Di 849 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Opublikowano 8 sierpnia 2010 A czy w opisie tej aukcji nie jest napisane, że osoba wystawiająca nie wie, czy ta gra działa na DSi? Wydaje mi się, że widziałem ją niedawno. W każdym bądź razie NSMB działa na DSi, przynajmniej według tych komentarzy: http://boards.ign.com/nintendo_ds_general_board/b7585/179050877/p1/ (sam nie sprawdzałem, ale nie wiem, czemu ten tytuł miałby nie działać) Cytuj
luck1985 37 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Opublikowano 8 sierpnia 2010 hmm czyli sa gry ktore nie dzialaja na DSI? No to nowosc , bo nie wiedzialem ... Cytuj
Di 849 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Opublikowano 8 sierpnia 2010 (edytowane) E... nie, dlaczego tak uważasz? Zajrzyj do tamtego tematu na forum IGN i przeczytaj, jak to się wyjaśniło Edytowane 8 sierpnia 2010 przez Di Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Wszystkie ORYGINALNE gry DS działają na każdej wersji konsoli Nintendo DS (wyjątkiem są tylko te gry, które wykorzystują slot GBA). Jeden Sprzedawca na Allegro już od dawna na dużą skalę rozprowadza pirackie gry na DS'a, w opisie zaznacza "uczciwie", że gry nie działają na konsoli DSi - zauważyłem, że wiele osób w ostatnim czasie zamieszcza podobne info w swoich aukcjach (nie wiem czemu - konformizm jakiś czy co?). Najlepiej zrobisz jak podasz link do aukcji. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 10 sierpnia 2010 Opublikowano 10 sierpnia 2010 Zamieszczają ten opis bo to prawda Te gry faktycznie nie działają na DSi, wszystkie tanie pirackie carty są tak wykonane że bez problemu chodzą na starej generacji DS-ów natomiast DSi oraz najnowsze wersje DS Lite gardzą nimi W starej wersji konsolki tylko gry same w sobie zawierały zabezpieczenia a konsola posłusznie uruchamiała i jeśli zabezpieczenie gry nie sprawiało graczowi problemu, bo np było usunięte z romu to wszystko było ok natomiast co do nowych DSL i DSi to w konsolce zawarto pewne mechanizmy potrafiące wykryć tanie chińskie kopie i blokujące ich działanie Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 10 sierpnia 2010 Opublikowano 10 sierpnia 2010 (edytowane) Zamieszczają ten opis bo to prawda Właśnie o to chodzi, że nie (tzn. nie w każdym przypadku) XD Zamieszczają ten opis z czystego konformizmu będącego efektem słabej wiedzy nt. sprzedawanego przedmiotu. Nie raz widziałem aukcję gdzie koleś oferował 100% oryginalną grę (wnoszę po dokładnych zdjęciach cart'a) i dodawał w opisie informację o niekompatybilności z DSi... Ba! Raz spytałem sprzedawcę czemu gra miałaby nie działać, to odpisał, że w sumie nie wie czy nie działa ale asekuracyjnie dodał taką adnotację - szaleństwo! Edytowane 10 sierpnia 2010 przez stoodio Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 10 sierpnia 2010 Opublikowano 10 sierpnia 2010 a no chyba że tak stawiasz sprawę, nie wiedziałem że na Allegro sa idioci co sami sobie dołek kopią Cytuj
Kris Blake 40 Opublikowano 16 sierpnia 2010 Opublikowano 16 sierpnia 2010 (edytowane) Mam pytanko. Widział ktoś z Was gdziekolwiek tę plastikową nakładkę ( nie wiem jak to nazwać, ta część co ochrania górny wyświetlacz dsa, to co jest nad nim i da się ściągnąć ) do ds lite? Bo głupek ze mnie i sobie to ostatnio od spodu porysowałem ( jakiś cicik mnie wkurzał to go chciałem wyciągnąć, a że jestem łamaga to przez przypadek to od spodu porysowałem ). Denerwuje mnie to strasznie, bo teraz mam odbarwienia w jednym miejscu . Jeżeli ktoś gdzieś widział na necie albo ma niepotrzebne do opylenia to byłbym wdzięczny za info. O, takie coś jak na obrazku, tyle, że potrzebowałbym czarne a nie czerwone : http://www.consolezombie.com/Images/DSLiteTopScreen/DSL-top-lcd-cover.jpg , albo tu: http://ecx.images-amazon.com/images/I/41bCvboEYJL.jpg ( ta część u góry po prawej ). Edytowane 16 sierpnia 2010 przez Kris Blake Cytuj
Sogi 2 Opublikowano 7 grudnia 2010 Opublikowano 7 grudnia 2010 (edytowane) W tym tygodniu kupuję DS! Tylko mam problem, gdyż nie wiem którą wybrać ver. DSLite, DS'a, czy DSi. Czy na DSi uruchomię wszystkie gry na DS'a? Nie chciałbym przeżyć szoku, gdyby KH:Days czy nowy Kingdom Hearts mi nie chodził... Mam do wydania do 700zł ;D A z tymi grami, że nie wszystkie działają to pewnie przez to że DSi potrzebuję innego oprogramowania Acecard 2.1i ;-) Na konsolkę jestem napalony, i nie ma opcji bym jej nie kupił na gwiazdkę... Nawet się nie spodziewałem ile GENIALNYCH gier jest na DS'a. to mnie zgasiło ;D Edytowane 7 grudnia 2010 przez Sogi Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 7 grudnia 2010 Opublikowano 7 grudnia 2010 dsl kup, jest temat juz na forum o tym Cytuj
xbor 54 Opublikowano 26 stycznia 2011 Opublikowano 26 stycznia 2011 (edytowane) Czy ds stanieje po premierze 3ds, chodzi mi oczywiście o nówki? Edytowane 26 stycznia 2011 przez xbor Cytuj
django 549 Opublikowano 26 stycznia 2011 Opublikowano 26 stycznia 2011 Pewnie tak chociaż nie liczyłbym na jakieś gigantyczne przeceny. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 26 stycznia 2011 Opublikowano 26 stycznia 2011 Pewnie tak chociaż nie liczyłbym na jakieś gigantyczne przeceny. To już jest chyba dobra przecena , co nie? Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 Warto kupować DS-a? Chciałem go, ale potem przypomniało mi się, że 3DS jest kompatybilny i jakoś mi się odechciało... Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 19 lutego 2011 Opublikowano 19 lutego 2011 jesli do tej pory nie miales to chyba warto... konsolke mozna kupic za jakies 200zl czyli tyle ile nowa gra na ps3. z drugiej strony nie warto xD poskładałem sobie w pełni sprawnego DS'a z "odpadów" i teraz leży biedny gdzies na dnie szafy. Czeka na okamiden Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 20 lutego 2011 Opublikowano 20 lutego 2011 Wsteczna kompatybilność to kit. Nie znam jednej osoby, która na serio kupiłaby sobie nową konsolkę i grała w gry ze starej. Biorąc pod uwagę, że 3DS został ogłoszony dość niedawno i trochę jeszcze poczekamy, aż będzie na nim co najmniej kilka naprawdę wartych zakupu pozycji, to jak najbardziej jest sens kupować starego DS-a. DS ma mimo wszystko chyba więce fajnych gier, niż dowolna inna aktualnie aktywna konsola, tak że jeśli chcesz pograć w jakieś fajne gry, no to raczej wypadało by kupić DS-a. Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 20 lutego 2011 Opublikowano 20 lutego 2011 Ok, tak, tylko teraz normalnie wchodzę w paranoję :F Bo patrzę na zdjęcia i po prostu zdaje mi się, że ekran jest za mały! DSi XL jest za drogi, więc te DSi najbardziej mnie ciekawi. Śmiejcie się, ale nęci mnie wybór koloru Bo podoba mi się każdy... Niby powinienem czarny, ale ostatnio ciągle kupuje growy sprzęt koloru czarne i mi brzydnie :F Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 20 lutego 2011 Opublikowano 20 lutego 2011 Ja swojego NDS lite kupilem ponad rok temu w stanie idealnym (uzywany) w wawie na bazarze od kolesia ktory handlowal adidasami i ledwo mowil po polsku. Oczywiscie aukcje znalazlem od 1 zl na allegro i skontaktowalem sie w celu ustalenia stanu konsoli i ceny kup teraz,mila niespodzianka byla. Szukaj pan a znajdziesz,nie kupuj nowego chyba ze w jakies mega promocji np takiej jak byla w Tesco ostatnio czy gdzies tam. Ogolnie staralbym sie nie wydac wiecej niz 300zl za nds + dodatki lub 200-250zl za sama konsole w stanie idealnym. A co do kolorow i ekraniku,mam czarna i wyglada zacnie,wole to niz te oczo(pipi)ne kolory:) Ekran nie wydaje mi sie za maly,wole chyba ciut mniejszy niz zbyt wielkie piksele na XL ;P Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 20 lutego 2011 Opublikowano 20 lutego 2011 (edytowane) a w Tesco po ile był? Bo właśnie wolałbym nówkę... Za 300 zł raczej nie znajdę. Edytowane 20 lutego 2011 przez Figaro Cytuj
xbor 54 Opublikowano 20 lutego 2011 Opublikowano 20 lutego 2011 a w Tesco po ile był? Bo właśnie wolałbym nówkę... Za 300 zł raczej nie znajdę. W Tesco po 374,5, ale DSL Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 20 lutego 2011 Opublikowano 20 lutego 2011 NDS lite w tesco byl za 199zl ale zszedl jak cieple bulki z tego co wiem. Zreszta to bylo chyba tydzien albo dwa temu. Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 21 lutego 2011 Opublikowano 21 lutego 2011 Łoooo.... Czyli już ich w wlkp nie ma na pewno Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 23 lutego 2011 Opublikowano 23 lutego 2011 (edytowane) No niema poza tym to było z tego co wiem tylko w tych sklepach które miały zapasy półkowe i do wyprzedania wszystkich konsol. Często bywam w kilku różnych teskach i od tej wyprzedaży nie widziałem żeby przywieźli nowe konsole na miejsce sprzedanych... Tesco mówi "no more NDS!" albo coś w tym stylu Edytowane 23 lutego 2011 przez KiNiO_64 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi