Omnibus 1 Opublikowano 20 marca 2008 Opublikowano 20 marca 2008 WeeMan powrócił na forum po długiej absencji, jeżeli są jakieś pytania, to walić :] Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 15 czerwca 2013 Opublikowano 15 czerwca 2013 (edytowane) Proszę o pomoc! Wieki temu zagrywałem się w WWF Smackdown na PSX. Wersja jakiś pirat-beta, w której nie dało się przejść trybu fabularnego i odblokować wszystkich, ale i tak bawiłem się przednio. Z siostrami, kuzynami - wszyscy graliśmy (głównie w wywalanie z ringu:). Przy końcowej erze PSXa, wyszła "dwójka", ładniejsza graficznie (jakby zastosowano antialiasing np. na dywanie:), wszystkiego było tam więcej. Fenomen tych gier to łatwość obsługi dla noobów: kuzyni nie mieli żadnej konsoli, ale wystarczyły dwie minuty by mogli wymiatać. X + kierunek = uderzenie O + kierunek = rzut Ciosy były zależne czy jesteśmy przy głowie, czy przy nogach przeciwnika itd. Więc wciskając ciągle kółko plus różne strzałki, wychodziło całkiem widowiskowo i to dla osoby, która nigdy wcześniej w to nie grała. Dobra, mamy erę PS3/X360, po drodze tytuł trafił także na PS2. Odpaliłem niedawno jakieś demko WWE Smackdowna i...? Coś spier.dolili z klawiszologią, bowiem sterowanie przypomina teraz te z Tekkena(?) W której ostatniej części Smackdowna, sterowanie bylo takie jak na PSXie? Czyli rzut i uderzenie dla każdego z przycisków. Wyobrażam sobie że po latach gram z dorosłymi kuzynami, bez multitapa, ale na czterech, przy piwku . Tyle właśnie że ta najnowsza odsłona byłaby dla nich za trudna. Ktoś gra w jakiś wrestling na PS3? Co wyszło najlepszego? Przydałby się w Extrimie jakiś przegląd* Kaliiiii... * - może nie tyle co wrestlingu, ale w ogólę kiedyś były różnego rodzaju przeglądy gierek i było spoko Edytowane 15 czerwca 2013 przez grzybiarz Cytuj
Wredny 9 532 Opublikowano 17 czerwca 2022 Opublikowano 17 czerwca 2022 Ale odgrzebię temat @grzybiarz Też miałem z tym problem i z tego co pamiętam to spierdoliło się po "Here Comes the Pain" (PS2) z 2003 - to była ostatnia odsłona z tak intuicyjnym sterowaniem i dynamiczną rozgrywką. Później wprowadzili jakieś multipleksy, łamania, tempo rozgrywki siadło i trzeba było spamiętać masę pierdół, co spowodowało, że przestałem w to grać (a lubiłem serię). Zajrzałem tu, bo kupiłem najnowszą odsłonę - WWE 2K22. Przed chwilą zainstalowałem i za chwilę odpalę, by zobaczyć, jak dziś wygląda rozgrywka w serii. 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 18 czerwca 2022 Opublikowano 18 czerwca 2022 Nareszcie ktoś mi odpisał, 9 lat zleciało jak jeden dzień. X lat temu, wszedłem na Wikipedię i patrzyłem chronologicznie co wyszło i po prostu pobierałem ISO i sprawdzałem. Faktycznie Here Comes to pain jest ostatnią taka częścią… Ze 3 lata temu kupiłem WWE bodajże 2k18 i w sumie to nie to samo. Gra chyba zajmowała 40 GB, sam sejw 2GB, a sterowanie oczywiście do bani. W erze psxa podobały mi się wejścia zawodników które byly w FMW (te laseczki typu Trish Straus i jej cycuszki hmm). Chętnie bym ograł remake: z dzisiejsza grafika, tamtym sterowaniem i filmami FMW na wejściu. 1 Cytuj
yaczes 14 480 Opublikowano 18 czerwca 2022 Opublikowano 18 czerwca 2022 WWE 2K22? Najlepszy wrestling od czasów No Mercy. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 18 czerwca 2022 Opublikowano 18 czerwca 2022 @grzybiarz Jeśli jeszcze masz PS3/X360 to koniecznie sprawdź WWE All Stars. Loadingi irytują ale to jest jedna z najlepszych gier imprezowych, walki każdy na każdego przy 4 chłopa i % to beczka miodu (szczególnie jak zawierane są sojusze 3 vs 1). 1 Cytuj
yaczes 14 480 Opublikowano 18 czerwca 2022 Opublikowano 18 czerwca 2022 Potwierdzam, dobre jest. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 18 czerwca 2022 Opublikowano 18 czerwca 2022 ostatnio na decku ogrywam sobie wwe 2009 i 2010 z ps2, w które to zagrywałem się jak zły te 12 lat temu nawet spoko się zestarzały te gierki, wciąż fajnie poskakać na typa z drabiny czy zrobić pedigree na szczycie klatki, zlatując przez dach w dół Cytuj
Soban 4 052 Opublikowano 18 czerwca 2022 Opublikowano 18 czerwca 2022 ostatnie dobre to wwe13. bardzo fajny story mode tam byl o attitude erze + legendy. W te 2k jakoś mi się źle gra - taka na siłę próba robienia symulacji z reżyserowanego sportu. Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 18 czerwca 2022 Opublikowano 18 czerwca 2022 Na konsoli nie jest wyreżyserowany i to jest piękne w gamingowych wrestlingach, chociaż na żywo tez lubiłem pooglądać Ravena i paczkę wymoczków Cytuj
Wredny 9 532 Opublikowano 19 czerwca 2022 Opublikowano 19 czerwca 2022 Roster zawodników w tym najnowszym WWE 2K22 jest pełen jakichś no-name'ów (w sensie dla mnie, który tego nie śledzi od wielu lat), a moi bohaterowie z lat młodzieńczych zamknięci są za paywallem (Bret Heart, Shawn Michaels, Hulk Hogan, Scott Hall, Goldberg, Kane). Choć dość łatwo uzbierać kasę na wykupienie ich wszystkich, więc tragedii nie ma. No i z przyjemnością testuję sobie granie babkami w Exhibition - fajnie wyglądają, są świetnie animowane i ogólnie miło się na nie patrzy (oczywiście nie na wszystkie, bo są też maszkarony). Gameplayowo to coś pomiędzy starym, prostackim Here Comes the Pain, a następnymi, bardziej skomplikowanymi odsłonami, ale jednak nadal bardziej w kierunku tych ostatnich. Czasem mam wrażenie, że akcje są za mocno oskryptowane i gra musi zaliczyć swoją kombinację animacji, żeby wreszcie zawodnik zaczął nas znowu słuchać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi