę się jakoś uporać z jednym mini pixelem. Nie w głowie mi teraz jakieś mini rysy Edytowane 4 stycznia 2008 przez consoleboy Cytuj
rio 0 Opublikowano 5 stycznia 2008 Opublikowano 5 stycznia 2008 Witam Otoz mam problem z samoczynnym wlaczaniem sie konsoli podczas gdy ta zostala wylaczona(nie dawalem trybu uspienia!) Dzieje sie to codziennie, wlacza sie na chwile(miga zielone swiatelko od power)i znika, po czym znowu to samo. Gdy otworze klapke to wlacza sie menu. I jeszcze jeden problem mam otoz rowniez ta konsola mi sie wylacza podczas gry.Jest to poprzedzone rowniez miganiem diody power Z czym to moze byc zwiazane i Jest to uciazliwy problem gdyz uniemozliwia mi gre. Prosze o pomoc. pzdr Prosilbym o opinie KILa i jezeli to mozliwe kontakt( bo na mejlu ciezko cie zlapac). Chetnie bym konsolke dal do naprawy ale nie mam gdzie. Cytuj
sinner 0 Opublikowano 8 stycznia 2008 Autor Opublikowano 8 stycznia 2008 Dziwna sprawa, bo jeśli konsola "leży" i nie jest ruszana, to jakim cudem może się sama włączyć ? Może to być wina styków przełącznika które same załączają, no ale nie mam pojęcia jakim cudem. Cytuj
sinner 0 Opublikowano 8 stycznia 2008 Autor Opublikowano 8 stycznia 2008 Szybkę możesz kupić tutaj : http://allegro.pl/item290697962_wyswietlac...nds_okazja.html Co do montażu to raczej nie potrzebna jest lutownica. Cytuj
rio 0 Opublikowano 8 stycznia 2008 Opublikowano 8 stycznia 2008 No dziwna sprawa ale tak jest. Koles z electronic dreams napisal mi ze to wina plyty glownej, ktorej wymiana wiazalaby sie z 70% ceny DSa! Cytuj
sinner 0 Opublikowano 9 stycznia 2008 Autor Opublikowano 9 stycznia 2008 W ostateczności możesz sprzedać na aukcji i wyrwać okazjnie inną konsolkę. Oczywiście jeśli tą będziesz sprzedawał to napiszesz w czym problem. Bo naprawiać za 70%ceny się nie opłaca zupełnie. Cytuj
rio 0 Opublikowano 9 stycznia 2008 Opublikowano 9 stycznia 2008 Ostatnia deska ratunku to chyba tylko KILu. Bede musial mu podeslac konsolke. On zobaczy co i jak. I ewentualnie jak by umial to by naprawil, bo te serwisy wszystkie to na kase strasznie leca.Naciagacze. Cytuj
Musiol 188 Opublikowano 20 stycznia 2008 Opublikowano 20 stycznia 2008 Rumored New Castlevania DS Screens Indicate Wii Connectivity http://kotaku.com/346759/rumored-new-castl...ii-connectivity Cytuj
sinner 0 Opublikowano 22 stycznia 2008 Autor Opublikowano 22 stycznia 2008 Mało widać na owych screenach, swoją na Castlevanie nie czekam z nie ciepliwością, bo zawsze ta serwa kojarzyła mi się z bardzo trudną grą ^_^ Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 12 lutego 2008 Opublikowano 12 lutego 2008 Mam takie pytanko: - Jaką folie poradzicie na ekraniki oraz czy wogóle ona jest potrzebna? Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 12 lutego 2008 Opublikowano 12 lutego 2008 Jest niezbędna bo porysujesz ekranik. Wszyscy chwalą firmę "Hori". Kupiłem, założyłem i nie wiem czy to podróbka czy co ale u mnie spisywała się fatalnie. Wymieniłem na zwykłą (w zestawie była z pokrowcem który kupiłem) i jest idealnie. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 12 lutego 2008 Opublikowano 12 lutego 2008 mam DS 2 lata i moj ekranik nie ma ani jednej ryski. Ok, nie uzywam go maniakalnie, ale tak czy inaczej rys brak... Cytuj
Gość Fear Opublikowano 18 lutego 2008 Opublikowano 18 lutego 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj
Gosiek 0 Opublikowano 19 lutego 2008 Opublikowano 19 lutego 2008 Folię z play-asia zdecydowanie warto kupić, ale Hori - taką jak tu. Ja używam dokładnie takiej, właśnie sprowadzonej z play-asia od maja i sprawdza się świetnie. Cytuj
Afroman 81 Opublikowano 19 lutego 2008 Opublikowano 19 lutego 2008 (edytowane) Norbit.pl tez ma oryginalne folie hori. Sklep prowadzony przez jednego z redaktorów psxextreme. Nie dosyć ze na przesyłce i czasie zaoszczędzisz (w porównaniu do playasia) to jeszcze poznasz legendarnego, zaginionego członka psxextreme . edit: własnie sprawdziłem i akurat teraz nie ma tychże folii . Edytowane 19 lutego 2008 przez Afroman Cytuj
Gość Fear Opublikowano 19 lutego 2008 Opublikowano 19 lutego 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj
ashka 219 Opublikowano 20 lutego 2008 Opublikowano 20 lutego 2008 Przy kupowaniu na play-asia.com wszedłem w dział Nintendo DS, w szukajce dałem Hori i zaznaczyłem, że tylko w tym dziale - znalazło mi tylko takie, które były już sprzedane... Jak to znalazłś? Ale od Hori mają klej, nie? Wyszukiwarka szuka wylącznie w nazwach, a folia w nazwie nie ma słowa Hori. Oczywiście jest bezklejowa. Tej folii szukaj przez NDS -> Akcesoria -> Osłonki na ekran. A tamte linki u mnie nie działają, ale podróbki bezklejowe trzymają się ekranu Cytuj
Gość Fear Opublikowano 20 lutego 2008 Opublikowano 20 lutego 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj
sinner 0 Opublikowano 22 lutego 2008 Autor Opublikowano 22 lutego 2008 Ja kupiłem Hori na allegro i sprawuje się znakomicie. Są podróby sygnowane nazwą Hori ? Cytuj
Gość Fear Opublikowano 22 lutego 2008 Opublikowano 22 lutego 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 28 lutego 2008 Opublikowano 28 lutego 2008 chyba czeka mnie kupno nowego DS ^_^ Otoz pojawil mi sie dzis problem z samoczynnym przesuwaniem sie postaci(np. w Zeldzie) czy ekranu (w AoE) w lewo... niby jak dotykam stylusem to wszystko dziala bez problemu, ale jest to niezwykle irytujace. Chyba to przez to ze dzis zamykajac drzwi od auta przywalilem niby w kieszen plaszcza w ktorym byl DS ; ale tez uderzenie nie bylo zbyt mocne <_< anyway... probowalem kalibracji i nic to nie dalo. Cytuj
C-Boy 51 Opublikowano 28 lutego 2008 Opublikowano 28 lutego 2008 (edytowane) Sprobuj zagadać do Kila, może on coś na to poradzi no i jak wszystko dobrze pójdzie, to nie będziesz musiał kupować nowej konsolki <_< . Mam posłać tobie( o ile jesteś zainteresowany) ewentualne namiary na kila ( poprzez PW) czy sam sobie poszukasz ?? ^_^ Update: New York... Rozumiem, iż wysyłka paczki do polski jest dla ciebie mało wygodne Zreszta, zrobisz co uważasz za stosowne. Edytowane 28 lutego 2008 przez consoleboy Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 28 lutego 2008 Opublikowano 28 lutego 2008 no w sumie juz naprawilem ^_^ przywalilem DS'em w biurko... zlota raczka ze mnie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi